PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103707}

Herkules

Hercules: The Legendary Journeys
1995 - 1999
6,4 21 tys. ocen
6,4 10 1 20625
5,9 14 krytyków
Herkules
powrót do forum serialu Herkules
SzymonS1

w nabliszy czwartek wystompi jako xena

kalem88

I to jest spora nieścisłość tego serialu, jedna aktorka gra po chwili inną postać.. oczywiście dobrze że Lawalles zagrała Xenę w Herculesie i dzięki temu powstał osobny serial..

kalem88

I to jest spora nieścisłość tego serialu, jedna aktorka gra po chwili inną postać.. oczywiście dobrze że Lawalles zagrała Xenę w Herculesie i dzięki temu powstał osobny serial..

SzymonS1

PS dzisiaj jeszcze jak ktoś by był zainteresowany to na tvp1 wieczorem "Avening Angel" z Kevinem Sorbo..

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

Jolaos powiedzial, ze Layla jest bardzo podobna do Xeny w jednym odcinku

SzymonS1

W pilocie Herkulesa gra ta sama aktorka co Gabriele z Xeny, ale też całkiem inna postać

SzymonS1

Lucy jako Layla miała swój naturalny kolor wlosów , dopiero do roli Xeny przefarbowano ją na czerń właśnie po to by odróznic ją od innych ról w serialu. Zresztą w samej Xenie , głowna bohaterka miała 4 sobowtorki , więc na Herculesie miała kolejne dwie :)

Anxej

A właśnie te włosy...
W Xenie miała kilka sobowtórek ale tam to było uzasadnione bo te odcinki były komediowe z np. Meg itp...
A w Herculesie ? Raczej producenci popełnili błąd w sztuce..

SzymonS1

raczej to były inne czasy , bez netu i seriali w internecie
Mysle ze w 1994 roku widzownie nie zauważyli ze to ta sama aktorka :)
Inne włosy i strój no i charakter

Anxej

Wiadomo że czasy inne to na pewno, jednak emisja tych odcinków w Polsce które teraz oglądamy na tvp2 pierwszy raz była u nas w bodajże 1998 roku..
śmiała teoria z tym że ludzie nie zauważyli że to ta sama aktorka... przecież zagrała w bardzo krótkim odstępie czasowym zupełnie różne postacie...

SzymonS1

Szymonie :) Ludzie naprawdę nie zauważają wielu rzeczy :) A Lucy przez kolor wlosów wyglądała naprawde inaczej :)

Anxej

Ale czy wyglądała aż tak bardzo inaczej żeby nie można było jej odróżnić.........
PS. Wydaję mi się że Hercules w odróżnieniu od Xeny skladał się się z dużo większej ilości męskiej części fanów..

SzymonS1

większość widzów nawet teraz jej nie poznała , tak samo mało kto kojarzy ze Xena to tez Lucrecja , chyba ze o tym przeczytali

Anxej

Oj, oj... nie wiem.. Ja od razu się zorientowałem i w jednym i drugim przypadku... Może dzięki temu że w przeszłości oglądałem Xene bardzo regularnie... (Chociaż zanim obejrzałem Spartacusa to jakaś tam informacja obiegła moje uszy że będzie tam grać Lucy, ale i tak przecież widać że to Xena tylko trochę starsza już....)

SzymonS1

widzisz fani napewno by poznali
przypomniało mi się , ze ja w 1998 roku miałem 13 lat
i jak oglądałem Lucy w drugim sezonie Herculesa wlasnie jako Layle
to nie byłem pewny czy to ona czy nie , i wreszcie zdecydowałem ze nie :P
a juz wtedy byłem max jej fanem

Anxej

W drugim sezonie też będzie Layla?
Nie spodziewałem się że twórcy aż tak pokrecili, może mały budżet był i szkoda im było zatrudniać nowych aktorów..... Osobiście mam nadzieję że doczekam się odcinków pt. "Armageddon part now" i paru innych w których występuję Callisto...

SzymonS1

tak w drugim sezonie tez pojawi się Layla
a to juz bedzie po sukcesie Xeny i jej własnym serialu
Hercules i Jolaos skwitują to tym ze obie panie sa bardzo podobne do siebie ale mają rózne charaktery
Czyli twórcy pokazali ze tego nie żałują , a występ Lucy na Herku zawsze podkręcał oglądalność

Anxej

http://hercxena.wikia.com/wiki/Lyla

SzymonS1

a co do Lukrecji moi znajomi jej nie poznali

ocenił(a) serial na 6
SzymonS1

Był jeszcze pierwszy (z pięciu) film pełnometrażowy z Herkulesem gdzie Xena grała amazonkę
Lysię :) http://www.filmweb.pl/film/Herkules+i+Amazonki-1994-35489

Danio31b

Super Lucy w tym filmie wyglądała :D Max naturalnie

Anxej

Była jeszcze któryś odcinek temu w innym wcieleniu, ale niestety już takiego farta jak Xena nie miała, spoileruję bo na pewno i tak oglądałeś.. jestem ciekaw co pojawi się po IO, jutro już pojawi się program na 25 lutego...
PS. Szkoda że dziś aż tak oszpecili Echidnę, mogli zrobić jej ludzkie wcielenie tak jak w pierwszym odcinku a nie kombinować...