Na razie nie ma info. Przynajmniej nie znalazlem nigdzie, łącznie na stronach producenta.
Ale zabezpieczyli się i zrobili otwartą drogę ku temu w koncu linia nie została ukończona, moze ciekawie potaczą się losy bohaterów w odbudowanym mieście itd itp.
Ja też nie znalazłem żadnych informacji odnośnie 3 sezonu, z jednej strony Lily nie żyje, Szwed z resztą też, plus kilka innych osób no i zamknęli Duranta, a z drugiej strony twórcy zrobili otwarte zakończenie, więc wszystko tak na prawdę może się wydarzyć . To już w sumie tydzień po premierze, więc szczerze wątpię, żeby mieli kontynuować, ale osobiście jednak chciałbym, żeby powstał 3 sezon.
Tydzień to niewiele. Jeśli w ciągu miesiąca AMC nic nie ogłosi to można zacząć się martwić :)
Może i tak, choć z drugiej strony inne produkcje dostają kolejny sezon, jeszcze zanim się poprzedni skończy...
http://blogs.amctv.com/hell-on-wheels/talk/2012/10/season-3-return.php
Z tego co tutaj piszą bardzo prawdopodobnym jest, że serial jeszcze powróci i nakręcą 3 sezon. Nie zauważyłam tego przy pierwszym oglądaniu ale z tego co wyczytałam na stronie ludzie dostrzegli puls i jednak Lily żyję. Także nie do końca zakończyło się tak jak przypuszczaliśmy. Nie było do końca pokazane co stało się z Lily po tym jak Cullen ją zostawił. Także zawsze jest jakiś promyczek nadziei, ja bardzo chętnie pooglądałabym trzeci sezon :)
Bardzo bym chciał trzeciego sezonu, na czwartym mogło by się skończyć :P Dziwie się ze tak mało osób ogląda ten serial. Wszyscy biegną za tym co dobre, biegną tak ze jednak coś dobrego im umyka, a szkoda.
Serial rządzi, szczerze to żaden westernowy serial nie wzbudził we mnie takich emocji jak ten, no a koniec 2 sezonu , po prostu masakra.
Osobiście raczej nie spodziewam się trzeciego sezonu. Scena gdy Cullen podnosi wpierw amerykańską flagę, a następnie ją odkłada i zamiast tego bierze kij i obwiązując go czerwoną wstęgą, wyglądało mi na zagrywkę "Nie ma nadziei dla tego miejsca, niech inni skończą co ja zacząłem". Zresztą informacje podane przez kogoś o tym, że Lily jednak żyje tylko straciła przytomność uczyniłyby z tego serialu komedie z rodzaju "zabili go i uciekł". Szczerze powiedziawszy nie jestem ogólnie jakoś wybitnie zachwycony zakończeniem, niektórzy piszą, że to był koniec sezonu z mocnym przytupem, dla mnie wręcz przeciwnie. Niemniej jednak nie miałbym nic przeciwko powstaniu trzeciego sezonu, gdyby takowy AMC miało w planach.
Wiesz ja bym chciał 3 se, ale takie zakończenie je też dobre
A co do Lily to się zgadzam w 100% z twoją wypowiedzią, jeżeli by żyła to by była kaszanka
Ps. małe niedopracowanie zauważyłem po spalonym wagonie Lily była tylko lekko okopcona a w takim pomieszczeniu powinna być podpieczona lub z zwęglona
Na koniec najlepiej zagrał Christopher Heyerdahl (Szwed) bezczelny do samego końca lubię tego aktora hehe
pozdrawiam