PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628533}

Hell on Wheels: Witaj w piekle

Hell on Wheels
2011 - 2016
7,8 5,2 tys. ocen
7,8 10 1 5242
Hell on Wheels: Witaj w piekle
powrót do forum serialu Hell on Wheels: Witaj w piekle

Mało popularny

ocenił(a) serial na 10

Coś mi się wydaję, że nie dostanie 3 sezonu :(

ocenił(a) serial na 8
adam664

Nie powiedziałbym. Analizowałem ostatnio dane z oglądalności w USA popularnych serialów. Takie Breaking Bad, które zostało obsypane górą nagród i pozytywnych recenzji zbiera regularnie przed TV ok. 1,5 mln stałej widowni (niewielkie wahania na plus w przy 5 sezonie). Dla porównania Hell on Wheels zbiera od ok 2.5 mln widowni. Większą oglądalność od HoW utrzymuje Sons of Anarchy (po 4 sezonach średnia 3,5 mln), Broadwalk Empire i Game of Thrones (3 mln). Tak więc nie jest najgorzej, a głównym wyznacznikiem przedłużania żywota serialu jest jego oglądalność.

ocenił(a) serial na 8
PentaSTAR

Wy jednego nie rozumiecie.. wszystkie seriale o których napisaliście to seriale stacji kablowych (kablówek) trzeba za nie płacić (chyba) i nie wszędzie je można dostać, mają je widzowie starsi, którzy cenią jakość. Natomiast takie stacje jak ABC, NBC, FOX, CBS oraz The CW nazywanie wielką piątką są masówkami, jak polsat czy tvn. Dlatego takie seriale jak CSI mają oglądalność ok. 20 mln.
Dla kablówek 2-3 mln to bardzo dobry wynik. Trzeba patrzeć również na stacje a właściwie HBO. To gigant serialowy, budżetem pokonują wszystkich, jeśli ich serial ma małą oglądalność a dobre opinie krytyków to przedłużają serial, bo mogą sobie na to pozwolić, przykład Treme finał 2 sezonu miał oglądalność 0,66 mln.

ocenił(a) serial na 7
adam664

Bardzo bym chciał oglądać dalej, nawet 4 sezony.
Dla mnie właśnie to jest prawdziwy western, film o "brudzie życia"
Bardzo lubię serialowe zwroty akcji oraz to , że nie ma w nim tego całego tendencyjnego dualizmu dobro vs zło (jak w klasyce tego gatunku)
"immoral mathematics" to jest coś, co sprawia że film zyskuje na realizmie, nic nie jest krystalicznie czarne ani białe
za mniejszą oglądalnością stoi pewno mała "widowiskowość" akcji, ale mi to odpowiada, oby nakręcili tego więcej

Marasz

@marasz a deadwood ogladałes? albo into the west?:) Polecam