PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34357}

Hellsing

2001 - 2002
7,8 17 tys. ocen
7,8 10 1 17366
7,2 6 krytyków
Hellsing
powrót do forum serialu Hellsing

Gdyby miał powstać pełnometrażowy film z gwiazdami Hollywood, kogo chcielibyście w niej zobaczyć? Ja się starałem wybierać przynajmniej po dwa typy do jednej

Alucard - Daniel Day-Lewis/Gary Oldman/Liam Neeson
Victoria - Alison Lohman/Keira Knightley
Integral Hellsing - Julianne Moore/Meg Ryan
Walter - Donald Sutherland/Jean Reno
Alexander Anderson - Ryan Gosling/Philip Seymour Hoffman
Fergusson - Gene Hackman/Ed Harris

ScaryMan

Incognito - Orlando Bloom :D

ScaryMan

a według mnie powinien być to ktoś mało znany w branży filmowej, ktoś młody, świeży :D bo póki co to jakoś nikogo nie widzę w roli Alucarda :PP

ocenił(a) serial na 5
latras

Johnny Depp byłby rewelacyjnym Alucard'em

użytkownik usunięty
voytaz_3

Nie przesadzajmy znowu... Johnny'ego w rolę Alucarda bym nie wciskała. Nie pasuje mi do niej nijak. Poza tym... Lubię go, ale ostatnio wszędzie go pełno. Nie... Na Alucarda on się nie nadaje. Jest... Za ciepły.
Ale Gary Oldman? O tak, tu już bardziej. A nawet bardzo bardzo. W roli Draculi był świetny! Tylko... Można by go odmłodzić trochę. Ktoś w jego typie, z jego charyzmą, tak, tyle, że młodszy. Wampir powinien być młody.

ocenił(a) serial na 6

A ja myślę, że Depp mógłby być niezły - jest dobrym aktorem, grał już różne rolę. A ostatnich kilku szaleńców (tak Alucard jest takim szaleńcem) grał bardzo dobrze (patrz: Kapelusznik, Sweeney Todd, Jack Sparrow).

ScaryMan

Proszę Was, ja nie wyobrażam sobie pełnometrażowego filmu o Hellsingu z prawdziwymi aktorami. Samo anime ma specyficzny klimat którego taki film nie odda w pełni lub najpewniej całkowicie zepsuje...
Zresztą słychać było już pogłoski o takim filmie - "Hellsing: Seras Victoria", czy jakoś tak. Pamiętam, że nawet wyszedł kilkusekundowy trailer, ale nie chce mi się go teraz szukać.

ocenił(a) serial na 5
Quthulhu

ja też sobie nie wyobrażam, bo jakakolwiek ekranizacja anime to swego rodzaju profanacja (vide Dragon Ball), ale taka zabawa kto kogo by mógł zagrać jest całkiem ciekawa i nieszkodliwa;)

ScaryMan

Gary Oldman na Alucarda + Jean Reno na Waltera = zajebisty film!!!!!! Ech... Chciałabym to zobaczyć ^^ Tylko żeby Keiry tam nie było... pozdr!

ocenił(a) serial na 10
EnyaVanHelsing

oh nie! nawet nie mówcie o filmie Hellsing!
To by było żałosne i pewnie wyszło by gorzej (o wiele) niż Death note.
Alucard jest na tyle oryginalny, że nawet manekin by chociaż w połowie nie odzwierciedlił go. I tak bez OAV było by kiczowato...

ocenił(a) serial na 6
Searching_myself_96

No sory ale kinówki DN są świetne, przynajmniej twórcy próbowali dać fanom coś nowego a nie zwykłą bezmyślną kopię mangi. A aktorski Hellsing mógłby być całkiem fajny, tylko nie na podstawie TVałki bo ta była słaba :P

ocenił(a) serial na 10
HuntMocy

ehm, death note filmowe bardzo się różniło od anime (mangi nie czytałam), no ale nie dyskutujmy o DN na forum Hellsinga ;p
Filmowe wersja byłaby oczywiście populaniejsza od anime, i byłby dobrą reklamą (chociażby prosty przykład: saga zmierzchu - film wyszedł, to od razu książki odżyły ;p)
Ale i tak sądzę, że film hellsing byłby do bani, nawet w roli mojego ulubionego Deppa.

ocenił(a) serial na 6
Searching_myself_96

"death note filmowe bardzo się różniło od anime"

Jeśli już to raczej anime różniło się od filmu bo miało premierę kilka miesięcy po premierze filmu ;] A to że różniło się od mangi było plusem bo było to coś nowego, w anime wiało nudą bo wszystko było scena w scenę to samo co w mandze.

