PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=248532}

Hellsing

2006 - 2012
8,0 17 tys. ocen
8,0 10 1 17194
8,0 3 krytyków
Hellsing
powrót do forum serialu Hellsing

OVA 5

ocenił(a) serial na 9

Ktoś już widział ma link może do OVA 5 odcinka, miał wyjść 21.11.2008 jak się nie mylę.

ocenił(a) serial na 9
Woj8ech

Już wyszedł, ale jeszcze nie jest dostępny w eeeeeeee... naszym kraju :P
Trzeba trochę poczekać (może z tydzień).
Na pewno pojawi się na: http://www.bloodbath.pl/news.html

ocenił(a) serial na 7
Znawca_

http://www.nyaatorrents.org/?page=torrentinfo&tid=40897&showfiles=1
Niestety bez napisów, ani polskich ani angielskich. Jedynie japoński dubbing. Napisy pewnie pojawią się wkrótce, chociazby własnie na bloodbath.pl

ocenił(a) serial na 9
JaszczurXP

Tym razem dlugo czekaliśmy na napisy :/

ocenił(a) serial na 9
Woj8ech

trzeba poczekać chociaż na wersje z angielskimi napisami bo te rozumie japońskiego nic.

ocenił(a) serial na 9
Woj8ech

Znajomość mangi całkowicie wystarcza do zrozumienia treści. Niestety, piątka rozczarowuje ale czego się można było spodziewać po zmianie studia i reżysera... chyba najlepszy motyw jest z Willisem, jeszcze lepszy niż w mandze. Sama rzeźnia też całkiem całkiem, no i ending (osadzony w czasie trwania The Dawn). Do tego Heinkel i Yumie wymiatają co również się chwali. Niestety reszta wypadła kiepsko, po pierwsze akcja prawie w ogóle nie posuwa się do przodu (czy tylko ja liczyłem na to że w piątce zobaczę już walkę z Zorin?). Po drugie po genialnie dobranej do akcji muzyce w czwórce, piątka wypada blado. Wykorzystanie utworu Broken English (znanego z pierwszego zwiastuna) było miłym akcentem ale jakoś mi nie pasował podczas desantu wojsk Milenium. No i kawałek który leciał podczas rozwałki... Po trzecie, sporo scen wyjętych żywcem z mangi była wciśnięta na siłę i to dość chaotycznie, brakowało spójnego połączenia z innymi scenami. No i zakończenie, chyba w głupszym momencie nie mogli przerwać >_<

Gdyby odległość między poszczególnymi częściami była mniejsza, odcinek można by uznać za lepszy ale wiedząc że następny ukaże się najwcześniej pewnie za pół roku, trochę to wkurza.

A może ktoś ma inne zdanie? Ciekaw jestem szczególnie opinii tych osób które nie czytały mangi, czy odcinek nie wydawał się wam trochę zbyt chaotyczny.

ocenił(a) serial na 9
HuntMocy

Ja nie lubię oglądać czegoś żeby się tylko ruszało, wole rozumieć co mówią do mnie. Poczekam, oglądnę ocenie :]

ocenił(a) serial na 9
HuntMocy

Dużo osób, jest bardzo zadowolonych z OVA 5... Co więcej uważają ją za najlepszą część.
Ja trochę widziałem, ale wolę poczekać na napisy.
Teraz, kiedy OVA jest już w sieci (także na youtube) pojawią się szybko.
Motyw z Willisem rzeczywiście dobry, ale ja wolałbym żeby wycięli te paskudnie rysowane wstawki i skupili się na realistycznej grafice.
A właśnie... graficznie OVA 5 prezentuje się dobrze, ale chyba gorzej od 4 i 3, które były majstersztykiem w tej kwestii.
Klimat zdaje się być niesamowity, zobaczymy czy przebije OVę 3, która dotychczas była moją ulubioną.
No i najważniejsze... zgodność z oryginałem (mangą). Oby nie zmienili akcji i, broń boże, nie dorabiali nowych postaci. Już wystarczy jeden Incognito z TV...
OVA 5 to 40-sto minutowa sekwencja rzeźni w Londynie... Przerwali w połowie 6 tomu, ja też liczyłem na Zorin, ale pewnie od tego zacznie się OVA 6 i w ten sposób Zorin będziemy mieli tylko w jednym odcinku (i dobrze, bo nienawidzę tej postaci). A wszystko skończy się przybyciem Iscariote, które będziemy obserwować w OVA 7.
Obejrzę dokładnie z napisami i wtedy ocenię...

