Wiadomo już coś na temat 3-ego sezonu? Mam wrażenie, że akcja będzie odbywać się w Europie a
dokładniej we Francji (stewardessa mówiąca w tym języku), choć filmowa część Hannibala
rozgrywała się we Włoszech (tak jak i książka). Pozdr.
Bowie miał zagrać Hrabiego Roberta Lectera czyli masz rację ;). Producenci mówią że mogą dorzucić tą postać na potrzeby serialu bez większego problemu...osadzą postać w teraźniejszości i tyle;-)
Bowie odmówił bo w zeszłym roku był nieosiągalny...ale sam przyznał że podejmie rozmowy w sprawie objęcia roli jak będzie kompletowana obsada do sezonu trzeciego ! Także warto poczekać :)
Bowie pasuje do tej roli tak samo jak Pitt do roli Masona ;) czyli baardzo na tak !
hehehe jesli Alana nie przezyje to obecnosc Abigail w finale bedzie bardzo na plus :D ! swoja droga jakkolwiek obrot spraw w finale niespecjalnie przypadl mi do gustu - zaskoczyl oczywiscie, ale nie na to liczylam - to sam final byl po prostu znakomity. majstersztyk. jestem jedna z tych nielicznych, dla których (mimo nagromadzenia dziwactw) 2sezon jest rowny lub nawet lepszy od jedynki, a zakonczenie tylko wszystko wzmocnilo :D szkoda, ze tak dlugo trzeba czekac, mogliby puscic juz na jesien :)
A co jeśli Bedelia zmieniła nazwisko i dalej pracuje w Archiwum X? Zobaczcie jakie Hannibal ma moce, a kto pomyślał o tym, że nie są z naszej planety? Może Mulder ma jakieś plany w związku z Hannibalem i Bedelia w tym samolocie kierowała go w bezpieczne miejsce żeby FBI go nie dorwało? Była taka scena jak szefowa Jacka była dość tajemnicza w rozmowie z Alaną. Jack przecież też może współpracować z gościem z papierosem. Taki scenariusz też może być. Takie foto krąży w sieci: http://images.tinypic.pl/i/00533/fzuy77ffq1qd_t.jpg
Jakie macie oczekiwania?
Ja mam nadzieję, że nie pójdą za bardzo w konwencje z filmu "Hannibal Po drugiej stronie maski" czyli jakaś sentymentalna podróż do korzeni oraz romansik z ciocią. A już na pewno nie chcę retrospekcji do czasów jego dzieciństwa! Chcę aby Hannibal był tym Hannibalem, którego widzimy gdy wychodzi ze swojego domu. Poza tym jeśli Fuller ma doprowadzić do swojej koncepcji na sezony muszę Hannibala złapać. Tutaj pewnie będzie jakimś miks we Włoszech itd... Chciałabym, aby Hannibal rozsierdził się po występku Willa i możliwie dyskretnie, ale jednocześnie dość nachalnie zaznaczał swoją obecność (jedno epickie morderstwo starczy) :) I nie chciałabym, aby przez cały sezon go ścigali. Gdzieś w połowie chciałabym jego złapania, bo marzy mi się wszelki proces i inne tego typu bajerki. I chcę widzieć go w kajdankach xD
Pewnie poromansuje sobie z ciocią, zabawi się we Włoszech i potem jakimś cudem odnajdzie się USA gdzie dorwie go Mason wraz z Willem i wtedy on wynosi go na rękach, jedzą kolacyjkę i... Jezu, jak pie.przę. Boję się tego sezonu.
ja tez zdecydowanie wole akcje i zblizenie do glownej linii fabuly (obrot spraw w zakonczeni unie do konca mi lezy) z ewentualnymi, drobnymi (!) odniesieniami do przeszlosci
Dziś wyczytane na fejsie...
