PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650081}

Hemlock Grove

2013 - 2015
6,8 7,4 tys. ocen
6,8 10 1 7368
Hemlock Grove
powrót do forum serialu Hemlock Grove

40 mln dolarów

ocenił(a) serial na 4

"Hemlock Grove" rozpoczyna się od znalezienia ciała młodej dziewczyny, która zostaje brutalnie zamordowana w cieniu starej huty. Niektórzy podejrzewają uciekinierów z Białej Wieży, biotechnologicznej placówki, która należy do dawnych właścicieli huty stali. Inni wierzą, że mordercą może być Peter (Landon Liboiron), 17-letni cygan, który opowiada kolegom z klasy, że jest wilkołakiem. Również podejrzanym jest Roman (Bill Skarsgard), arogancki mężczyzna z rodu Godfrey, którego siostra Shelley jest zdeformowana a matka, Olivia (Famke Janssen) jest przepiękną damą, która kontroluje wszystko w mieście. Gdy morderstwo wciąż nie jest rozwiązane, Peter i Roman decydują się sami znaleźć zabójcę. Muszą stawić czoła nieprawdopodobnym prawdom o nich samych i tajemnicom Hemlock Grove.

Budżetem produkcji będzie 40 mln dolarów, tak więc twórcy będą mieli czym się wykazać , co do samego serialu, po opisie wydaje się nie przeciętny, ale to się okaże w styczniu ( 2013, nie 2012 jak podaje tytuł)

DRSRng

serial podobno ma zadebiutować w kwietniu

Ewi

zapowiada się zajebisty serial , czekamy cierpliwie ;DD Pozdrowienia :)

ocenił(a) serial na 7
dzula007

Coś w stylu Supernatural widze...

WujekChu1ek

Myślę ze chyba nie patrzymy na to samo.Jak by Eli Roth nie miał swoich zajebistych pomysłów. Dobrze ze Ci się ze zmierzchem nie kojarzy jeszcze.

ocenił(a) serial na 7
malinek78

Chodziło mi o podobny schemat wampiry, wilkołaki, duchy itp. nie musisz mnie od razu obrażać...

WujekChu1ek

Ja osobiście nie oczekuje jakiegoś przełomu w tym serialu ale chciałbym aby nie była to następna seryjka która poza pierwszym sezonem nic nie wnosi. Osobiście , supernatural oglądałem do 4 sezonu. Nie dałem rady więcej. Nie chciałem Cię urazić, ale chciałbym aby prócz gry o tron coś innego mnie zaskoczyło pozytywnie;/ Niestety ostatnio słabo mam z tym :)

ocenił(a) serial na 7
malinek78

Polecam serial "Fringe". A mi osobiście Supernatural bardzo się podoba, wiadomo robią już to trochę na siłę jak Smallville ale relacja pomiędzy braćmi i teksty w filmie mnie rozbrajają, mimo, że są naciągane to każdy odcinek się świetnie ogląda. pozdrawiam

DRSRng

troszkę jak w twin peaks

kalosz_gumowy

Motyw podobny, ale na tym stop. Twin Peaks jest co tu duzo mowic, wyjatkowe.

Fire walk with me... :)

ocenił(a) serial na 9
DRSRng

Jak dla mnie serial... po prostu wyborny ;)

MF13

Ten serial to bardzo miłe zaskoczenie. Zaczyna się jak typowa kupa dla nastolatkow, ale potem jest już tylko lepiej. Faktycznie ma trochę klimat jak z Twin Peaks, chociaz tego starego ćpuna Lyncha nikt nie pobije. ;) Hemlock Grove nie jest tak psychodeliczny jak TP, ale to i tak o wiele wyższa liga niż amerkańskie tandeciarstwo dla dziecaków w stylu Fringe czy Supernatural.

ocenił(a) serial na 9
sever

Nic dodać, nic ująć :)

ocenił(a) serial na 8
DRSRng

40 mln!? Jak oni chcą na tym zarobić? No chyba że władował w to kasę Apple, bo słyszałem, że nie ma na co 50 miliardów wydać xD

ocenił(a) serial na 8
DRSRng

Czy wiadomo czy zapadła decyzja o kręceniu kolejnego sezonu ? nie mogę się doczekać :)

UpTrinity

Chyba autor jest w trakcie pisania drugiej części powieści, więc na serial trzeba będzie jak coś poczekać. :)

ocenił(a) serial na 8
zanella

Oj to szkoda !!! Ja już nie mogę się doczekać :) Naprawdę dobry i oryginalny serial.