PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 88 tys. ocen
7,9 10 1 87502
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Ostatni odcinek

ocenił(a) serial na 6

Co to miało być?? Oglądałam serial z zaciekawieniem przez cały czas zaskakiwał mnie i faktycznie
ostatni odcinek również, ale co to miało być?? Dzwoniła na policje i co nikt nie przyjechał??
masakra nie wierzę, już nie chcę mi się tego oglądać jeśli faktycznie wszyscy nie żyją i tak nie
lubiłam hannibala samego cała otoczka była dobra bez nich nie oglądam

ocenił(a) serial na 10
paaty872

Powinno być losowanie wśród tego typu tematów. Do wygrania poroże :)

Wiem, że nie chciało Ci się prześledzić całego forum, bo komu by się chciało, ale w każdym razie gdzieś już ktoś wspominał, że w USA policja nie jest uprzywilejowana itd. Jakieś to usprawiedliwienie jest, ale nie sądzę, aby wszystkie grzechy były twórcą odpuszczone :)

ocenił(a) serial na 6
jocisko

dzięki ;)

ocenił(a) serial na 10
paaty872

Ale błąd ortograficzny zrobiłam, wstyd xd

ocenił(a) serial na 7
jocisko

Jeśli poroże Willa. To ja się pisze do tego konkursu;-).

paaty872

Widze, ze oglądało się finał w wersji nagrywanej kalkulatorem, a nie HDTV. Z tego względu, że w scenie gdy Hannibal ubiera płaszcz i w mija płot obok swjego domu. Widać połyskujące światła reflektorów z policyjnych aut. Nawet karetki być może.

ocenił(a) serial na 10
VentU

Ależ bez przesady. O obecności karetek świadczą jedynie zdjęcia z planu.

jocisko

Można się domyślać od czego są te światła, wiec na logike w takim wypadku to policja, karetka badz obydwie opcje. Wiec jak mowilem karetka moze byc domysłem! :)

ocenił(a) serial na 10
VentU

Dla mnie to pachnie retrospekcją w sezonie 3 :)

ocenił(a) serial na 7
jocisko

Pewnie im brakło na wynajęcie karetek/wozów policyjnych/dorobienie ich komputerowo. Za dużo ich kosztowała stylizacja futerka gwiazdy serialu a i im brakło, wiadomo kosiarka kosztuje i musieli z czegoś zrezygnować(o nie znowu zaczynam).

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Ująłeś mnie ta kosiarką :D

ocenił(a) serial na 7
jocisko

I do tego profesjonalny stylista futerek;-). A na poważnie co by nie mówić to ten serial jest trochę budżetowy, znaczy kręcą bo stacja uważa to za prestiż ale oglądalność nie jest jakąś powalająca.

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Głównym grzechem są źli twórcy. A serial mógł zatrząść tak jak chociażby HoC. O dziwo równie niskobudżetowa i równie niedorobiona Blacklista bez futerka ma 3x większa oglądalność.

ocenił(a) serial na 7
jocisko

Lepsze promo?,ogólnodostępna stacja. Kto wie.:)

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Blacklista z Donaldem jest na tej samej xD

ocenił(a) serial na 7
jocisko

No aktor grający Donalda przystojniejszy niż Mads;-). No Lizzy,Red i pies. A Hanniball nawet zwierząt nie lubi:-). A serio ludzie wolą chyba seriale z ,,lżejszym,, klimatem...

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Dlaczego Hannibal nie lubi zwierząt? :) Chyba lubi aż za bardzo, skoro stara się unikać ich w swojej diecie.

ocenił(a) serial na 7
jocisko

No fakt zapomniałem o jeleniu imieniem Will, ale to chyba się nie liczy. No tak unika mięsa innych gatunków...

jocisko

Problemem nie są żli twórcy, wręcz odwrotnie. Gdyby nie Fuller ten serial nie mial by tego samego polotu i był zwykłym kiczem. To właśnie dzieki niemu ten serial bije na głowe wszystkie inne ( nie wspominajac o grze Madsa). Problemem jest odbiór tego serialu przez widzów i sama stacja. Bo przeciez po co oglądać serial tak inteligetny, tak szczegolowy , ze nie jeden psycholog by bił mu brawo za to co jest pokazane i jak jest to pokazane..
W tym momencie widzowie wolą obejrzeć coś mniej dolujacego, radosnego i jak ktos wyzej wspomnial lżejszego dla oczu. Z koleji stacja to kiepski wybór. Taki projekt powinnien odrazu znaleść sie w rekach wlodarzy stacji kablowych jak HBO,AMC,TNT czy wielu innych. Sam Fuller mowil ze stacje tego typu wlasnie sie Hannibalem interesuja, wiec gdyby nie otrzymal 4 sezonu, to sądze ze nawet i Netflix by sie pokusil na zabranie go do siebie - tak jak bylo z The Killing czy Arrested Development. W kazdym razie jak mowil dalej ma w razie czego zapasowaego Asa w rękawie. :)

ocenił(a) serial na 10
VentU

Wydaje mi się, że jest wiele innych seriali, które psychologicznie zjadają Hannibala na śniadanie i wyjmują resztki wykałaczką. Ale to tylko moje zdanie, możesz mieć inne.

