PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87210
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

W jednym z wywiadów Mads powiedział, że grana przez Niego postać będzie miała nieoczekiwany romans - z kim
według Was? Czy w książkach był wogóle taki wątek?

siema_filmaniak

Z tego co pamiętam to Hannibal miał romans z Clarice Starling, ale głowy nie dam, bo daawno już to czytałam.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
siema_filmaniak

Gdzieś czytałam, że chodzi tutaj o Alanę, ale niestety nie pamiętam gdzie. Jeśli znajdę źródło, na pewno podam:)

daria19902

W którymś odcinku Hannibal gotujac rozmawiał z Alaną dlaczego nie mieli romansu.. Tak na marginesie ^^

daria19902

Mam nadzieję, że to nie będzie Ona - Jej postać mnie irytuje. Chyba, że Hannibal Ją na końcu zje z miłość, wtedy jestem ZA:-)

ocenił(a) serial na 9
siema_filmaniak

Ja też jakoś nie przepadam za Alaną. Hannibal mógłby ją zjeść ale z ciekawości jej smaku a nie miłości ;)

ocenił(a) serial na 10
daria19902

Dodaj szybciutko :)

ocenił(a) serial na 9
jocisko

Nie potrafię teraz znaleźć tego konkretnego artykułu (to było coś z wypowiedziami całej obsady), ale znalazłam wpis, który do tego nawiązuje:
http://alanawill.tumblr.com/post/77971257184/so-is-it-confirmed-that-hannibal-al ana-is-happening-i

ocenił(a) serial na 10
daria19902

Dzięki wielkie :)

Czy to Alana? Nie wiem, ale jej mina z pewnego trailera.... Biedaczyna by się nie podniosła po takim czymś xD

ocenił(a) serial na 8
jocisko

Kolejny krok na drodze wczuwania się Hannibala w Willa. Odwrócenie sytuacji z poprzedniego sezonu to widać stały motyw / pomysł na obecny.

siema_filmaniak

Filmy bardzo różniły się od książek. Zachęcam do przeczytania. W książce wątek romansu Clarice i Hannibala bardzo różnił się od filmowego. Nie chcę za dużo pisać żeby nie zdradzić zakończenia książki "Hannibal", ale jest szokujące dla kogoś kto najpierw obejrzał film.

Madziaczek17

Jestem w połowie Czerwonego Smoka, więc jeszcze trochę mi pozostało. Dzięki za niezdradzenie fabuły:).

ocenił(a) serial na 10
siema_filmaniak

Jaki wywiad? Bo wciąż głupia mam nadzieję na to, że to będzie Alana.

jocisko

http://www.youtube.com/watch?v=qKzJIU1L_J8
Jest tylko wzmianka w momencie, gdy Mads zostaje zapytany czym Jego postać zaskoczy widzów w nadchodzącym sezonie.

ocenił(a) serial na 10
siema_filmaniak

Mam nadzieję, że to nie będzie jednak romans homo. Co za dużo to niezdrowo.

jocisko

Myślę, że nie i mam również nadzieję, że nie:). Zresztą sam Fuller stwierdził, że sugerowany przez fanów romans Hannibala i Willa jest pomysłem nie zamierzonym przez twórców.

ocenił(a) serial na 10
siema_filmaniak

Ale wiesz, może dadzą mu innego homo partnera? Ale nie... To miałoby zbyt duży wydźwięk... Coś na zasadzie "Jak psychopata - musi być homo" - nie pójdą na to.

siema_filmaniak

Nie zamierzonym, ale w najnowszym odcinku Will i Hannibal zachowują się jakby byli w sobie zakochani NA ZABÓJ :D
Will: "Hannibal. Hannibal. Hannibal. Chcę zobaczyć dr. Lectera"
Hannibal: "Will. Will. Will. Chcę zobaczyć Willa"

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Nie kracz :D

jocisko

Kwa kwa kwa :D

ocenił(a) serial na 7
jocisko

No Dancy chyba by dał radę to zagrać przekonująco;-).

