według mnie warto, tak niesamowicie przedstawionych portretów psychologicznych dawno nie widziałam. ale trzeba mieć mocne nerwy, a przynajmniej ja czasem czuję, że mnie ciarki przechodzą :) nie tylko ze względu na drastyczne sceny. ten serial ma tak niesamowicie wyjątkowy klimat, troche jakby gotycki. sama uwielbiam sherlocka, supernatural, wikingów, czysta krew, wielbię doctora who i once upon a time, a moim ulubionym kryminalnym serialem jest mentalista. jak widać mam trochę rozrzucone upodobania, ale znalazło się i miejsce na hannibala :) mnie wziął od pierwszego odcinka, a zazwyczaj musze dać serialom tak ze trzy, żeby sie wciagnać.
Uważam, że warto. Wszystko zależy od twojej wrażliwości, bo serial naszpikowany jest psychologią. Praktycznie nad każdym zdaniem głównych bohaterów trzeba pomyśleć, a to wielki plus tego serialu. On jest nie tylko do oglądania, ale i do pomyślenia. Zgadzam się z poprzedniczką - lekko gotycki klimacik. Cudo. I nasz Hannibal oczywiście - pierwsza klasa gra aktorska.