PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87294
6,8 25 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Nie mogę się o tego powstrzymać chociaż to psychopata bez uczuć ma w sobie to coś. Boję się że nie długo go złapią a powinien uciekać bo przez oskarżenia Willa robi się wokół niego za gęsto. Jeszcze nie jest podejrzany więc mógłby powiedzieć że jedzie na tydzień na jakąś konferencję czy wakacje i zniknąć gdzieś w Europie, Ameryce Południowej czy Australii gdzie by się nie wyróżniał.

ocenił(a) serial na 10
Beny1234

Hmm, i tak i nie. Kibicuję pod tym względem aby miał "godny upadek", aby był złapany w takich okolicznościach, które by go nie ośmieszały. Kibicuje też pod tym względem, aby móc nacieszyć się Hannibalem "od kuchni" i trochę poznać jego "proces twórczy" dlatego marzy mi się, aby jeszcze trochę był na wolności.

Nie kibicuję, bo nie chcę widzieć Hannibala gdzieś na plaży czytającego o Willu na swoim tablecie popijającego jakiś drogi i wyszukany drink.

Nie kibicuję, bo marzy mi się Hannibal w relacji z Clarice, choć doszłam do wniosku, że nie przejdzie całkowite oparcie się na książce w tym wypadku.

Beny1234

To ciekawe o ile kibicowałem filmowemu Hannibalowi, szczególnie i najbardziej utożsamiałem się z nim w "Po tamtej stronie maski", o tyle w serialu Hannibal mnie kompletnie nie przekonuje, jest słabo i zbyt przerysowanie grany przez Madsa, mało tego również w serialu jest bardzo nieciekawą postacią. W serialu zdecydowanie bardziej intryguje mnie Will i to on jest bohaterem za którym trzymam kciuki, a tak przy okazji lepszym charakterologicznie Hannibalem byłby Will;)

ocenił(a) serial na 7
mariouszek

Z filmowego to tylko Hopkins w "Milczeniu owiec" i "Czerwonym Smoku".
W serialu, choć Mads jest niezły, od początku kibicuję Willowi. Właściwie sama nie wiem dlaczego, bo w 1 sezonie był wyjątkową "ofiarą losu"...:D

Beny1234

Tak, zdecydowanie kibicuję mordercy zjadającemu swoje ofiary. Zawsze mnie do takich ciągnęło.

ocenił(a) serial na 5
zuzanna_90

a poza tym ładnie dekoruje swoje dania...

korndddd

I jeszcze by dla mnie gotował. Pełen wypas.

zuzanna_90

Kobiety w dzisiejszych czasach zbyt wybrzydzają gość inteligentny, ugotuje, posprząta, zagra na pianinie, terapie przeprowadzi a tu takie teksty ironiczne. To, że podjada nie powinno go skreślać jako człowieka. Mówią, że kto zjada ostatki ten piękny i gładki.

ocenił(a) serial na 9
m29

"To, że podjada nie powinno go skreślać jako człowieka" - no padłem :DD, no tak, ta moda na wegetarianizm od razu skazuje niektórych na potępienie społeczne, choćby nawet był tak uroczym dżentelmenem z lekkimi objawami socjopatii.

m29

Zupełnie źle odczytałeś moje intencje. Ja naprawdę doceniam urok Hannibala. Obok zalet, które wymieniłeś dodałabym jeszcze, że pieknie szkicuje, elegancko się ubiera (można go wyciągnąć do teatru i nie trzeba smędzić dwie godziny, żeby założył garnitur), a kobiecie potrafi dogodzić nie tylko kulinarnie (takie przynajmniej odniosłam wrażenie patrząc na jego igraszki z Alaną). Także moim zdaniem facet ociera się o ideał. A jak kogoś jeszcze kręci jego... specyficzne hobby, to naprawdę facet-marzenie.