Po raz k**** kolejny premiera nowej serii Hellsinga została przesunięta ;(
No właśnie też sie troche zdenerwowałem jak zobaczyłem przesunięcie daty premiery, ale wczoraj napełniłem sie nadzieją. Na Emulu pojawiło się coś o nazwie "Hellsing_Ultimate_-_S1_-_OVA_ 1_-_Digest_for_Freaks". Jak na razie zasysam, zobaczymy co to.
pzdr.
Murwa kać. Jest tak. To cos się ściągnęło, to prawdopodobnie jest ten pierwszy odcinek. Tylko jest taki mały problem, że ni cholery nie wiem jakiego to kodeka wymaga żeby był obraz. Bo dźwięk jest. I tyle z tego było. Jego mać.
Napisałem o tym w temacie wyżej, jednak nie wspomniałem o kodeku. Wymaga tylko i wyłącznie FDDShow, śmiga pięknie, jakość perfekcyjna.
Wszystko git...Hmmm no coz kreska jakby nie patrzec "unowoczesniona" w pewnych momentach, wlasciwie przeplatanka starej z nowa ale i to ma swoje plusy ( przynajmniej odebralem wrazenie, ze postacie czasem wygladaja "grozniej" ) co mnie troszke martwi to, to ze juz w 1odc. widze u Victorii mine prosto jak z Sailor Moon co kur... mac wedlug mnie nie powinno miec miejsca. Hmm zreszta nic tylko pozostaje cieszyc morde i czekac na dalsze odcinki. My Masta' ..........
No właśnie, te niby humorystyczne wstawki są idiotyczne i zupełnie niepotrzebne, psują tylko całokształt. Co do strony graficznej to jak dla mnie super. Ale jest jeszcze muzyka... i tutaj niestety widzę jeden wielki syf. W pierwszej serii była genialna, świetna, wspaniała (itd itp), a tutaj w tle leci sobie coś, co brzmi jakby ktos się bawił MAgix Music Makerem. Ogólnie nędza. Całość cholernie traci przez to na klimacie. Miejmy tylko nadzieje, że to tylko w tym odcinku tak. Choć coś mi się nie wydaje... :(
Kolego TRTT, pamiętajmy że to tylko zapowiedź :) Licząc od teraz, pozostało jakieś 2 dni i 28 minut do premiery OVA :) Mnie się za to podoba efekt blur kiedy to Alucard zostaje rozstrzelany przez bande pastora. Sailor kreska powinna się znaleźć może w jakim nowym Dragon Ball ale nie tutaj :/ Animacje 3D mogą się nie sprawdzić, to sekundowe ujęcie na robaki jest wogóle niepotrzebne, nie nadaje klimatu a tym bardziej charakteru naszego Mistrza. Apropo muzyki, będzie mi brakowało tej Symfonii w wykonaniu naszych rodaków...rewelacyjny OST z pierwszej serii już raczej nie zagości, chociaż operowy wstęp brzmi smakowicie, reszta chociazby podczas walki z Aleksandrem przypomina mi nieco "nutke" Squarepushera, byłbym jak najbardziej za, ale nie przy Hellsingu.
Pozostało czekać, może jakiś letarg na najbliższe 2 dni ?
Dobra kończe bo rano mnie kierat czeka, chyba za karę :/