Twórca serialu, Bryan Fuller, zdradził kilka rzeczy dotyczących trzeciego sezonu "Hannibala", który zadebiutuje w przyszłym roku i ponownie będzie liczył 13 odcinków:
- pierwszy odcinek nowej serii skupi się na postaciach Hannibala i doktor Du Maurier;
- nie wszyscy umierający w domu Hannibala bohaterowie przeżyją, lecz dopiero w drugim odcinku trzeciego sezonu dowiemy się, kto zginął, a kto nie;
- scena z okaleczeniem Willa miała być odpowiednikiem pierwszej sceny "Czerwonego smoka";
- Gillian Anderson, odgrywająca postać terapeutki Lectera, doktor Du Maurier, stanie się stałą częścią obsady trzeciej serii (jeśli pozwoli jej grafik) - w pierwszym odcinku nowego sezonu dowiemy się, jak będzie wyglądać jej nowa rola i jakie działania podejmowała w drugiej połowie drugiego sezonu;
- trzeci sezon będzie czerpał wątki z powieści "Hannibal" oraz "Hannibal: Po drugiej stronie maski", jednak podobnie jak wcześniej z dużymi zmianami w stosunku do książek;
- Fuller planuje jednak wprowadzić takie postacie książkowe jak Francis Dolaryhyde i lady Murasaki;
- pierwsza część trzeciego sezonu nie skupi się na działaniach FBI, nie wiadomo jednak, czy oznacza to, że Jack Crawford ginie, czy akcja rozgrywać się będzie w odległym kraju;
- wątek Vergerów nie zostanie porzucony.
Fuller planuje obecnie stworzenie 6 sezonów, choć oczywiście wiele będzie zależeć od oglądalności.
Auć, coś taka okrutna, chcesz biednego Hanniego ze złamany serduszkiem w kajdanki i więzienne wdzianko pakować... A tak na serio, to ja też boję się tego sezonu ;)
Kajdanki tak, ale żeby od razu w jakiekolwiek wdzianko go pakować ;)
Ten sezon może pokazać Hannibala w naturalnym środowisku, kiedy nie musi się martwić o te wszystkie przyziemne sprawy. Może być i genialnie i o kant zadka rozbić.
opis filmiku-wywiadu z Hugh:
"It is a 35 minute long video, so if you’re just interested in the spoilers, here’s the low-down: at the 29 minute mark, they discuss that Molly, Will Graham’s wife from Red Dragon, will appear in season 3 and Dancy is asked who he’d like to see in the role of Molly. Hugh Dancy also points out that in the book Red Dragon, Will Graham is a bit of an alcoholic, so that’s something we can look forward to. (Hint: no one is looking forward to Will Graham being more depressed.)"
czyli zobaczymy w 3 sezonie przyszłą żonę Willa, to też jest ciekawe kto ją zagra ;D
Dancy chyba pomylił książki, w czasie trwania akcji Czerwonego Smoka Will chodzi trzeźwy, o jego ewentualnym alkoholizmie jest wspomniane w Milczeniu owiec...
ale to serial i Fuller raczej nie trzyma się ściśle wydarzeń z książki (aa szkoda) i bardzo możliwe, że Will w jego tworze zacznie troszeczkę wcześniej zaglądać do kieliszka, btw alkoholizm jak alkoholizm ale co z Molly - w książce Will poznaje ją ok rok po doznaniu rań i wątpię, że w serialu tak to czasowo rozegrają ; )) ahaa wie może ktoś w jakich okolicznościach ją pozna... ;>
Uwaga Spojler!! Myślicie, że to prawdziwe?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=783881428303496&set=a.675851085773198.10 73741828.675426129149027&type=1&theater
Jak najbardziej, to jest dokładnie skopiowane z Czerwonego Smoka (i w książce i w filmach ten fragment jest)
Mnie najbardziej interesuje czy Jack Crawford zginie (sentyment do aktora). Co do 3 sezonu to zawsze dużo wcześniej pojawiają się newsy, które przeważnie znacznie odbiegają od rzeczywistości.
Co do zdjęcia to pewnie fake