PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=248532}

Hellsing

2006 - 2012
8,0 17 tys. ocen
8,0 10 1 17194
8,0 3 krytyków
Hellsing
powrót do forum serialu Hellsing

Już po 4. OAV-ku...

ocenił(a) serial na 10

Niech mi ktoś jeszcze powie, że tzw. "seria tv" jest lepsza pod jakimkolwiek względem 0.0

ocenił(a) serial na 10
Asx32

hehe, mysle, że tacy sie jeszcze tu znajdą :P

Asx32

Według mnie seria Ultimate jest lepsza:):)
Myslicie że będzie piątka?? przecież to tak sie nie może zakonczyć??:)

Cpt_Pchelka

Wczoraj obejrzałem Ultimate OAV4 i dalej podtrzymuje moją
opinie, że werjsa TV jest lepsza, chodz ten ostatni OVA nie był zły.
Dlaczego ?
Zacznijmy od kreski w serii Tv lepiej są nakreślone postacie a przedewszystkim Alucard.
Druga sprawa to jego charakter który jest nieco inny niż w 13 odcinkowym serialu kiedyś był bardziej cyniczny, nonszalancki i arogancki, zawsze kpił ze swoich wrogów, a teraz jakoś nijak to wygląda...
Przemilcze Victorie Ceraz, która beznadziejnie wygląda w seriach OAV.
PZDR

ocenił(a) serial na 9
lord000

No cóż, widać że nie czytałeś mangi bo byś tak nie pisał, no ale są gusta i guściki - każdemu się może podobać co innego.

Pchełka, oczywiście że tak (prawdopodobnie powstaną jeszcze cztery części). Polecam poprzeglądać poprzednie tematy, wszystko zostało tam wyjaśnione ;>

lord000

Nie jestem miłośnikiem mangi czytałem tylko 1 chapter Hellsinga.

ocenił(a) serial na 10
lord000

No właśnie...
Wygląda na to, że seria TV może podobać się tylko tym, którzy nie znają mangi (przeczytanie 1 rozdziału to nie jest "znajomość" -.-').

Co do kreski - to rzecz gustu. Poza jednym elementem: TŁA w serii TV są BIEDNE. Kiedy po raz pierwszy (1. odcinek) zobaczyłem to jednostajne niebo, o mało się nie rozmyśliłem. Całą serię obejrzałem tylko z powodu usłyszanych pozytywnych opinii (które, jak się potem okazało, dotyczyły mangi :/)
Kreska z Ultimate Hellsing może się podobać lub nie, ale chyba nbikt mi nie powie, że styl serii TV był bogatszy, bardziej szczegółowy i bardziej dopracowany.