PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433116}

Gwiezdne wrota: wszechświat

SGU Stargate Universe
2009 - 2011
7,5 10 tys. ocen
7,5 10 1 10228
8,0 2 krytyków
Gwiezdne wrota: wszechświat
powrót do forum serialu Gwiezdne wrota: wszechświat

Ten serial to totalne dno, przypomina mi bardziej jakis serial romantyczny niz prawdziwe gwiezdne wrota. ogladam tylko dlatego ze jestem fanem tej serii no i mam nadzieje ze wkoncu cos moze sie zmieni. SG-1 10/10 , ATLANTIS 9/10 , UNIVERSE 4/10 a ta czwórka tylko dlatego ze ma w tytule "STARGATE" I jeszcze ta kamera, ten styl krecenia przypomina raczej amatorke. Powinni ten serial zakonczyc na jednym sezonie.

marcino241984

A i muzyka to chyba zapozyczona z filmow z lat 40-tych skrzypce , pianino itp. Czasem slychac jakies utwory w stylu enrique iglesiasa he he no sciezka dzwiekowa to wymiata doslownie.

ocenił(a) serial na 8
marcino241984

chyba żartujesz co do tego soundtracku. Ten motyw świetnie buduje klimat.
Mnie SGU przypadł do gustu. Przynajmniej czuć, że ci ludzie nie są na statku z własnej woli.
Nie ma też super wkurzających aktorów ja w SGA

użytkownik usunięty
marcino241984

niestety jak uwielbiam świat Stargate tak ten serial jest totalnie nieudany. Mamy Rusha ale skoro są kamnienie to czemu nie podłączą się do nich Carter i Rodney? w 1 odcinek odblokowaliby systemy statku i można by skoczyć nim na boki i zpowrotem w kierunku Ziemi. Po drodze oczywiście jakieś fajne przygody i już, a tutaj próbują z serialu s-f zrobić dokument jak to by było gdyby grupa uczonych z których jedynie Rush coś potrafi załapuje się na statek na którym od kilku miesięcy NIC nie robią - bo jedynie rush eli i główni coś dają z siebie .
Żenada i nawet przybycie Przymierza mnie nie kręci bo oprócz zajęcia sali wrót nie ma pomysłu co znimi zrobić (jakoś nie leży mi film w którym przymierze L będzie zbrojnym ramieniem grupy ludzi na startku którego nie można kontrolować.