Ktoś już widział ma link może do OVA 5 odcinka, miał wyjść 21.11.2008 jak się nie mylę.
Już wyszedł, ale jeszcze nie jest dostępny w eeeeeeee... naszym kraju :P
Trzeba trochę poczekać (może z tydzień).
Na pewno pojawi się na: http://www.bloodbath.pl/news.html
http://www.nyaatorrents.org/?page=torrentinfo&tid=40897&showfiles=1
Niestety bez napisów, ani polskich ani angielskich. Jedynie japoński dubbing. Napisy pewnie pojawią się wkrótce, chociazby własnie na bloodbath.pl
trzeba poczekać chociaż na wersje z angielskimi napisami bo te rozumie japońskiego nic.
Znajomość mangi całkowicie wystarcza do zrozumienia treści. Niestety, piątka rozczarowuje ale czego się można było spodziewać po zmianie studia i reżysera... chyba najlepszy motyw jest z Willisem, jeszcze lepszy niż w mandze. Sama rzeźnia też całkiem całkiem, no i ending (osadzony w czasie trwania The Dawn). Do tego Heinkel i Yumie wymiatają co również się chwali. Niestety reszta wypadła kiepsko, po pierwsze akcja prawie w ogóle nie posuwa się do przodu (czy tylko ja liczyłem na to że w piątce zobaczę już walkę z Zorin?). Po drugie po genialnie dobranej do akcji muzyce w czwórce, piątka wypada blado. Wykorzystanie utworu Broken English (znanego z pierwszego zwiastuna) było miłym akcentem ale jakoś mi nie pasował podczas desantu wojsk Milenium. No i kawałek który leciał podczas rozwałki... Po trzecie, sporo scen wyjętych żywcem z mangi była wciśnięta na siłę i to dość chaotycznie, brakowało spójnego połączenia z innymi scenami. No i zakończenie, chyba w głupszym momencie nie mogli przerwać >_<
Gdyby odległość między poszczególnymi częściami była mniejsza, odcinek można by uznać za lepszy ale wiedząc że następny ukaże się najwcześniej pewnie za pół roku, trochę to wkurza.
A może ktoś ma inne zdanie? Ciekaw jestem szczególnie opinii tych osób które nie czytały mangi, czy odcinek nie wydawał się wam trochę zbyt chaotyczny.
Ja nie lubię oglądać czegoś żeby się tylko ruszało, wole rozumieć co mówią do mnie. Poczekam, oglądnę ocenie :]
Dużo osób, jest bardzo zadowolonych z OVA 5... Co więcej uważają ją za najlepszą część.
Ja trochę widziałem, ale wolę poczekać na napisy.
Teraz, kiedy OVA jest już w sieci (także na youtube) pojawią się szybko.
Motyw z Willisem rzeczywiście dobry, ale ja wolałbym żeby wycięli te paskudnie rysowane wstawki i skupili się na realistycznej grafice.
A właśnie... graficznie OVA 5 prezentuje się dobrze, ale chyba gorzej od 4 i 3, które były majstersztykiem w tej kwestii.
Klimat zdaje się być niesamowity, zobaczymy czy przebije OVę 3, która dotychczas była moją ulubioną.
No i najważniejsze... zgodność z oryginałem (mangą). Oby nie zmienili akcji i, broń boże, nie dorabiali nowych postaci. Już wystarczy jeden Incognito z TV...
OVA 5 to 40-sto minutowa sekwencja rzeźni w Londynie... Przerwali w połowie 6 tomu, ja też liczyłem na Zorin, ale pewnie od tego zacznie się OVA 6 i w ten sposób Zorin będziemy mieli tylko w jednym odcinku (i dobrze, bo nienawidzę tej postaci). A wszystko skończy się przybyciem Iscariote, które będziemy obserwować w OVA 7.
Obejrzę dokładnie z napisami i wtedy ocenię...
Coś długo nie ma tych napisów...
Jak ktoś znajdze, to niech podzięli się wiedzą :P
http://www.nyaatorrents.org/?page=torrentinfo&tid=41039
tu znajdziecie torrent do wersji 420 mb znacznie ładniejsza niz te oferowane powyżej
Widzę, że stronka nyaa torrents jest bardzo pomocna :P
A napisów nie ma jeszcze, niestety...
W taki razie znawco kojarzysz może jak moge zdobyć sound track z piątki bo piosenka ze sceny ulicznego mordu jakos mi się odbiła w pamięci
Nie ma jeszcze oficjalnego OSTu...
Za jakiś czas możemy się spodziewać fanowskiego, tylko niech ktoś wyczai tytuły wszystkich kawałków. A 5-tki kojarzę Broken English, ale nic więcej :P
Polecam też zapoznać się z oryginalnym OSTem Black Dog (wydanym jeszcze przed OVA 5) oraz fanowskim soundtrackiem do OVA 4...
Niektore kawałki się powtarzają.
Wszystko na bloodbath.
jestem tam zarejestrowany i znam juz to co wymieniłes powyżej chodzi mi tylko i wyłacznie o tą jedną piosenkę
Nie znajdziesz tego utworu ponieważ to nowy kawałek. Trzeba poczekać na drugi OST, alternatywą jest poczekać aż ktoś 'wyciągnie' utwór z odcinka albo zrobić to samemu ;p
Niestety sporo, jak się pojawią to na pewno informacja znajdzie się na Hellsingowym LiveJournalu więc polecam tam zaglądać.
Przyznaję się do błędu... ten kawałek o który ci chodziło podobnie jak "Broken English" nie powstał na potrzeby Hellsiga a jedynie został wykorzystany przez twórców. Teraz mi się przypomniało że tekst tej piosenki był w mandze -_-; To "Akuma Stocking" autorstwa Teruyuki Takahashiego.
http://rapidshare.com/files/175821024/_DVD_HELLSING_OVA_V__704x396_x264_AC3_5.1c h_.txt.html
proszę bardzo
Ale zakończyli docinek ja pierdziele :( teraz trzeba czekać znów do następnego roku.