Ogladalem juz cowboy beebop,hellsing,wolf's rain,vampire hunter d,monster,gungrave,samurai champloo.
Znacie cos równie zajebistego jak wyzej wymienione???
a czy wyzej przez Ciebie wymienione są Twoim zdaniem zajebiste czy dobre? bo chodzi mi tylko o zajebiste :)
No cóż?
Ergo Proxy jest dobre.
Jeżeli chodzi o Death Note to jest najlepsze anime jakie widziałem. Co prawda nie ma w nim jakiejś szybkiej akcji, ale naprawde wciąga. I moim zdaniem jest zajebiste.
Tu możesz o tym anime więcej poczytać:
http://www.filmweb.pl/f349326/Notatnik+śmierci,2006
Death Note jest zajebisty, choć się rozkręca po kilku odcinkach. Polecam Claymore oraz Fullmetal Alchemist, ale to 2 to już nieco inne gatunkowo anime.
proponuje genialne kuro shitsuji które jest mroczne a zarazem przyprawia o ataki śmiechu, na dodatek nie widziałam anime gdzie umieściliby zarazem anioły, demony i postrzelonych shinigami^___^ warte grzechu, ewentualnie również świetne yami no matsuei^^ pozdrawiam
Ja bym proponował Elfen Lied ale to dla ludzi o mocnych nerwach bo bardzo dużo krwii i troche siada na psyche :D. Ponadto proponuje oba sezony Code Geass, każdy odcinek tego anime po prostu mnie powalił (główny bohater jest bardzo podobny do Raito z DN). No i z dłuższych serii to wiadomo że Bleach i Naruto :D dla mnie osobiście Bleach lepszy.
"No i z dłuższych serii to wiadomo że Bleach i Naruto :D dla mnie osobiście Bleach lepszy."
... T_T
Proszę... Naruta ani Bleacha nie można zaliczyć do choćby odrobinę ambitnych anime... Zbyt proste i komercyjne toto. Przynajmniej jak na mój gust. Wolę wrócić 10 raz do Hellsinga niż marnować czas na tego typu anime. ~~
Ja bym poleciła:
Shingetsutan Tsukihime
Witch Hunter Robin - ten sam twórca, co Ergo Proxy
Peace Maker Kurogane
Ga-rei zero
Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou Tou
Shikabane Hime: Aka
Jeśli szukasz czegoś w stylu Hellsinga TV to zwróć uwagę na Devil May Cry, Black Blood Brothers oraz Trinity Blood. Dwie pierwsze serie zostały wydane u nas na DVD, trzecia będzie wkrótce ;p
jak komuś się podobało Elfen Lied - to i Higurashi no naku koro ni też się spodoba ]:->
Ja z całego serca polecam moje zdecydowanie ulubione anime Kuroshitsuji. Naprawdę warto obejrzeć. ^^
Fajny jest też Elfen Lied,ale ostrzegam bardzo, bardzo krwawy !
głównie to devil may cry jest dobre i podobne do hellsinga ;D
I proszę, jak ktoś chce polecić naruto to niech lepiej milczy.
Nie porównujmy chwasta do róży, dobrego anime do kiczowatego ;//
Wg. mnie bez sensu jest zakładać w ogóle taki temat.
Wystarczy poszukać sobie ww internecie jakiegoś dobrego serwisu z newsami i o! - Już jesteś na bieżąco.
Szukasz najlepiej ocenianych anime, najczęściej dodawanych do ulubionych? - znajdź stronkę typu My Anime List i zajrzyj do topa.
Pozdro.
Mylisz się i to GRUUUBO. Widzisz,ludzie,którzy tworzą takie tematy bardzo mi pomagają. Sam nie muszę tworzyć takiego tematu-wystarczy że wpiszę w wyszukiwarkę "Polećcie dobre anime" i wyskakują takie stronki. A co za tym idzie,sam nie muszę nigdzie zakładać takiego tematu. A co do anime, polecam Trigun,a jeśli lubisz anioły i Demony to Angel Sanctuary. Osobiście kocham Yami No Matsuei.
GTO, Akira, sądzę, że one na pewno przypadłyby Ci do gustu. Osobiście, na mnie Akira wywarła ogromne wrażenie.
Blue Gender trzyma poziom, ale jest z gatunku scfi, także nie każdemu się spodoba.
Elfen Lied faktycznie jest dobre, choć bardzo brutalne. Z takich lekkich pozycji super nadaje się City Hunter, ma świetny klimat, tylko może być mały problem ze znalezieniem polskich napisów ;) ale warto się wysilić :P
Interstella 5555 to właściwe seria teledysków anime składająca się w całość tworząc pewną historię. Polecam bardzo fanom muzyki Daft Punk.
Na koniec Basilisk: Kouga Ninpou Chou uważam, że jest świetne. Chyba nigdzie nie spotkałam się z tak przepiekną muzyką.
w innym klimacie, bo brazylijskim, ale wbrew pozorom wcale nie takim lekkim Michiko&Hatchin, jeśli podobał Ci się Bebop i Samurai Champloo. Black Lagoon też racja. I może Durarara! We wszystkich dużo się dzieje. Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin trochę przerysowane momentami i moralizatorskie, ale warto spróbować. Poprawczak w powojennej Japonii. No i Bokurano.
A w KOMPLETNIE innym klimacie, bardziej japońsko-mityczno-dziwnym, gdzie nie rozpruwają sobie flaków i nie ścigają mechami - Mushishi. Jedno z najlepszych jakie w ogóle widziałam.
Polecam Blood+, mniej znane chociażby od Death Note, ale wg mnie znacznie lepsze. Świetna fabuła, ciekawe postacie, genialna muzyka. 50 niezapomnianych odcinków.:) Cudowne przesłanie.
Gintama,Yondemasuyo yo Azazel-san,Ao no Exorcist,
Darker than Black,Death Note,Kuroshitsuji,Durarara,
Code Geass...