Szczerze mówiąc filmu nie widziałam. Ogladałam tylko zwiastun, ale już po tym kilkunastu sekundowym filmiku zapragnęłam go obejrzeć. Uwielbiam takie mroczne utwory, ale nie sądze że kiedyś zobacze owy film. A tym, którzy go zobaczą to z miejsca zazdroszcze!
dobre tylko intro
Zwiastun rzeczywiście bardzo zachęca do oglądnięcia całości, niestety zawiodłam się już po pierwszym odcinku. Naciągane sceny, rażące postacie i całkowity brak realizmu. Owszem jest pare plusów, ale na pewno nie tyle by polecać Hellsing. Jeśli jest się dużym fanem anime to można oglądnąć, mimo to i tak pozostaje niesmak, bo przecież nie tego się spodziewałam.
Nie zgodzę się z Tobą
Nie można oceniać serii po pierwszym odcinku (a tym bardziej anime, które to zawsze potrzebują trochę czasu by się rozkręcić). To po pierwsze. :o)
Po drugie - nie oczekuj realizmu w anime. Podaj choć jeden tytuł anime, który zachowuje realizm na całej długości serii. Brak realizmu mógłby być wyróżnikiem japońskich animacji :o)
Nie uwarzam, że Hellisng wymaga ochów i achów, ale nie jest taki słaby jak go przedstawiasz. Ma wiele plusów. Na pewno więcej niż minusów. Przede wszystkim - kreska, postacie (rażące, a jak! Dla mnie to plus, bo w tym kryje się klimat tej serii), ciekawa historia, mroczny klimat i równie mroczny humor, to "coś" co sprawia, że chcesz obejrzeć wszystkie odcinki za jednym zamachem :o)