TVP2 zaczyna emisję tego serialu pierwszy odcinek od 18 Lipca o 19:10 trzeba oglądać.
Właśnie chciałam to tu napisać ;-)
A ja od siebie dodam, że to będzie najlepsza okazja do zripowania tego serialu. Raz, że nie ma na dwójce reklam - nie będzie zakłócana transmisja serialu. Dwa, później nie wiadomo kiedy następna okazja się zdarzy. A wrzucić potem to na cho.mika. Ja nie mam sprzętu do zripowania i jest lipnie ;-)
Coś podobnego trzeba będzie zrobić, jeżeli raczą emitować ,,Żar tropików'', którego w polskiej wersji nie ma w sieci. Ale to nie wiadomo kiedy nastąpi, bo żadna stacja nie ma w najbliższym czasie w planach emitowania go. To samo z ,,Gromem w raju''.
karoman ma racje w 100% właśnie ja tez nie mam sprzetu odpowiedniego do tego. Jestem jeszcze ciekawy czy dwójka puści wszystkie sezony czy zatrzyma się na 1 jak to zrobiło axn scifi.
Właśnie czekałem aż znowu dadzą ten serial jeszcze nie miałem okazji oglądać bez reklam bo wcześniej dawali tylko na polsacie i na TV4 .
Ja też na niego czekałam, tak samo jak na ,,Żar tropików'' i ,,Grom w raju'' z Hulk'iem Hogan'em. Za tymi serialami tęsknię. No i jeszcze Xene mogliby puścić ;-)
ciekawy jestem wlasnie czy bede wszystkie sezony i czy pozniej dadza xsene
a tez cos czuje ze duzo ludzi moze sie zawiesc na serialu po tylu latach i innych serialach moze okazac sie lipa bo efekty specjalne slabe beda itp ale mam nadzieje ze oba seriale dadza calosci i pozniej inne stare seriale ktorych nam brak np jak zar tropikow supermen grom raju itp fajnie jak by tvp miala osoby program np TVP seriale zagraniczne lubc cos takiego co twy na to?
Liczy się sentyment ;-) Poza tym to czasem dobrze jest popatrzeć na film, który nie jest naszpikowany efektami. Dziś mamy to na co dzień, że tak powiem, a raz dla odmiany można obejrzeć to, co oglądało się za dzieciaka ;-D
Nie zgodzę się że ludzie po tylu latach się rozczarują, choć w wielu przypadkach innych filmów tak jest, ale nie z Herkulesem czy Xeną. Obejrzałem niedawno Xenę po tylu latach i co??? była ciągle świetna wręcz mi się bardziej podobał serial niż kiedyś. Więcej zrozumiałem z przekazu filmu, bo trzeba przyznać że reżyser zadbał o różne wątki, jak wierzenia Indii czy Chin, Japonii.Zręcznie przedstawiono fakty historyczne i legendy w których Xena brała udział. Czy podróż na północ do Skandynawii i ich mity. Naprawdę serial nie tylko bawi ale i daję trochę spojrzenia na dobro i zło, poświęcenie i miłość. Pamiętajmy że to Xena doprowadziła do upadku Greckich Bogów. Na marginesie to i teraz przydała by się taka XENA żeby z obecnymi bogami się rozprawiła.
a jaki to trzeba mieć sprzęt? Ja mogę nagrać, lecz u mnie jest taki problem, że nagrywam na zewnętrzny dysk, który po podłączeniu do dekodera trzeba sformatować i potem nie czyta go na kompie...
Nagrywarka dvd powinna wystarczyć.
Ale lepiej pytaj mężczyzn o sprawy techniczne - oni mają lepsze pojęcie niż ja ;-)
NIE MA PROBLEMU! Ja bede nagrywac w dobrej jakosci bo mam nagrywarke stacjonarna. Nie wrzuce jednak do netu odcinkow bo jeden zajmuje ok. 1,5 giga. Jakby co bede mogl jednak udostepnic na plytach. To moj email: arti161@wp.pl
A nie masz programu do konwertowania? Mógłbyś przekonwertować odcinek do formaty np. rmvb.
