PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10013974}

Gwiezdne wojny: Załoga rozbitków

Star Wars: Skeleton Crew
2024 -
6,6 4,8 tys. ocen
6,6 10 1 4849
7,2 8 krytyków
Gwiezdne wojny: Załoga rozbitków
powrót do forum serialu Gwiezdne wojny: Załoga rozbitków

Muszę przyznać, że Załoga rozbitków wypada o wiele lepiej od Akolity, który okazał się w większości nudnym serialem i w porównaniu z nim większość rzeczy jest logicznych. Sama historia również zaskoczyła mnie, szczególnie, że przed obejrzeniem serialem nie oglądałem trailerów poza krótkimi reklamami marketingowymi. Również planeta, która główną osią fabularną jest czymś zupełnie innym od tego co dotychczas pokazano w Gwiezdnych Wojnach. Niemniej nie łudźcie się nad oryginalnością. Serial jest schematyczny i przymykając oko na różne drobiazgi mamy powtórzony schemat innych amerykańskich produkcji opierających się na rzeczach sprawdzonych.
Oczywiście w serialu mamy też droidy z głowami w kształcie kamer przypominające coś wziętego z mema pewnego gruzina, ale patrzę na to w zasadzie neutralnie, gdyż ani nie przeszkadzają, ani nie są jakimś atutem, tylko uzupełnieniem.
Mogę powiedzieć, że serial ten chętniej mi się oglądało od Akolity, ale i tak nie oczekiwałem, że będzie tu coś oryginalnego czego by nie było dotychczas w kinematografii Disneya, niemniej ta inność treści mnie zachęciła do obejrzenia całego sezonu, ale muszę przyznać, że zakończenie serialu to jest pustka bez pomysłu na tę chwilę, gdyż bez kontynuacji nie da się ocenić, że jest bardzo dobrze.