przepisy potraw tak pieczołowicie przygotowywanych przez Lectera?
Czy wyjdzie książka to nie wiem, ale jest blog prowadzony przez panią, która pieczołowicie przygotowuje potrawy do "Hannibala" i je specjalnie stylizuje. Na blogu można znaleźć też trochę przepisów.
http://eatocracy.cnn.com/2013/05/31/hannibal-food-stylist/
To artykuł o niej.
http://janicepoonart.blogspot.com/
A to wspomniany blog.
Czytałem bloga, lecz nie miałem okazji nic z niego przygotować. Ale autorka zapewne jest zwolenniczką reguły: Jemy również oczami. I bardzo dobrze, bo na każdej serialowej uczcie Hannibala, na stole były prawdziwe dzieła sztuki.
Swoją drogą, miałem wielką ochotę na przygotowanie tego rosołu. Ale nie jestem pewien czy wyjdzie równie dobrze ze zwykłym kurczakiem. Wie ktoś może, gdzie mógłbym dostać kurę jedwabistą?
Owszem, ale tam sprzedają tylko żywe. I nie jestem pewien, czy przez to, że w Polsce to gatunek ozdobny, nie będzie zbyt chudy na rosół. Bo np. Azjaci normalnie jedzą te ptaki i tam pewnie są hodowane na ubój. Wydaje mi się, że nie tylko wielkością mogą się różnić.
Poza tym zarżnięcie i oskubanie kury to dużo roboty jeśli nie ma się odpowiednich warunków.