PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433116}

Gwiezdne wrota: wszechświat

SGU Stargate Universe
2009 - 2011
7,5 10 tys. ocen
7,5 10 1 10228
8,0 2 krytyków
Gwiezdne wrota: wszechświat
powrót do forum serialu Gwiezdne wrota: wszechświat

Błagam napiszcie ktoś w jakiej kolejności mam obejrzeć te sezony.

Bo jest ich tyle ze nie wiem od czego zacząć a oglądnąłem tylko sam film Gwiezdne Wrota. swoją droga był rewelacyjny. Dzięki, pozdro

ocenił(a) serial na 10
Super_Predator

najpierw SG1 - dziesięc sezonów
póżniej SGA pięć sezonów
i w końcu SGU- universe
do SG1 nakręcono jeszcze dwa filmy wyjaśniające pewne wydarzenia które nie były w serialu tzn. SG Continuum i SG The Ark of Truth.
Do SGA też mają nakręcić taki film pod tytułem SG Extinction ale jak narazie saopóżnienia
Miłego oglądania , pozdrawiam

ocenił(a) serial na 7
lukasz861

Sorki muszę cię poprawić.

Pierwszy film Gwiezdne wrota (jak mniemam podtytuł filmu nazywa się Rydwan lub rydwany bogów) z 1994r
Drugi to film a zarazem pilot serialu to Stargate SG-1: Children of the Gods (1997) TV

ps. Później jak ty napisałeś z tym że (dokładnie nie pamiętam który pierwszy sorki)SG The Ark of Truth lub SG Continuum można obejrzeć po 7 sezonie SG1

ocenił(a) serial na 7
Baal

Wejdź na tę stronę,......
http://docs.google.com/Doc?id=dd44ph6v_11hrbrfzfn&hl=pl
Na tej stronie znajdziesz sezony po kolei i filmy Stargate....(po obejrzeniu tych sezonów 10 sg1 i 5 sga jest dopiero sgu..)

użytkownik usunięty
Super_Predator

W takiej kolejności:
-Stargate (film z 1994, istnieje wersja reżyserka ale nic nie wnosi do fabuły i dodaje tylko kilka nieistotnych scen)

-Stargate SG1, 10 sezonów(pierwsze 2 odcinki to pilot serialu, można go też znaleść jako film "Children of The Gods" polecam ziamiast nich obejrzeć "Stargate: Children of The Gods The Final Cut, czyli wersje reżyserską z 2008. roku)

-Stargate: The Ark of Truth (film, zakończenie wątków z SG1, ponieważ nie został zakupiony 11. sezon)

-Stargate: Continuum (film, nic nie wnosi do poprzednich wątków z SG1)

-Stargate Atlantis, 5 sezonów (pierwsze 2 odcinki to pilot, można znaleść sprzedawane oddzielnie jako film)

-Stargate Universe (tu jeśli już obejrzałeś pierwszą połowe sezonu, czyli 10 odcinków to kolejne 10 od 27. maja na SciFi Channel, lecz polecam poczekać aż skończą emitować na SciFi Channel, wtedy zaczną na Universal Channel (stacja siostra) w lepszej roździelczości)

użytkownik usunięty

albo możesz tak jak w linku od sympatycznej, tj. pierw tak jak ja ci powiedziałem aż do 8. sezonu sg1 i wtedy tak jak w linku, wtedy jest chronologicznie

ocenił(a) serial na 7

Dokładnie
Ps. po obejrzeniu SG1 i SGA + Filmy na Sgu się zawiedziesz mi osobiście przypadły do gustu, 3 z 14 jakie do tej pory się ukazały