PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433116}

Gwiezdne wrota: wszechświat

SGU Stargate Universe
2009 - 2011
7,5 10 tys. ocen
7,5 10 1 10228
8,0 2 krytyków
Gwiezdne wrota: wszechświat
powrót do forum serialu Gwiezdne wrota: wszechświat

lipa

ocenił(a) serial na 5

Ten serial nie powinien powstać jest tak rozciągnięty i przez to wkurzający że to ludzkie pojęcie przechodzi nic się nie dzieje przez 17 odcinków a pod koniec sezonu wreszcie jakaś akcja a tu niespodzianka cięgnie się przez 3 albo i więcej odcinków
Ach szkoda gadać i się denerwować chyba naprawdę sobie odpuszczę oglądanie tego gówna

ocenił(a) serial na 8
TOMASUSMAGNUS

W dodatku zastosowali tu tą kretynska metode krecenia, ktora ostatnio uzywaja w coraz wiekszej ilosci filmow. Obraz krecony "z ręki". Skaczacy, pourywany. Po prostu idiotyzm. To ma niby symulowac dynamike i realizm? Co za kretyni wymyslili cos takiego?
Stargate SG-1 byl swietny. Im daalej, tym lepszy. Stargate Atlantis tez nie byl zly. Ale Universe jest po prostu denny. Amen.

ocenił(a) serial na 10
TOMASUSMAGNUS

To "z reki" jak to ujales jest o ile mi wiadomo cala kwintesencja nowoczesnych seriali ( szczegolnie ujecia w kosmosie gdzie prym wiodl BSG) to kino New Age, a jezeli chcesz cos prymitywnego gdzie akcja przy kreceniu z nieruchomej kamery to smiech na sali polecam Star Treka ;] tam naprawde rzadzili. A to napiecie.... ;p uuuu;]

ocenił(a) serial na 9
TOMASUSMAGNUS

Wolę te z ręki, niż całe 2 serie StarGate kręcone bez pomysłów na statywach.

TOMASUSMAGNUS

Ten serial to totalne dno, przypomina mi bardziej jakis serial romantyczny niz prawdziwe gwiezdne wrota. ogladam tylko dlatego ze jestem fanem tej serii no i mam nadzieje ze wkoncu cos moze sie zmieni. SG-1 10/10 , ATLANTIS 9/10 , UNIVERSE 4/10 a ta czwórka tylko dlatego ze ma w tytule "STARGATE" I jeszcze ta kamera, ten styl krecenia przypomina raczej amatorke. Powinni ten serial zakonczyc na jednym sezonie.