PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=673150}

Herb piratów

Crossbones
2014
6,2 2,3 tys. ocen
6,2 10 1 2265
Herb piratów
powrót do forum serialu Herb piratów

To ma być Czarnobrody? Słynny Edward Teach? To jakaś kpina, a nie Czarnobrody. Gdzie jego czarna broda, którą odpalał działa? Gdzie jego sześć pistoletów? Gdzie jego kapelusz, do którego przyczepiał zapalone lonty? To tak, jakby Geralt nosił krótkie, czarne włosy, albo Edward Nożycoręki miał łyżki zamiast nożyc. Z całym szacunkiem do Johna Malkovicha, ale ktoś chyba ostro pojechał z castingiem do obsady. To chyba było na zasadzie: "Musimy wziąć kogoś do roli Czarnobrodego. To może jakieś znane nazwisko. A, to weźmy Malkovicha. Charakteryzacja? A po co. Ubierzmy go w jakieś hinduskie ciuchy, to wystarczy. Jeszcze by nikt nie poznał, że to John Malkovich, a nie za to płacimy mu grube hajsy!". I jeszcze te usposobienie i kwestie wygłaszane tonem buddyjskiego mnicha. Jestem teraz w trakcie oglądania "Black Sails" i miałem ochotę na kolejny piracki serial. Czytałem, że wszyscy polecają właśnie "Crossbones", że jest milion razy lepsze od "Black Sails". Szczerze? "Black Sails" bardzo mi się podoba, a "Crossbones" chyba raczej nie przełknę, zwiastuny nie wróżą niczego dobrego.

ocenił(a) serial na 2
adi313

Ten co tu polecał Crossbones, to przecież troll, chyba się nabrałeś ;)
Początek Crossbones był spoko, wyjaśnienie sytuacji, a potem fajne zbliżenia na wygrażających piratów, w tym ten jeden wymalowany jak na Halloween. Ale jak później zobaczyłem Toma Miłość z tym swoim afro i w krótkich portkach oraz walkę dwóch stron bez ładu i cienia realizmu, nie pokazali jak doszło do zderzenia statków i abordażu, wiedziałem że nic dobrego z tego serialu nie wyniknie.

adi313

leci właśnie na tvp1. nie dziwię się że anulowali, a to że gra tam Malkovich to też nie dziwne bo to słaby aktor.