PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34357}

Hellsing

2001 - 2002
7,8 17 tys. ocen
7,8 10 1 17366
7,2 6 krytyków
Hellsing
powrót do forum serialu Hellsing

Ogladalem juz cowboy beebop,hellsing,wolf's rain,vampire hunter d,monster,gungrave,samurai champloo.
Znacie cos równie zajebistego jak wyzej wymienione???

ocenił(a) serial na 7
Disco_Destroyer

Zobacz sobie "Death Note" i "Ergo Proxy".

klm89

a czy wyzej przez Ciebie wymienione są Twoim zdaniem zajebiste czy dobre? bo chodzi mi tylko o zajebiste :)

ocenił(a) serial na 7
Disco_Destroyer

No cóż?

Ergo Proxy jest dobre.

Jeżeli chodzi o Death Note to jest najlepsze anime jakie widziałem. Co prawda nie ma w nim jakiejś szybkiej akcji, ale naprawde wciąga. I moim zdaniem jest zajebiste.
Tu możesz o tym anime więcej poczytać:
http://www.filmweb.pl/f349326/Notatnik+śmierci,2006

klm89

Polecam Shigurui, zdecydowanie najlepsze anime jakie kiedykolwiek oglądałem. Pozdrawiam.

Disco_Destroyer

Racja, Death Note jest kapitalne. Polecam jeszcze Vampire Knight.

ocenił(a) serial na 10
Disco_Destroyer

Black Lagoon, Darker than Black. Zajebiste to za mało ;]

Disco_Destroyer

Death Note jest zajebisty, choć się rozkręca po kilku odcinkach. Polecam Claymore oraz Fullmetal Alchemist, ale to 2 to już nieco inne gatunkowo anime.

ocenił(a) serial na 10
Disco_Destroyer

proponuje genialne kuro shitsuji które jest mroczne a zarazem przyprawia o ataki śmiechu, na dodatek nie widziałam anime gdzie umieściliby zarazem anioły, demony i postrzelonych shinigami^___^ warte grzechu, ewentualnie również świetne yami no matsuei^^ pozdrawiam

xomitsux

Ja bym proponował Elfen Lied ale to dla ludzi o mocnych nerwach bo bardzo dużo krwii i troche siada na psyche :D. Ponadto proponuje oba sezony Code Geass, każdy odcinek tego anime po prostu mnie powalił (główny bohater jest bardzo podobny do Raito z DN). No i z dłuższych serii to wiadomo że Bleach i Naruto :D dla mnie osobiście Bleach lepszy.

anime_maniak

"No i z dłuższych serii to wiadomo że Bleach i Naruto :D dla mnie osobiście Bleach lepszy."
... T_T
Proszę... Naruta ani Bleacha nie można zaliczyć do choćby odrobinę ambitnych anime... Zbyt proste i komercyjne toto. Przynajmniej jak na mój gust. Wolę wrócić 10 raz do Hellsinga niż marnować czas na tego typu anime. ~~

Disco_Destroyer

"Trigun" - jedne z lepszych anime jakie widziałem. Można znaleźć na kreskówki fani.

ocenił(a) serial na 9
stachu_bas

Ja bym poleciła:
Shingetsutan Tsukihime
Witch Hunter Robin - ten sam twórca, co Ergo Proxy
Peace Maker Kurogane
Ga-rei zero
Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou Tou
Shikabane Hime: Aka

ocenił(a) serial na 6
Black_Wings

Jeśli szukasz czegoś w stylu Hellsinga TV to zwróć uwagę na Devil May Cry, Black Blood Brothers oraz Trinity Blood. Dwie pierwsze serie zostały wydane u nas na DVD, trzecia będzie wkrótce ;p

ocenił(a) serial na 9
Disco_Destroyer

jak komuś się podobało Elfen Lied - to i Higurashi no naku koro ni też się spodoba ]:->

ocenił(a) serial na 6
Elly_lilly

Ja z całego serca polecam moje zdecydowanie ulubione anime Kuroshitsuji. Naprawdę warto obejrzeć. ^^

Fajny jest też Elfen Lied,ale ostrzegam bardzo, bardzo krwawy !

ocenił(a) serial na 10
imperatorka95

głównie to devil may cry jest dobre i podobne do hellsinga ;D
I proszę, jak ktoś chce polecić naruto to niech lepiej milczy.
Nie porównujmy chwasta do róży, dobrego anime do kiczowatego ;//

Searching_myself_96

K-on,Darker than Black,Claymore,FMA,Devil may cry.

