Niestety ale mijasz sie z prawdą kolego. Otóż prawdziwą przyczyną braku kontynuacji było "pojście za daleko" w scenariuszu i rezyseri. Konkretnie chodziło o odicnek " Who Monitors The Birds". Był to pstryczek rezysera w kierunku rządu USA. (intrumentalne i przedmiotowe wykorzytsywanie ludzi "żołonierzy" co dziwne rząd zrozumiał aluzję) Dyrektor wykonawczy 20th Century Fox miał powiedziec później, że "nigdy Wam na to więcej nie pozwolimy"... i się skończyło. A tak między nami to wielka szkoda, bo ten serial na stałe zapisał sie w annałach amerykańskiej kinematografi jako jeden z niewielu seriali, który "ma sens" oraz klimat i oczywiscie realizm jak rownież znajomosci "fizyki" i nazewnictwa astrofizycznego, np "refrakcja komety" lub "parseki" (jednostka astronomiczna odległości)... Co do filmu, mam całośc zgrana z VHS na DVD, wszystkie odcinki prócz jednego... "STAY WITH THE DEAD"
Serial bardzo mi się podobał ,ale niestety pewnie nie pierwszy i nie ostatni anulowali serial który mi się podobał
Teoria spiskowa. Nigdzie poza filmwebem nie znalazłem owej "ciekawostki" dot. epizodu 13. Nikt tego serialu nie oglądał, można sprawdzić ratingi, a że cholernie drogi w produkcji był to i nie dziwota, że zdjęli.
Co ty człowieku bredzisz? Jaka znajomość fizyki? Autorzy nie mieli _żadnego_ pojęcia o wszechświecie.