ocenił(a) serial na 9
Znawca_

Coś długo nie ma tych napisów...
Jak ktoś znajdze, to niech podzięli się wiedzą :P

ocenił(a) serial na 9
Znawca_

podzieli, a nie podzięli oczywiście... xD

Znawca_

http://www.nyaatorrents.org/?page=torrentinfo&tid=41039
tu znajdziecie torrent do wersji 420 mb znacznie ładniejsza niz te oferowane powyżej

krzejdero

a mógłby ktoś znaleźć i umieścić choćby angielskie napisy

ocenił(a) serial na 9
krzejdero

Widzę, że stronka nyaa torrents jest bardzo pomocna :P
A napisów nie ma jeszcze, niestety...

Znawca_

W taki razie znawco kojarzysz może jak moge zdobyć sound track z piątki bo piosenka ze sceny ulicznego mordu jakos mi się odbiła w pamięci

ocenił(a) serial na 9
krzejdero

Nie ma jeszcze oficjalnego OSTu...
Za jakiś czas możemy się spodziewać fanowskiego, tylko niech ktoś wyczai tytuły wszystkich kawałków. A 5-tki kojarzę Broken English, ale nic więcej :P
Polecam też zapoznać się z oryginalnym OSTem Black Dog (wydanym jeszcze przed OVA 5) oraz fanowskim soundtrackiem do OVA 4...
Niektore kawałki się powtarzają.
Wszystko na bloodbath.

Znawca_

jestem tam zarejestrowany i znam juz to co wymieniłes powyżej chodzi mi tylko i wyłacznie o tą jedną piosenkę

ocenił(a) serial na 9
krzejdero

Nie znajdziesz tego utworu ponieważ to nowy kawałek. Trzeba poczekać na drugi OST, alternatywą jest poczekać aż ktoś 'wyciągnie' utwór z odcinka albo zrobić to samemu ;p

HuntMocy

ile sie czekało na napisy do ova IV bo troche niecierpliwy juz jestem

ocenił(a) serial na 9
krzejdero

Niestety sporo, jak się pojawią to na pewno informacja znajdzie się na Hellsingowym LiveJournalu więc polecam tam zaglądać.

ocenił(a) serial na 9
HuntMocy

Przyznaję się do błędu... ten kawałek o który ci chodziło podobnie jak "Broken English" nie powstał na potrzeby Hellsiga a jedynie został wykorzystany przez twórców. Teraz mi się przypomniało że tekst tej piosenki był w mandze -_-; To "Akuma Stocking" autorstwa Teruyuki Takahashiego.

HuntMocy

http://rapidshare.com/files/175821024/_DVD_HELLSING_OVA_V__704x396_x264_AC3_5.1c h_.txt.html
proszę bardzo

krzejdero

a w jaki sposób mógłbym ściągnąć tą piosenkę bo się namęczyłem i ciągle nie mogę

ocenił(a) serial na 9
krzejdero

Genialnie... xD
Są napisy !!!

ocenił(a) serial na 9
Znawca_

Ale zakończyli docinek ja pierdziele :( teraz trzeba czekać znów do następnego roku.

ocenił(a) serial na 9
Woj8ech

Mogło być lepiej... spodziewałem się trochę więcej.