Destr0

Wg. mnie bez sensu jest zakładać w ogóle taki temat.
Wystarczy poszukać sobie ww internecie jakiegoś dobrego serwisu z newsami i o! - Już jesteś na bieżąco.
Szukasz najlepiej ocenianych anime, najczęściej dodawanych do ulubionych? - znajdź stronkę typu My Anime List i zajrzyj do topa.
Pozdro.

ZupkaChinska

Mylisz się i to GRUUUBO. Widzisz,ludzie,którzy tworzą takie tematy bardzo mi pomagają. Sam nie muszę tworzyć takiego tematu-wystarczy że wpiszę w wyszukiwarkę "Polećcie dobre anime" i wyskakują takie stronki. A co za tym idzie,sam nie muszę nigdzie zakładać takiego tematu. A co do anime, polecam Trigun,a jeśli lubisz anioły i Demony to Angel Sanctuary. Osobiście kocham Yami No Matsuei.

użytkownik usunięty
Disco_Destroyer

GTO, Akira, sądzę, że one na pewno przypadłyby Ci do gustu. Osobiście, na mnie Akira wywarła ogromne wrażenie.
Blue Gender trzyma poziom, ale jest z gatunku scfi, także nie każdemu się spodoba.
Elfen Lied faktycznie jest dobre, choć bardzo brutalne. Z takich lekkich pozycji super nadaje się City Hunter, ma świetny klimat, tylko może być mały problem ze znalezieniem polskich napisów ;) ale warto się wysilić :P
Interstella 5555 to właściwe seria teledysków anime składająca się w całość tworząc pewną historię. Polecam bardzo fanom muzyki Daft Punk.
Na koniec Basilisk: Kouga Ninpou Chou uważam, że jest świetne. Chyba nigdzie nie spotkałam się z tak przepiekną muzyką.

Disco_Destroyer

w innym klimacie, bo brazylijskim, ale wbrew pozorom wcale nie takim lekkim Michiko&Hatchin, jeśli podobał Ci się Bebop i Samurai Champloo. Black Lagoon też racja. I może Durarara! We wszystkich dużo się dzieje. Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin trochę przerysowane momentami i moralizatorskie, ale warto spróbować. Poprawczak w powojennej Japonii. No i Bokurano.

A w KOMPLETNIE innym klimacie, bardziej japońsko-mityczno-dziwnym, gdzie nie rozpruwają sobie flaków i nie ścigają mechami - Mushishi. Jedno z najlepszych jakie w ogóle widziałam.

ocenił(a) serial na 9
irima

Polecam Blood+, mniej znane chociażby od Death Note, ale wg mnie znacznie lepsze. Świetna fabuła, ciekawe postacie, genialna muzyka. 50 niezapomnianych odcinków.:) Cudowne przesłanie.

ocenił(a) serial na 7
MeryBe

Moim zdaniem - Pandora Hearts :)

Disco_Destroyer

Code Geass. 2 sezony- 2 dni oglądania

Disco_Destroyer

Beelzebub, bleach, princess murder, D.Gray man, ao no exorcist

LubieSeether

Gintama,Yondemasuyo yo Azazel-san,Ao no Exorcist,
Darker than Black,Death Note,Kuroshitsuji,Durarara,
Code Geass...

Disco_Destroyer

Death Note ;D Według mnie najlepsza anime jaka powstała ;)

Disco_Destroyer

Bardzo polecam Berserk'a no i większość wymienionych powyżej (:

ocenił(a) serial na 8
kISaMur

Devil may cry na pewno
a coś lżejszego i niekrwawego to Fiary Tail:)