ocenił(a) serial na 10
jocisko

Pięknie to określiłaś :)

jocisko

Przyklad ? :)

ocenił(a) serial na 10
VentU

House of cards.

ocenił(a) serial na 10
VentU

Ale Ty się nie martw, my 10tki powinnyśmy trzymać się razem.

jocisko

HoC . Zgadzam się, tylko, że w Hannibalu masz przedstawiona psychologie szczegółowo cal po calu (i tak wiekszosc nie zauwaza) ale to co w HoC jest przedstawione to bardziej psychologia, ale na poziomie czysto spolecznym - dodalbym psychologia polityki , generalnie ujmujac. :) Wiec nie ma zadnego porownania a przyklad jest malo wystarczalny .^^

ocenił(a) serial na 10
VentU

Oj nie sądzę, abym była na takim etapie rozwoju, że nie zauważam psychologii w Hannibalu :) Ona jest, ale czy podana wykwintnie jak danie Hannibala czy jednak jak z budki?

jocisko

Oczywiscie , ze pięknie podana. Nie napisalem, ze ty nie zauwazasz, jest to problem ogólu widzów. Pomijajac, ze wiekszosc jest przedstawiona w taki sposob , ze sam David Slade (rezyser) nie potrafil by tego bardziej uproscic w jednym ujeciu , niz jak teraz pokazujac niektore szczegoly nawet w przyblizeniu .

ocenił(a) serial na 10
VentU

Właśnie przez taki zabieg o którym mówisz czasem jest to podane zbyt jak na tacy :) Taka kawa na ławę szkodzi. Największym smaczkiem jest odkrywanie subtelności.

jocisko

No swietnie, podane na tacy, tyle, ze ludzie nie potrafia interpretowac, analizowac - więc nie widza tej subtelnosci.

ocenił(a) serial na 10
VentU

Ale to idziemy w mój ulubiony temat - ściągania widza w dół! Tu i teraz masz rozumieć, nabić oglądalność i nara. Bardzo milo, gdy porobisz cytaciki na Tumblr, poshipujesz kogoś z kimś i kupisz koszulkę :)

jocisko

Dlatego wlasnie ten serial nie jest dla idiotow i pustej masy.

ocenił(a) serial na 10
VentU

Przydałby się osobny temat.

ocenił(a) serial na 10
jocisko

Tak btw ;) Wtrącę się bo lubię :P
Hannibala cenię właśnie za to co można z tego serialu wyciągnąć. Psychologia podana z budki ? Wybacz ale to i tak jest wysoki pułap ograniczający widownię serialu w znaczący sposób. Niewiele jest osób które rozumieją to co jest do nich przekazywane. Chciałabyś kompletny opis prawdziwego seryjnego mordercy ? Jeszcze takiego nie złapano z innych przyczyn niż przypadek albo szczęśliwy zbieg okoliczności.
Btw HoC nie trawię bo nienawidzę politycznych, taka awersja i chyba się nie przemogę ;)

ocenił(a) serial na 10
saa

Hmm w Hoc nie chodzi o politykę, to tylko dodatek. A masz tyle psychologii, że ooo! Powiem tak - musisz się przemóc! Bo w zaświatach, gdy wszyscy będą gadać o psychologii w HoC Ty będziesz siedzieć na własnej chmurce zasysać kolejne epizody xD

ocenił(a) serial na 10
jocisko

Wiesz, nie mam czasu na oglądanie wszystkiego i wybieranie czegoś naprawdę dobrego:( Ostatnie to oglądałem tylko Dextera, Hannibala, TWD i Sherlocka ( od którego mnie odrzuciło).
Dlatego wolę, jak ktoś poleci coś fajnego a widzę po Twoich ocenionych filmach, że dosyć podobnie oceniamy co ciekawsze pozycje. W takim razie Hoc, zgodnie z Twoją sugestią, leci na listę do obejrzenia ale jak się mocno rozczaruję to marny Twój los, nie omieszkam się poskarżyć tutaj :)

ocenił(a) serial na 10
saa

Ależ czekam :) Tylko polecam napisy angielskie, jesli dasz radę.