PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95908}

Gwiezdna eskadra

Space: Above and Beyond
1995 - 1996
7,8 2,2 tys. ocen
7,8 10 1 2219
Gwiezdna eskadra
powrót do forum serialu Gwiezdna eskadra

Zaskakujace zakonczenie, ciekawi bohaterowie i co wazne nie krecili na sile dalszych serii, jak to bywa przy roznych produkcjach s-f.

gregore86

uwielbiałem oglądać GE na polsacie :D
podobno kogoś zainspirowała do stworzenia erpega:)

ocenił(a) serial na 7
gregore86

Tak, tak. To był mój ulubiony serial. Oglądałam każdy odcinek na Polsacie po dwa razy. W niedzielę o 19 i w poniedziałki o 11, pamiętam jak dziś. Nawet na wagary chodziłam żeby to oglądać w poniedziałki. A potem "Ziemię 2", to też był dobry serial.

ocenił(a) serial na 9
gregore86

Serial naprawdę 1-sza klasa! Mile byłby widziany remake :/

ocenił(a) serial na 8
gregore86

Z tego, co słyszałem, to sksowali ten serial ze względu na słabą oglądalność. A szkoda, bo był naprawdę dobry. Może doczekamy się kiedyś chociażby remake'a.

Christof20

Niestety ale mijasz sie z prawdą kolego. Otóż prawdziwą przyczyną braku kontynuacji było "pojście za daleko" w scenariuszu i rezyseri. Konkretnie chodziło o odicnek " Who Monitors The Birds". Był to pstryczek rezysera w kierunku rządu USA. (intrumentalne i przedmiotowe wykorzytsywanie ludzi "żołonierzy" co dziwne rząd zrozumiał aluzję) Dyrektor wykonawczy 20th Century Fox miał powiedziec później, że "nigdy Wam na to więcej nie pozwolimy"... i się skończyło. A tak między nami to wielka szkoda, bo ten serial na stałe zapisał sie w annałach amerykańskiej kinematografi jako jeden z niewielu seriali, który "ma sens" oraz klimat i oczywiscie realizm jak rownież znajomosci "fizyki" i nazewnictwa astrofizycznego, np "refrakcja komety" lub "parseki" (jednostka astronomiczna odległości)... Co do filmu, mam całośc zgrana z VHS na DVD, wszystkie odcinki prócz jednego... "STAY WITH THE DEAD"