Mogę polecić FormatFactory 2.95 - bardzo dobry program do konwertowania, dodaje napisy do filmów i nie zajmuje dużo miejsca.
mam program do konwertowania ale to zajmuje full czasu. film konwertuje dokladnie tyle ile on trwa. mam za slaby procesor. poza tym nie mam na to czasu. zgram tylko na plyty.
Postaram sie ponagrywac serie Herculesa bo jak wiekszosc osob tutaj lubie ten serial i jest to serial mojego dziecinstwa aczkolwiek nie wiem czy uda sie go nagrac w dobrej jakosci
Mysle ze TVP2 wybrała odpowiednia pore na transmisje tego serialu 19.00 na TVP1 wieczorynka to dzieci zamiast jej powinny wlaczyc sobie na TVP2 o 19.10 i obejrzec Herkulesa to serial ktory nie zaszkodzi a wzbogadzi wyobrazie najmłodszych widzów tak jak przed kilkunastoma laty mojemu pokoleniu, dzis mam juz kilka lat wiecej ale nie bedzia mialo to wplywu na to czy obejrze ten serial czy nie bo mysle ze warto poswiecic troche czase na wspomnienia z dziecinstwa przed TV
Szkoda tylko, że TVP nie wyemituje pierwszych 5-ciu filmów, które jako tako rozpoczynają serial (zwłaszcza pierwszy film) i są uważane za pierwsze 5 odcinków sezonu 1. Według opisu, będą puszczać tylko te 40-minutowe odcinki. Na całość też bym nie liczył; najwyżej na 2-3 sezony, do końca wakacji.
Na TVP 2 tak robią. Np jak puszczali ,,Gliniarza i prokuratora'', to tak na raty. Zamiast od 1 odc. zaczęli od środka, bo poprzednie były emitowane pół roku wcześniej [ przykład ]
No to widzę jak się nacieszymy powrotem kultowych seriali ;-) Smaka nam tylko narobią.
Albo niech zrezygnują z powtórek MJM, BSZ, i Na dobre i na złe. Przecież te seriale są powtarzane , że tak powiem świeżo po emisji, a taki Herkules kiedy ostatni raz nadawano - 10 - 15 lat temu?
Nie no bez przesady może od 6 do 10 lat około był dawany. Zauważyłęm że najbardziej rzetelniej TV4 emituje seriale bo jak już dają to zazwyczaj wszystkie serie .
Ok. 10 lat temu ;-)
A tv4, tak przywiązuje wagę do emisji seriali. Teraz ,,Słoneczny patrol'' dają. MacGyver'a też często oni emitują.
Po co nagrywać ten serial skoro TVP i tak wszystkich odcinków nie puści, 1 sezon co najwyżej albo dwa .
Dobre i to. Później puszczą kolejne [może] to będzie się dalej nagrywać ;-) Jak to mówią, grosz do grosza... ;-)
To już lepiej sobie w internecie obejrzeć wszystkie odcinki niż czekać aż TVP wyemituje całość .
W sumie np na cho.mikuj widziałam, że mieli nawet z lektorem. Xene chyba tez, ale nie wszystkie sezony. Aj, poradzimy sobie ;-D
Na stronie TVP jest trochę odcinków, na Youtubie, można też pobrać IPLA TV na telewizor, komputer lub telefon tam są wszystkie odcinki .
Na stronie tvp nie ma i na ipli też Nie wiem co ci sie ubzdurało ale nie wprowadzaj innych w błąd
Chyba że podasz link do tvp bo ja nie moge znaleść
No na stronie TVP i na Ipla było na początku a teraz nie ma, musieli usunąć online są wszystkie odcinki w internecie ale żeby je obejrzeć trzeba się zapisać, ale na chomik są wszystkie odcinki można sobie ściągnąć . Albo napisać do Polsata żeby powtórzył emisje serialu zamiast Czarodziejek rano .
Nagrywam odcinek 2! Pierwszego nie mam bo nie wiedziałem, że serial w ogóle leciał. Mogę nagrywać kolejne też jak są zainteresowani.
Herkules będzie tylko do 2 sezonu :( TVP znów szykuje głupie zmiany w ramówce po wakacjach. Może taka petycja ? Co myślicie ?