PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=324190}

Hannah Montana

2006 - 2011
5,4 23 tys. ocen
5,4 10 1 22678
6,6 5 krytyków
Hannah Montana
powrót do forum serialu Hannah Montana

Lubie HM ale ostatnio kiedy doszedł dubbing nie moge wytrzymać.strasznie mnie on denerwuje=/ Co wy o tym myslicie??

EwKa

wogóle większość filmów z dubbingiem jest spartaczonych... nie mówię o animowanych, ale właśnie takie w stylu HM. Mi też ten dubbing się nie podoba, ale sądzę że to kwestia przyzwyczajnia..

julita92

Zgadzam się całkowicie. Dubbingi do Montany i Nie ma to jak hotel są spartaczone.

EwKa

Na szczęście nagrałam sobie wszystkie odcinki, jak jeszcze nie było dubbingu ;P
Bo jak oglądałam z dubbingiem to w połowie musiałam wyłączyć, to było nie do zniesienia :/

Carmen_ka

Można się przyzwyczaić, ale głupotą wg mnie jest robienie dubbingu do takiego serialu jak "Hanna Montana". Połowa piosenek jest zachowana w oryginale, druga natomiast zdubbingowana. Dziwny to zabieg moim zdaniem.
W "Nie ma to jak hotel" polska czołówka jest obrzydliwa. Niestety muszę przyznać, że jak zawsze podobały mi się dubbingi diney'a tak tym razem jest odwrotnie.

ocenił(a) serial na 10
EwKa

Moje odczucia na temat dubbingu HM i Bliźniaków Martin: ja pier**** poje**** ich!!! Wrrrrr!!! Grrrrr!!!!
Oglądam HM TYLKO o 18, bo wtedy nie ma dubbingu. Chyba że czasem rano nie ma nic innego, ale wtedy przełączam na angielską wersję. W większości rozumiem.
Ach, jedyna rzecz, z której się "cieszę" w dubbingu HM, to że nie przerobili na polską wersję piosenki tytułowej. Bo za każdym razem jak słyszę: "wszyscy o tym wiecie... coś tam... nie ma to jak hotel a zwłaszcza teeen", to mnie po prostu kur*ica bierze.

ocenił(a) serial na 6
EwKa

Tworzenie dubbingu do filmów fabularnych jest trudną sprawą. W Polsce tego nie potrafią, więc oczywiste jest, że podkład do HM jest nieudany. Głosy nie pasują do postaci. Słychać, że był robiony na szybko bez zaangażowania.

Pemol

Dubbing jest ochydny, że też kiepski serial można tak jeszcze spieprzyc...

EwKa

generalnie mi dubbingi nie przeszkadzają. a nawet powiem, że w niektórych przypadkach je wolę-np. kiedy są głosy "gdzieś dalej"-nie są tłumaczone a w dubbingu są nagrane.;)

Narysowana

Kocham Hannah Montana, ale dubbling faktycznie ostatnio beznadziejny;/ no coz trzeba bedzie przetrzymac;)

użytkownik usunięty
EwKa

Zgadzam się.Wcześniej był lepszy.Potworna różnica.

EwKa

Masz rację, mi też przeszkadza ten dubbing :( O wiele lepsze były odcinki bez niego. Pozostaje nam tylko mieć nadzieje, że puszczą tamte :))

użytkownik usunięty
Sloneczkoxxx

Według mnie, w "Hannah Montana" i "Nie ma to jak hotel" dubbingi są całkiem trafnie dobrane, czasem tylko przy nowych postaciach są takie, że szok, ale da się wytrzymać :)

użytkownik usunięty
EwKa

Masakra ,totalne dno.Jakby innego głosu nie mogli podłożyć

Żal.pl jak można taka hałe oglądac 0 akcji 0 jakiejkolwiek fabuły... jak obejżałem 5 minut tego kitu na 1 to mi się rzygac zachciało... a później się ludzie dziwią czemu dzieci sa takie a nie inne jak mają z czego brac przykład...

ksysu45_2

A mi się ten serial bardziej podoba z dubingiem. Hanna Montana to bardzo fajny serial - jest zabawny i ciekawy. Rozumiem, że niektórzy uważają to za dno. Szanuję ich zdanie, jednak nie zgodzę się z tym, że ten serial nie ma fabuły. Fabuła choć prosta jest - zwykła nastolatka codziennie zmaga sie z problemami w szkole i domu a po południu jest wielka gwiazdą Hanną Montaną. Oh ludzie! Nie wymagajcie od takiego serialu jakiegoś wielkiego poświęcenia. Jest prosty - skierowany dla nastolatek. I niktnikomu nie każe go oglądac. Ja oglądam i jestemzadowolona.

EwKa

Nawet moja mama, która nigdy wcześniej nie oglądała Hannah Montany stwierdziła wczoraj, że głosy podłożyli okropnie ^^

Carmen_ka

mi tez sie nie podoba ten dubbing ;// kto w ogóle wpadł na tak beznadziejny pomysł?! czy oni tego nie widza ze spieprzyli cały film..błaznia sie z tymi glosami az mi sie odechciewa ogladac co niektórych filmów. a nie wiecie czy nie mozna jakos do nich napisac do tego studia no nie wiem jakos dac im do zrozumienia zeby przestali dubbingowac?? najlepiej by bylo jakby zrobili takie glosowanie kto jest za i przeciw ;]