Klasyczna historia westernowa opowiedziana na nowo, gęsty i ciężki klimat budowy kolei, początki wyzwalania murzynów, starcia z indianami, po prostu poezja. Nie ma wiele akcji, ale klimat wylewa się z ekranu, soundtrack jest przecudowny.
Po prostu chce się to oglądać.
SPOILERY
.
.
.
.
.
.
.
A jak na koniec zobaczyłem kartkę z napisem wanted to się prawie pokichałem z radości.
.
.
.
.
.
KONIEC
Gorąco polecam.
Dla mnie również świetny serial. Przez tę kilkumiesięczną przerwę zapomniałem, jak bardzo mi się podobał. 1 epizod 2. sezonu ma jeszcze lepszy klimat.
Popieram , na mnie serial tez wywarł jak najbardziej pozytywne wrażenie. Mnóstwo niezłych postawci. Dobry scenariusz. Czekam z niecierpliwością na drugi sezon - będzie u nas w jakiejś TV?
1. sezon był dostępny na Sundance Channel HD od 2 lutego. Co do 2. sezonu, w ubiegłą niedzielę odbyła się jego premiera w Stanach.
Zgadzam sie, w dodatku zapowiada sie na to ze 2 sezon bedzie jeszcze lepszy niz pierwszy. Serial jest gesty, klimatyczny, mroczny i ponury - i o to chodzi :)
Jako miłośnik westernu, muszę przyznać że byłem nieco zaniepokojony na jakim poziomie utrzyma się pierwszy sezon, ostatecznie jestem usatysfakcjonowany. Nie zrobiono z tego płytkiej bajki o rycerzu i jego świecącym od kilogramów srebra peacemakerze. Tak jak w temacie napisano - jest ciężko i ponuro, a fabuła toczy się powoli, ale konsekwentnie - zupełnie jak serialowa lokomotywa.