PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103707}

Herkules

Hercules: The Legendary Journeys
1995 - 1999
6,4 21 tys. ocen
6,4 10 1 20625
5,9 14 krytyków
Herkules
powrót do forum serialu Herkules

Genialny! Powinni go w szkołach puszczać, coby się dzieci uczyły jak to było w tej Grecji w danych czasach i w co ci goście w togach wierzyli, jednocześnie zaś mogłyby czerpać wiedzę o tym jaki powinien być prawdziwy mężczyzna.. Kevin Sorbo! Mój idol!

Najokrutniejszy_miesiac

Człowieku, ten serial ma tyle wspólnego z mitologią grecką co kot napłakał. To tylko luźne oparcie, reszta to dziecinada skrojona w ten sposób, by było familijnie i widowiskowo. Radzę poczytać Parandowskiego czy Gravesa.

ocenił(a) serial na 8
jedzoslaw

To nie jest serial historyczny, więc lepiej nie uczyć się z niego historii. To po prostu doskonała rozrywka. Ja nałogowo oglądałem "Herkulesa" w dzieciństwie i świetnie się bawiłem, ale historii Grecji wolałem uczyć się w szkole czytając Mitologię. W każdym razie gorąco polecam ten serial wszystkim, którym znudziły się polskie seriale obyczajowe. Dla mnie jest jednym z najprzyjemniejszych wspomnień. Pozdrowienia dla wszystkich fanów.

ocenił(a) serial na 7
theodorebagwell3

Dobra nie czepiajcie sie tak i tak był fajny.

ocenił(a) serial na 9
Najokrutniejszy_miesiac

No cóż, poprawnym mitologicznie bym tego nie nazwała, ale że klasycznej greki (jeszcze) nie znam, to i tak wszystko z drugiej łapy, i bierze człowiek na wiarę (nomen omen) jak to było, nawet, jak 'porządne' czyta. A jak ktoś 'w praktyce' chce...
https://pl.wikipedia.org/wiki/Hellenizm_(religia)