PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650081}

Hemlock Grove

2013 - 2015
6,8 7,4 tys. ocen
6,8 10 1 7363
Hemlock Grove
powrót do forum serialu Hemlock Grove

Jak wyżej. Czy ktoś może mi streścić fabułę serialu? Będę bardzo wdzięczna. Zastanawiam się czy oglądać...

ocenił(a) serial na 8
aneant89

rozpoczyna się od znalezienia ciała młodej dziewczyny, która zostaje brutalnie zamordowana. Niektórzy podejrzewają uciekinierów z Białej Wieży, biotechnologicznej placówki, która należy do dawnych właścicieli huty stali. Inni wierzą, że mordercą może być Peter, 17-letni cygan Również podejrzanym jest Roman, arogancki chłopak z rodu Godfrey, którego siostra Shelley jest zdeformowana a matka, Olivia kontroluje wszystko w mieście. Gdy morderstwo wciąż nie jest rozwiązane, Peter i Roman decydują się sami znaleźć zabójcę. Muszą stawić czoła nieprawdopodobnym prawdom o nich samych i tajemnicom Hemlock Grove.

Jak dla mnie najciekawsze w tym serialu jest dla mnie połączenie s-f ( eksperymenty naukowe) i fantastyki ( wampiry i wilkołaki)

Bene

Dzięki za info ;) Obejrzałam już dwa odcinki i muszę przyznać, że klimat tego serialu trochę mnie przeraża. Poza tym przemiana Petera w wilka była jak dla mnie zbyt "dosłowna". Inaczej to ukazali, ale cieszę się, że akurat nic wtedy nie jadłam ;) Trochę zbyt krwiste jak dla mnie. Zastanawiam się czy dalej oglądać. Nie lubię, nie wiem jak to nazwać, takiego "obrzydlistwa"?! Nie mogę znaleźć lepszego słowa. Ale zobaczę, może się namyślę ;)

użytkownik usunięty
aneant89

dalej jest bardziej "krwiście" i straszniej