Gwiezdne wojny: Załoga rozbitków
powrót do forum 1 sezonu

Serial dedykowany dla dzieci ale jako fan Star Wars byłem zobowiązany go zobaczyć. Nie jest tak źle. Problem w tym, że fani SW oczekują w każdej produkcji mega wypasionego i udanego dzieła. Tutaj mamy film przygodowy który dla młodego widza będzie atrakcyjny ale dla dorosłego niekoniecznie. Ja bawiłem się z tym serialem momentami nawet nieźle. Do zobaczenia ale nie do powtórzenie

ocenił(a) serial na 7
lukaszkuc

Dokładnie tak ja piszesz. To był całkiem przyjemny przygodowy, familijny serial w świecie SW skierowany do dzieci i nie ma się co Disneya za to czepiać. Psychofani szczególnie tzw "starego kanonu" nie mają żadnego dystansu do wielu produkcji i sami często sztucznie kreują wielkie oczekiwania. Pamiętajmy, że w całym uniwersum SW powinno być miejsce na zarówno bardziej mroczne, ambitniejsze pozycje typu "Łotr1" czy "Andor" jak i na typowo przygodowe, lekkie pozycje typu "Skeleton Crew" czy "SOLO". Oczywiście jeżeli wychodzi taki badziew jak "Akolita" to należy skrytykować merytorycznie taki szajs ale zacznijmy na SW patrzeć szerzej, choćby wprowadzenie w Skeleton Crew Joda jako użytkownika mocy który nie jest ani Jedi ani Sithem tylko takim samotnym wilkiem, który obrał własną drogę było całkiem udanym zabiegiem.