PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=683144}

Helix

2014 - 2015
6,3 4,4 tys. ocen
6,3 10 1 4426
Helix
powrót do forum serialu Helix

2x02 - Opinie

ocenił(a) serial na 7

Co sądzicie o drugim odcinku?
Dla mnie drugi sezon, mimo kilku niedociągnięć, jest naprawdę wciągający (jak na razie). Jest tajemnica, bardzo fajna lokacja (mimo, że zimowe klimaty również były świetne), ciekawy wątek sekty. Przechodząc jednak do samego odcinka. Dowiadujemy się jak rozwinęła się historia z ciążą (a właściwie nie rozwinęła), nie wiem jeszcze na tym etapie co sądzić. Muszę poczekać, aż scenarzyści rozwiną dalej ten wątek. Właściwie nadal nie dowiadujemy się, jaką rolę w tym wszystkim odgrywa Alan. Końcówka odcinka za to bardzo fajna, zostawiająca nas z lekkim cliffhangerem.
Zapraszam do dyskusji ;)

ocenił(a) serial na 6
DamianoWlkp

No sezon na razie zapowiada się całkiem nieźle. Fajnie, że w końcu rozbudowali jako tako rolę Petera, bo jego występ w 1 sezonie pozostawił u mnie duży niesmak. Szkoda, że na razie mało Alana, ale za to dostaliśmy tego mega irytującego nowego gościa w ekipie (Teksas ...). Po prostu 1 odcinek był pełny jego tak tandetnych dialogów i zagrań, że tylko czekałem, aż skończą się jego sceny. Chyba chcieli wprowadzić jakiegoś komediancika, ale jego "zabawne" docinki w obliczu krwawych śmierci i epidemii tylko irytują. Całe szczęście, że w drugim odcinku, było już z nim trochę lepiej. Fajnie prezentuję się też nowy "bad guy" w serialu. Właściwie to jedynie żal, że jak na razie nie pokazali mojej ulubionej postaci granej przez Hiroukiego Sanadę. I zresztą obstawiam, że już go nie pokażą, bo pewnie niby zginął w poprzednim sezonie, a aktor pewnie zrezygnował z roli. Ciekawe też co u tego żołnierza z pierwszego sezonu ?

ocenił(a) serial na 6
DamianoWlkp

Jak ktoś chce bardziej "wkręcić się" w serial to zostawiam tu link http://www.syfy.com/helix/accessgranted/
Po każdym odcinku odblokowują nowy dzień.