PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95908}

Gwiezdna eskadra

Space: Above and Beyond
1995 - 1996
7,8 2,2 tys. ocen
7,8 10 1 2210
Gwiezdna eskadra
powrót do forum serialu Gwiezdna eskadra

SPOJLER SPOJLER
Czy to ten serial, w ktorym ludzie walczyli z obcymi co sie nazywali pijawami, a w ostatnim odcinku glowni bohaterowie gina na statku kosmicznym w walce? Pamietam taka scene jak jeden strzela z takiego recznego karabinu do statkow obcych i jest ot przedstawione bardzo heroicznie.

Łaze wlasnie po filmwebie w poszukiwanu seriali, ktore ogladalem w dziecinstwie i chcialbym sie upewnic czy to ten.

Jest jeszcze jeden taki serial, moze ktos zna tytul, o grupie ludzi, ktorzy trafili na obca planete. Zyja tam rozni obcy, a ci ludzie nie bardzo maja jak wrocic i sie na tej planecie urzadzaja. Nie wiem czy w tytule nie bylo cos z "planeta" albo "terra". Bede wdzieczny za pomoc ;)

michal_59

juz wiem, ten drugi serial to Ziemia 2 ;)

ocenił(a) serial na 9
michal_59

Zginą tylko jeden, i był to ostatni odcinek pierwszego/ostatniego sezonu,
dwóch się ratuje a dwie lądują na obcej planecie.

ocenił(a) serial na 8
michal_59

To moze i ja skorzystam. Kiedys, bodajrze w polsacie, lecial taki serial o ekipie "kosmicznym marines" z tego co pamietam byl on raczej mroczny, w sumie w tym serialu ludzkosc caly czas dostawala po dupie( nie, to nie zolnierze kosmosu ;P) cos mi sie kojarzy, ze ci "marines" uzywali takich czarnych czy szarych skafandrow. Jezeli ktos kojarzy bede wdzieczny za odpowiedz.

separator

to wlaśnie to. leciało lata temu na polsacie w niedziele wieczorem. szkoda, że tylko jeden sezon powstał.

ocenił(a) serial na 9
michal_59

jeśli nie dostałeś jeszcze potwierdzenia to tak to jest serial o "pijawkach" :)

Gremster

o, i ja tego serialu szukałem ^^
teraz ytlko trzeba poszpera po p2p : >

ocenił(a) serial na 9
michal_59

I niestety zarówno "Gwiezdna eskadra" jak i "Ziemia 2" doczekały się tylko jednego sezonu nie rozwijając zaczętych wątków. Taka strata...

ocenił(a) serial na 7
michal_59

poszukajcie tutaj
http://mdx-team.net/topics66/10584/Gwiezdna_Eskadra.htm