Hellsing

2001 - 2002
7,8 17 tys. ocen
7,8 10 1 17492
7,5 6 krytyków
Hellsing
powrót do forum serialu Hellsing

Hellsing rulezzz

ocenił(a) serial na 10

Szczerze mówiąc filmu nie widziałam. Ogladałam tylko zwiastun, ale już po tym kilkunastu sekundowym filmiku zapragnęłam go obejrzeć. Uwielbiam takie mroczne utwory, ale nie sądze że kiedyś zobacze owy film. A tym, którzy go zobaczą to z miejsca zazdroszcze!

ocenił(a) serial na 7
63a

dobre tylko intro
Zwiastun rzeczywiście bardzo zachęca do oglądnięcia całości, niestety zawiodłam się już po pierwszym odcinku. Naciągane sceny, rażące postacie i całkowity brak realizmu. Owszem jest pare plusów, ale na pewno nie tyle by polecać Hellsing. Jeśli jest się dużym fanem anime to można oglądnąć, mimo to i tak pozostaje niesmak, bo przecież nie tego się spodziewałam.

ocenił(a) serial na 9
pirania

Nie zgodzę się z Tobą
Nie można oceniać serii po pierwszym odcinku (a tym bardziej anime, które to zawsze potrzebują trochę czasu by się rozkręcić). To po pierwsze. :o)

Po drugie - nie oczekuj realizmu w anime. Podaj choć jeden tytuł anime, który zachowuje realizm na całej długości serii. Brak realizmu mógłby być wyróżnikiem japońskich animacji :o)

Nie uwarzam, że Hellisng wymaga ochów i achów, ale nie jest taki słaby jak go przedstawiasz. Ma wiele plusów. Na pewno więcej niż minusów. Przede wszystkim - kreska, postacie (rażące, a jak! Dla mnie to plus, bo w tym kryje się klimat tej serii), ciekawa historia, mroczny klimat i równie mroczny humor, to "coś" co sprawia, że chcesz obejrzeć wszystkie odcinki za jednym zamachem :o)