PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628533}

Hell on Wheels: Witaj w piekle

Hell on Wheels
2011 - 2016
7,8 5,3 tys. ocen
7,8 10 1 5250
Hell on Wheels: Witaj w piekle
powrót do forum serialu Hell on Wheels: Witaj w piekle

Co sadzicie o pierwszym odcinku? Warto oglądać? Szykuje się nam nowy Deadwood?

ocenił(a) serial na 7
pieecc

nowy Deadwood? nie bardzo, jak dla mnie jest to bardziej przygodowy serial, brak tej bezkompromisowości, którą charakteryzują się produkcje HBO
pierwszy odcinek był dość przeciętny, trochę schematyczny, gra aktorska może być chociaż przydałoby się więcej wyrazistych postaci
mam nadzieję że całość się rozwinie, interesuje się trochę historią tamtego okresu dlatego będę oglądał dalej

pieecc

Deadwood to nie ale zapowiada się ciekawie.

ocenił(a) serial na 6
pieecc

Zupełnie coś innego, zamiast niemalże samograja, dostaniemy szerzej zakrojoną fabułę i mi to odpowiada. Obok "Homeland", premiera sezonu.

ocenił(a) serial na 8
pieecc

Lubię takie klimaty, a oprócz Deadwood, którego jeszcze nie oglądałem nie ma seriali o tej tematyce (chociaż w przyszłości chyba się pojawia). Ciekawy serial, będę oglądał.

pieecc

Me likes. Nie żeby wybitnie, ale db i porządnie, ciekawa pozycja na ten sezon, w odróżnieniu od innych gniotów.

ocenił(a) serial na 8
pieecc

Spodziewałem się czegoś lepszego, chociaż nie mogę powiedzieć, że mnie zawiódł pierwszy odcinek.

pieecc

Jestem rozczarowana 1 odcinkiem.
SPOILER
Zemsta jest przedstawiona ok, ale już czuję, że szykuje się wielkie banalne love story. Lilly Bell mknie przez stepy, aby na swej drodze spotkać Samotnego Sprawiedliwego Południowca i uleczyć jego duszę. Najpierw trzeba było jednak ubić jej i tak chorego męża.

pieecc

Po 1 odc odniosłem wrażenie, że picie whiskey w 'knajpie' jest swoistym refrenem serialu ...

pieecc

Czy język jakim posługują się bohaterowie dorównuje temu z Deadwood czy został może ugrzeczniony?

ocenił(a) serial na 7
liquorstorez

hehe, jak na razie mocno ugrzeczniony

Homer_6

Dzięki za odpowiedź. Trochę szkoda, szukam właśnie serialu z bezkompromisowym językiem, bez patyczkowania się :)
A Hell on Wheels może dam kiedyś szansę, ze względu na realia.