PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628533}

Hell on Wheels: Witaj w piekle

Hell on Wheels
2011 - 2016
7,8 5,2 tys. ocen
7,8 10 1 5242
Hell on Wheels: Witaj w piekle
powrót do forum serialu Hell on Wheels: Witaj w piekle

Wielki potencjał

ocenił(a) serial na 9

Po obejrzeniu pilota stwierdzam że ten serial ma potencjał i może być hitem na którym amc sporo zarobi, podchodziłem do niego dość sceptycznie ale wypadł dobrze. Przynajmniej na razie, zobaczymy jak będzie dalej...

ocenił(a) serial na 6
DRSRng

Perełka wśród seriali. Dla mnie b o m b a !!! Obsada bingo! Kapitalne sceny. Mój klimat.

ocenił(a) serial na 7
DRSRng

bardzo dobry serial, jeżeli chodzi o aktorów, odtworzenie epoki, ale w scenariuszu coraz częściej brak jest logiki, co obniża ocenę, ale zobaczymy, poza tym w większości seriali brak jest jakiekolwiek logiki,

ocenił(a) serial na 10
Andrrzej

Możesz rozwinąć ten temat "braku logiki"?

ocenił(a) serial na 7
latino_2

uważasz, że wszystko jest logiczne, szczególnie w ostatnich odcikach

Andrrzej

powtórzę za latino_2, czy możesz rozwinąć ten temat, jakieś przykłady

ocenił(a) serial na 7
Vimo

a po co, nie oglądasz serialu, nie umiesz samodzielnie myśleć, wszystko jest tam logiczne ? podpowiem logika mocno siada, jeżeli to pomoże zacząć myśleć,

ocenił(a) serial na 10
Andrrzej

Stary, ale nie denerwuj się tak. Nie robimy na Ciebie nagonki, tylko chciałbym byś podał jakiś konkretny przykład, by można było się do niego odnieść i pociągnąć dyskusję.

ocenił(a) serial na 7
latino_2

dałem sygnał, jak ktoś podobnie myśli to sam napisze, nie jestem nastawiony na nie do serialu, by już teraz to wykładać, ale zobaczymy co będzie dalej, a wtedy może pojawi się oddzielny temat

Andrrzej

ciekawi mnie to co ktoś uznaje za logiczne lub nie
ale jak widać łatwiej zarzucić komuś, że nie myśli niż odpowiedzieć na proste pytanie
i to na temat który samemu się poruszyło

rozwiń to albo przyznaj że nie masz nic do powiedzenia

ocenił(a) serial na 7
Vimo

to ty nie masz nic do powiedzenia, ja napisałem co chciałem, a jak uznam, że chcę więcej to nie będę potrzebował do tego pomocy i założę "ilu idiotów to ogląda" i tam się wpiszesz,

w innych serialach akcja w ogóle nie trzyma się minimum czegokolwiek, a i tak jest cała masa dzieciaków, którzy to łykają jak prawdę objawiona, bo dominują idioci, więc to ty napisz cokolwiek co cię odróżni od tej masy półgłówków, bo powtarzanie w kółko "rozwiń", jest z natury samej głupie, nawet nie wiadomo ile ty masz lat (raczej mniej niż więcej), jak raz ci nie wystarczy to co ktoś napisał,

Andrrzej

Kolejny tępak udający znawcę. Utrarte frazesy typu 'brak logiki', 'dobrzy aktorzy', 'zobczymy jak to się rozwinie' mają niby przypiąć ci łątkę kogoś oglądającego tyle seriali (z tego co widzę, oglądasz dwa, historyczne, mające logikę nieco wypisaną z fabuły, bo są właśnie choć trochę oparte na faktach). A gdy prosimy grzecznie o podanie przykładu nagle obrażasz wszystkich i chcesz, by temat rozwinął ktoś inny. Podaj przykład nielogiczności, a wtedy obronisz swe dobre imię.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
radek1029

a tego durnia to nie zablokowaliście, co za wybiórczy serwis, chyba, że moderator to też dzieciak

DRSRng

No niestety po pilocie tylko takie wrażenia , serial moim zdaniem lekko cukierkowy brak klimatu w porównaniu z Deadwood, są indianie są jankesi jest kolej niby wszystko a jednak. Moze tak mieszanka łącznie z murzynami nie słuzy za dobrze temu serialowi. Gra aktorska na wysokim poziomie scenograwia trochę za sztuczna mimo błota w obozie wygląda to jak plan filmowy a nie obozowisko na dzikim zachodzie zwłaszcza budowanie koleji , odniosłem wrażenie że to wąsko torówka.
Jak wspomniałeś ma potencjał ten serial ale czy uda się go wpełni wykorzystać ? zobaczymy bo jak na 9 odcinków tylko 3 odcinki ogladało się z zapartym tchem.

Ybor

Jako że jestem fanem westernów i gry Red Dead redemption, to przyznam że serial zaczyna mnie nurzyć. Po pilocie uznałem że to pewnie kolejna historia o zemscie, ale jednak teraz nie wiem w jakim kierunku to idzie...

ocenił(a) serial na 7
Ybor

taki deadwood dla dzieci

użytkownik usunięty
Ybor

Jeśli będziemy porównywać każdy współczesny serial-western z Deadwood, to każdy z nich odpadnie już na samym starcie. Jak na razie poprzeczka ustawiona przez HBO jest nie do przeskoczenia i raczej długo nie będzie. Nieustanne porównywanie HOW do D. trochę więc robi krzywdę temu pierwszemu, bo to naprawdę dobry serial. Faktycznie jak dotąd "dupy nie urywa", ale powolny rozwój akcji jest charakterystyczny dla AMC i później serial może dostać kopa. Ogląda się dobrze, momentami bardzo dobrze, i jak na razie można zaobserwować tendencję zwyżkową.

Deadwood przytoczyłem tylko dla przykładu jest wiele więcej filmów może nie seriali które swoją scenerią odzwierciedlają szczegółowość tamtego okresu, jednym to przeszkadza drudzy są mniej skrupulatni. Niemieckie czołgi w afryce w jednym z filmów produkcji amerykańskiej o Patonie były amerykańskimi przemalowanymi P24 udające niezdarnie tygrysy może jest to banał ale wyobraź sobie western radziecki gdzie indianie np Czejeni czy Apacze wygladają jak Aztecy Montezumy napewno to nie zbuduje klimatu mimo ciekawej fabuły.

użytkownik usunięty
Ybor

Co do scenografii, trzeba wziąć po poprawkę na to, że mamy tu tymczasowy obóz przy budowie kolei, więc może to wrażenie prowizorki jest właśnie zamierzone. Jeśli chodzi o same tory - nie znam się na tym zupełnie, ale może tory mają być węższe, bo tak się je wtedy budowało? Bardziej bym się czepiała scen z Indianami, którzy gadają po angielsku... między sobą. To już jest poważny facepam :)

No właśnie tym bardziej że mamy tymczasowy obóz i kłopoty finansowe tego przedsięwzięcia, wyglada to zbyt sztucznie jakby wczoraj go ktoś dopiero postawił tu fotka z wiki http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:GoldenSpikev3.jpg&filetimestamp=2 0060514141929 sam zauważ że wygladają na zdjęciach jakby oderwali się od pługa a w serialu jakby dopiero co wyszli ze studja charakteryzatorskiego.