CO do Hellsinga, czemu tak zakładasz?

ocenił(a) serial na 10
HuntMocy

no bo trudno dobrać aktorów do narysowanych postaci, z resztą nikogo nie widzę w roli Alucarda, bo jak już wcześniej chyba pisałam - Jest na tyle specyficzną postacią, że chyba nikt go dobrze nie zastąpi

Searching_myself_96

Nie będzie raczej aktorskiej wersji, bo:
- adaptacje anime dotychczas wychodziły słabo,
- Hellsing jest bardzo brutalny, czyli już jest ograniczony target z racji nadania R18 zamiast PG13(no chyba, że zrobią jak z Lobo, którego robią na PG13 co jest totalnym absurdem).

Jeżeli ktokolwiek miałby robić... to chyba Anglicy ze współpracą europejskich krajów. Jednak ja bym na to nie liczył i się z tego cieszę nawet :)

ocenił(a) serial na 10
Abukashi

oh, dzięki za świetne wieści ;D

użytkownik usunięty
HuntMocy

Kinówki DN były nie najgorsze, ale i tak nie było to to, czego się spodziewałam. Anime było absolutnie fenomenalne i, niestety, twórcy filmu nie dali sobie z tematem rady. Nie wznieśli się na wyżyny. Film o wiele za słaby... Co nie znaczy jednak, że mi się nie podoba:D Tak ogólnie nie był zły, tylko patrząc na niego przez pryzmat mangi/anime... Cóż, wypada raczej cienko.

użytkownik usunięty
EnyaVanHelsing

Tak, ci dwaj to połączenie, którego nie można byłoby przegapić ^^

ocenił(a) serial na 7
ScaryMan

Alucarda mógłby zagrać Adrian Brody ;p http://www.uglymales.com/wc/wp-content/uploads/2009/09/adrien-brody.jpg

ocenił(a) serial na 7
użytkownik usunięty
sisterleonella

Z ekranizacji Hellsing wyszłoby pewnie coś w podobnego do Kill Bill. :]
Żaden aktor nie nadaje się na Aru, ani na Inti po prostu dzisiejsze gwiazdki są zbyt słodziutkie. :p

użytkownik usunięty
sisterleonella

O widzisz... On byłby niezły:) Jest w nim coś takiego... Tak, Brody dobry jest ^^

sisterleonella

według mnie Adrian Brody
na Alucarda

ocenił(a) serial na 10
i_leo

Nie mam żadnych pomysłów co do obsady. Zgadzam się w 100% co do Brody'ego. Jestem natomiast zdania, że reżyserią takiej ekranizacji powinien się zająć Guillermo del Toro (Labirynt Fauna, Blade II, obydwie części Hellboy'a). Hellsing w jego wersji - to byłaby BOMBA!!! Z całą pewnością zachowałby klimat oryginału.

ocenił(a) serial na 10
sisterleonella

na tym zdjęciu ma spojrzenie zbitego psiaka....

ScaryMan

A ja bym widział taką obsadę (jeżeli film robiono by na bazie anime):
Alucard - Craig Parker (przekonała mnie jego rola w "Mieczu Prawdy")
Victoria - Christina Ricci (Christina ma dziewczęcą buźkę)
Integra - Elizabeth Hurley (jest Brytyjką)
Walter - John Cleese (grał Q w Bondach z Brosnanem)
Alexander Anderson - Arnold Schwarzenegger (tak, zadecydowała budowa anatomiczna)
Fergusson - Sean Connery (wystarczy spojrzeć)
Incognito - Derek Mears (dubbingowany przez Jamesa Earla Jonesa)

ocenił(a) serial na 9
zejfi

Moje zdanie:

Alucard: Keanu Reeves/Adrien Brody
Integral: Meryl Streep
Anderson: Jason Statham/Jean Reno
Walter: Christopher Walken
Victoria: Uma Thurman

ocenił(a) serial na 10
ScaryMan

wszyscy, których wymieniłeś są za starzy na tą rolę.
I zgadzam się z przedmówcami, Adrien Brody byłby idealny, ale też gdyby był młodszy.

ScaryMan

ja wiem tylko że za kamerą chciałbym Tarantino ;D

ocenił(a) serial na 10
Cry_Wolf_

Kocham QT, ale on zrobiłby z tego krwawą komedię. Kto zna jego filmy, ten wie, że Tarantino nie będzie odpowiedni. On by to po prostu zepsuł.

ScaryMan

Moim zdaniem, film byłby wielkim niewypałem, tego się po prostu nie da zeekranizować...

Wyszła by parodia tej anime a nie dobry film...

ocenił(a) serial na 9
ScaryMan

Alucard-Rhys Ifans [baaaardzo mi się podobał jako Adrian w "Little Nicky". postać demoniczna i pełna finezji]