Herb piratów

Crossbones
2014
6,2 2,3 tys. ocen
6,2 10 1 2263
Herb piratów
powrót do forum serialu Herb piratów

Teatrzyk, sztuczna gra, durna, sztampowa fabuła, absurdalne zwroty akcji, komiksowi
protagoniści. Szkoda czasu, aby pisać o szczegółach, jak ktoś przebrnie, to sam zobaczy.

Jak ktoś chce obejrzeć piratów, to jest przyzwoite Black Sails.

ocenił(a) serial na 3
d.ante

takie średnio wykonana kopia Black Sails, heh nawet na tej samej wyspie się to dzieje :D

d.ante

"Black Sails" przyzwoite?!Przegadany i przenudnawy serial!Liczyłem na przygody,a oni w ciągu całego sezonu ze trzy razy wypłynęli w morze!!!

brunus

W Crossbones mogę wypłynąc i ze 100 razy jeszcze i w niczym to nie pomoże, bo koncepcja beznadziejna.
Przy tym tworze Black Sails jest jak najbardziej przyzwoite. Mnie nie brakowało wydarzeń na morzu.

d.ante

Okropność. A na tego Fletcha patrzeć nie mogłam. Sztuczny do bólu.

Canis_Luna

Po pierwszym odcinku mam ambiwalentne odczucia, może jednak warto poczekać na kolejne? Zastanawia mnie jedynie fakt - Crossbones osiągnęło oglądalność na poziomie 5 mln a Black Sails niecałego miliona....

owall

W oglądalności Crossbones wygrywa bo porówujemy NBC-kanał ogólnokrajowy kontra Black Sails/Starz-kanał premium z kablówki.
Ten serial idealnie pokazuje przepaść pomiędzy serialami produkowanymi przez telewizje otwarte i płatne. Black Sails nie zawiesiło poprzeczki specjalnie wysoko, ale tutaj mamy doczynienia z dnem, którego nie da się oglądać.

d.ante

Właśnie obejrzałem pilota, mam podobne zdanie, bardzo słabo to wyszło
- jedyny plus to Malkovich (przez całego pilota zastanawiałem czy to On ;) -i teraz przeczytałem, że tak....

ocenił(a) serial na 5
ixxert

black sails na jeden duży plus--nagie babki :)

d.ante

Ogólnie pilot mnie nie porwał, ale że serial o piratach to daję mu szansę na cały sezon.. nom ; ) A co leżało? Chyba wszystko, nawet Malkovich jakiś taki nijaki a spodziewałem się po jego Czarnobrodym wiele.. Na plus Tom Love, aktor przypadł mi do gustu bo ma nietypowe afro.. tak, właśnie tak xP A scenariusz odcinka leżał i kwiczał, a że to pilot to tym bardziej nie wypadało napisać coś tak słabego na otwarcie serialu. A w porównaniu do co NAJWYŻEJ dobrego 'BS' to obecnie między tymi serialami widzę przepaść : ) <no ale widać tu 2 seriale produkowane przez dwie różne telewizje i przez dwa różne sposoby emisji>. Cóż, pożyję to zobaczę, jak będzie dalej.

ocenił(a) serial na 7
d.ante

Proszę Cię Black Sails się nie umywa do tego co było zademonstrowane w pilocie Crossbones. W Black sails to mozemy sobie poogladac słabo zrobione komuterowe stateczki, a tu mamy prawdziwe żaglowce z drewna i płótna i lin ;). Przynajmniej jest akcja, a nie gadanie o dupie maryny jak w BS.

Tyrq

akurat dla mnie jest to najmniej istone, raczej zajmuje mnie fabuła (też gadanie, bo nie lubię czystych filmów akcji), a ta w crossbones jest na żenującym poziomie i intuicja mi podpowiada, że nie wzniesie się magicznie w kolejnych odcinkach, bo w pilocie startuje z poziomu 100 m głębokości (pod mułem, nie powierzchnią wody).