Niech mi ktoś jeszcze powie, że tzw. "seria tv" jest lepsza pod jakimkolwiek względem 0.0
Według mnie seria Ultimate jest lepsza:):)
Myslicie że będzie piątka?? przecież to tak sie nie może zakonczyć??:)
Wczoraj obejrzałem Ultimate OAV4 i dalej podtrzymuje moją
opinie, że werjsa TV jest lepsza, chodz ten ostatni OVA nie był zły.
Dlaczego ?
Zacznijmy od kreski w serii Tv lepiej są nakreślone postacie a przedewszystkim Alucard.
Druga sprawa to jego charakter który jest nieco inny niż w 13 odcinkowym serialu kiedyś był bardziej cyniczny, nonszalancki i arogancki, zawsze kpił ze swoich wrogów, a teraz jakoś nijak to wygląda...
Przemilcze Victorie Ceraz, która beznadziejnie wygląda w seriach OAV.
PZDR
No cóż, widać że nie czytałeś mangi bo byś tak nie pisał, no ale są gusta i guściki - każdemu się może podobać co innego.
Pchełka, oczywiście że tak (prawdopodobnie powstaną jeszcze cztery części). Polecam poprzeglądać poprzednie tematy, wszystko zostało tam wyjaśnione ;>
No właśnie...
Wygląda na to, że seria TV może podobać się tylko tym, którzy nie znają mangi (przeczytanie 1 rozdziału to nie jest "znajomość" -.-').
Co do kreski - to rzecz gustu. Poza jednym elementem: TŁA w serii TV są BIEDNE. Kiedy po raz pierwszy (1. odcinek) zobaczyłem to jednostajne niebo, o mało się nie rozmyśliłem. Całą serię obejrzałem tylko z powodu usłyszanych pozytywnych opinii (które, jak się potem okazało, dotyczyły mangi :/)
Kreska z Ultimate Hellsing może się podobać lub nie, ale chyba nbikt mi nie powie, że styl serii TV był bogatszy, bardziej szczegółowy i bardziej dopracowany.