Jak na razie Netflix nie planuje drugiego sezonu ale kto wie... dotychczas ogladalnosc tego serialu jest bardzo wysoka i przewyrzsza nawet
"Haus of Cards" (drugi serial Netflixa). Musimy sie na razie uzbroic w cierpliwosc.
Ja tez jak najbardziej jestem za drugim sezonem, uwazam, ze jest bardzo ciekawy i oryginalny.
No wlasnie , normalnie koncowka mnie zatkala w zyciu bym nie przypuszczala ze oni sa wampirami :)
powaznie?? to juz od początkowych odcinków były sygnały( rozmowy pomiędzy matką a młodym wilkołakiem) dosyć jasne że tajemnica związana z rodzinką bogaczy to ich wampiryzm. jestes jak moja siostra która ogląda film w którym wiadomo że zabójca to pan X i na końcu sie dziwi że jednak to pan X:)))
Ej no nie czepiaj sie ogladalam wszystkie odcinki po angielsku , mialam prawo czegos nie zrozumiec :)
"Netflix chce kontynuować "Hemlock Grove". Czy będzie 2. sezon "Hemlock Grove"? Prawdopodobnie będzie. Ted Sarandos z Netfliksa powiedział, że nie przejmuje się nie najlepszymi opiniami krytyków. "Hemlock Grove" to według niego serial raczej dla widzów dorosłych niż fanów "Pamiętników wampirów". Produkcja jest chętnie oglądana w krajach skandynawskich i Ameryce Łacińskiej, i Netflix jak najbardziej ma zamiar ją kontynuować. Ale na razie jeszcze nie traktujcie tych słów jako zamówienia na 2. sezon."
i jeszcze "Prezes odpowiedzialny za zawartość programową platformy Netflix Ted Sarandos zdradził, że obecnie trwają rozmowy z twórcami serialu nt. nowych wątków i rozwoju fabuły w planowanej, drugiej serii "Hemlock Grove". Netflix nieszczególnie przejmuje się średnim przyjęciem serialu przez krytyków.
Sarandos twierdzi, że to zupełnie inny horror, który trudno porównywać do tego, co oferuje telewizja ogólnodostępna. - "Hemlock..." to zupełnie inny serial; możesz go pokochać albo znienawidzić. Crossover przygotowany na koniec pierwszego sezonu był dla ludzi, którzy uwielbiają takie seriale, jak "American Horror Story", a nie jak "Pamiętniki wampirów". Z naszych badań wynika, że "Hemlock..." jest niezwykle popularnym tytułem w krajach skandynawskich ze względu na popularność Billa Skarsgarda grającego główną rolę. Odnotowujemy też świetną widownię w Ameryce Łacińskiej, gdzie ludzie kochają horrory. "Hemlock Grove" to horror, ale dla dorosłych, a nie dla widzów oglądających stację CW. Takie seriale planujemy tworzyć - dla dorosłych - powiedział Sarandos."
także są duże szanse, że będzie kontynuacja