Ten serial nie powinien powstać jest tak rozciągnięty i przez to wkurzający że to ludzkie pojęcie przechodzi nic się nie dzieje przez 17 odcinków a pod koniec sezonu wreszcie jakaś akcja a tu niespodzianka cięgnie się przez 3 albo i więcej odcinków
Ach szkoda gadać i się denerwować chyba naprawdę sobie odpuszczę oglądanie tego gówna
W dodatku zastosowali tu tą kretynska metode krecenia, ktora ostatnio uzywaja w coraz wiekszej ilosci filmow. Obraz krecony "z ręki". Skaczacy, pourywany. Po prostu idiotyzm. To ma niby symulowac dynamike i realizm? Co za kretyni wymyslili cos takiego?
Stargate SG-1 byl swietny. Im daalej, tym lepszy. Stargate Atlantis tez nie byl zly. Ale Universe jest po prostu denny. Amen.
To "z reki" jak to ujales jest o ile mi wiadomo cala kwintesencja nowoczesnych seriali ( szczegolnie ujecia w kosmosie gdzie prym wiodl BSG) to kino New Age, a jezeli chcesz cos prymitywnego gdzie akcja przy kreceniu z nieruchomej kamery to smiech na sali polecam Star Treka ;] tam naprawde rzadzili. A to napiecie.... ;p uuuu;]
Ten serial to totalne dno, przypomina mi bardziej jakis serial romantyczny niz prawdziwe gwiezdne wrota. ogladam tylko dlatego ze jestem fanem tej serii no i mam nadzieje ze wkoncu cos moze sie zmieni. SG-1 10/10 , ATLANTIS 9/10 , UNIVERSE 4/10 a ta czwórka tylko dlatego ze ma w tytule "STARGATE" I jeszcze ta kamera, ten styl krecenia przypomina raczej amatorke. Powinni ten serial zakonczyc na jednym sezonie.