PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87210
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Już po trailerze można stwierdzić, że nowy Hannibal jest popkulturową, płytką kreacją zrobioną
pod prymitywne pokolenia początku wieku. Gdzie się podziała jego kultura, skoro na trailerowych
ujęciach widzimy niechlujny zarost? Co z zamysłem Harrisa, żeby zabijał tylko ludzi, których uznał
za szkodliwych dla społeczeństwa? Teraz został zwykłym zboczeńcem-mordercą kobiet, jakich to
kiedyś sam tępił.
Dlaczego? Odpowiedź jest prosta. Hopkins nie podnieci już obecnych dwunastolatek, ani nie
zagra scen erotycznych ze swoimi ofiarami, które nawet martwe będą mogły błysnąć gołą dupą i
cyckami. Nowy Lecter jest kreacją ściśle odpowiadającą niskim wymaganiom obecnego
społeczeństwa, znudzonego już wyrafinowaniem psychologicznym, a spragnionego seksu i
przemocy (najlepiej jednocześnie).

Mam cichą nadzieję, że twórcy serialu pewnego dnia obudzą się na dźwięk miękkiego,
grzecznego głosu:

,,Wnętrzności w środku, czy na wierzchu?''

TywinLannister

dobrze gada! polać mu!

TywinLannister

Bardzo mnie smuci to co napisałeś i niestety to bardzo prawdopodobne biorąc pod uwagę to co się obecnie dzieje w świecie filmów oraz ich odbiorców - czyli pikowanie w dół jeśli chodzi o ogólnie rozumianą jakość (no może poza fx).
A najgorsze, że Mikkelsen w tym gra :(

Wojtulek

Jeżeli Mikkelsen w tym gra to najprawdopodobniej uznał tę produkcję za interesującą czy też chociaż trochę wartościową.

TywinLannister

Masz trochę racji, ale już jednego mordercę, który eliminuje wyrzutki społeczeństwa mamy, zwie się Dexter. Więc musiało powstać coś innego. Na razie jestem po jednym odcinku, nie wiem jak to się rozkręci i o co chodzi z tą córką. Może jakoś zaskoczą.

użytkownik usunięty
TywinLannister

No wiecie na Hopkinsa nie trzeba patrzeć - wystarczy kwestia Lectera wypowiedziana jego głosem by był efekt xD
Pamiętam jak czytałam książki i w głowie wyobrażałam sobie dialogi z głosem Hopkinsa. Mmm... coś cudownego. :>

ocenił(a) serial na 8
TywinLannister

Pisze to koleś, który ma w awatarze jak w swojej nazwie użytkownika, kolejny wytwór popkultury... aha...

użytkownik usunięty
TywinLannister

lol, jaka opinia :))) Masz wiele racji w tym co piszesz. Jestem po 6 odcinkach i zastanawiam się o czym dokładnie jest ten serial...

ocenił(a) serial na 9
TywinLannister

SPOILER!!! Sorry, ale gdzie Ty w tym serialu masz sex? Najpierw obejrzyj choć jeden odcinek. Hopkins jest za stary już do tej roli, a Mads Mikkelsen jest bardzo dobrym aktorem co udowodnił w "Polowaniu", choć tutaj już troszkę mniej. Jak na razie pokazali jak Hannibal zabił tylko jedną osobę i to tę, która odkryła, że on jest rzeźnikiem z cośtampeak (poprzednie jego zabójstwa nie były pokazane, tylko jedna ofiara ponakłuwana jakimiś szpikulcami). Wydarzenia mają miejsce na kilka lat przed "Czerwonym Smokiem" to i sam Doktor może być mniej wprawiony w zabijaniu i może dla hecy chciał upodobnić swoją ofiarę do św. Sebastiana, jeżeli to to uważasz za tak rażące. Poza tym jak ktoś tu napisał, on nie zabijał tylko tych tzw "chamów" czy kiepskich muzyków, ale i Willa chciał zabić, dlatego, że ten odkrył jego sekret, czyż nie?

ocenił(a) serial na 2
Dulk9

Raczej chodziło o Wound Mana (choć podobieństwo do naszpikowanego strzałami świętego jest) , postać ze średniowiecznych książek lekarskich - jest to wspomniane dość dokładnie w Czerwonym Smoku (książce) właśnie... Natomiast co do seksu, to ja kompletnie nie wiem, o co chodzi...

ocenił(a) serial na 9
kelas_aina

O. Dzięki za poprawienie :)