emo_waitress

:)a jak Hannibal spoglądał ze smutkiem w oczach na pusty fotel w swoim gabinecie

siema_filmaniak

A jak powiedział, że tęskni za Willem i miał usteczka w podkówkę. Will też śni o rogatym Hannibalu. <3
Jak mieli scenę w więzieniu, to aż się prosiło o http://i1.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/007/582/tumblr_lmputme3co1qa6q7 k_large.png

emo_waitress

No to teraz nakręciłam się ten temat:-)! Mads miał już w swojej karierze filmowej gejowskie tematy, więc dlaczego nie ponownie, ale to raczej pozostanie w ramach fantazji, nie sądzę żeby producenci poszli w tym kierunku, chociaż...:-)

siema_filmaniak

Nie pójdą :D Ale dla mnie to jest doskonała para - oboje są z jednej bajki.
Z kim innym Will i Hannibal - takie mega osobowości - by się nie nudzili jak ze sobą? :P

emo_waitress

Hanni z pewnością ugasiłby płomień w głowie Willa...:)

siema_filmaniak

Aaaaaaww

emo_waitress

Nie mogłam się powstrzymać od wysłania...:)
http://mads-mikkelsen.net/gallery/albums/television/hannibal/season1/promo/norma l_043.jpg

siema_filmaniak

unf http://25.media.tumblr.com/tumblr_m22y04IsCV1rsdimto1_500.gif

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

Od przyszłego odcinka będę inaczej spoglądała na relację Hannibala & Willa. Dzięki za otwarcie oczu na ten nowy, trzeci wymiar ;]

creep_

Służę :)
Jakie są poprzednie dwa wymiary?

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

X i Y (2d) ;]

creep_

Czy to oznacza, że potrzebujemy specjalnych okularów do oglądania W i H? :>

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

I to jest pomysł! Że też jeszcze nikt nie wpadł na pomysł umieszczania znaków w serialach, które można zobaczyć tylko mając specjalne okulary. To byłby hit.

emo_waitress

Ja wiem, że tumblr to mroczne i niebezpieczne miejsce, ale to mówi samo za siebie hahaah :)
http://linear-relationships.tumblr.com/post/78201390893/youre-an-idiot-hannibal

fati96

Aaaaaaawwwww

ocenił(a) serial na 8
fati96

Mocne, ciekawa czy ta miłość odmieni Hannibala? Przestanie zabijać (i jeść)?

creep_

Hannibal stosuje technikę "eat the rude". Ponieważ pełno jest buraków i prymitywów na świecie, Hannibal nigdy nie przestanie jeść ludzi.
Sama bym mu podrzuciła kilku do garnka czy jakiej innej gęsiarki :P

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

Chociaż jestem wegetarianką przyznaję, że i mój apetyt niektórzy ludzie rozbudzają. To jednak szczególny rodzaj zwierząt...

creep_

Dla mnie same zalety:
- nareszcie będą wyglądali elegancko i pretty
- nareszcie będą cicho

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

Faktycznie ofiary w serialu, wyglądają pretty, ale wciąż prymitywnie / pierwotnie, więc wszystko się zgadza Balans między przedmiotem (prymitywnym) i podmiotem (Hannibal ze swoim artyzmem) zachowany.

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

Tylko nie to :) Hannibal nie może być gejem, nie on :D

siema_filmaniak

Ten romans to na poważnie? Zupełnie nie potrafię wyobrazić sobie Hannibala w takiej sytuacji. Moja wyobraźnia zaczyna chorować, gdy tylko próbuję sobie wyimaginować jak to może wyglądać. On jest taki ... ponad te sprawy.

Pani_Zima_1989

Też jestem ciekawa jak zostanie to przedstawione. Jeżeli to prawda, to w którymś ze zbliżających się dwunastu odcinkach się przekonamy.

ocenił(a) serial na 10
siema_filmaniak

Wolę wcześniej niż później xD

Pani_Zima_1989

DO-KŁA-DNIE

użytkownik usunięty
Pani_Zima_1989

dokladnie totakie 'spospolicenie' dla niego. zwlaszcza, ze idzie o alane -.-

siema_filmaniak

Szkoda, że Lecter będzie miał romans. Nie pasuje mi to do serialu. Tak samo jak ta mdła i nijaka Bloom kręcąca się koło Willa..

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Mi akurat pasuje, bo to takie Hannibalowe tabu. Oprócz tego czegoś z Clarice w książce (tfu) nie wiemy nic o jego "sex life".

Już w zeszłym roku miałam fazę, teraz widzę, ze twórcy wysłuchali moich modlitw. Aczkolwiek współczuje Alanie, jakkolwiek mdła nie jest to sypianie z kanibalem na pewno zryje jej psychę.

jocisko

Mamy dramatycznie różne spojrzenie na Hannibala w takim razie ;)
Dla mnie: zero romansów, Alana do zjedzenia.

(moja faza i fantazja to związek love/hate miedzy Hannibalem i Willem huehuehue)