Dialogi bez przekleństw, bez flaków na wierzchu, mało krwi, można powiedzieć, że wcale, nie ma erotyki, po prostu nic tylko oglądać :P No i główny bohater!
świetny serial, pokazuje wartości jakimi należy się kierować w życiu...
ja go oglądałem za młodu, jestem dobrym człowiekiem, i z pewnością będę go pokazywał w przyszłości dzieciom
Tak, dokładnie. Jeśli dobrze pamiętam to każdy odcinek dobrze się kończył, z uśmiechem na twarzy.
Bez wątpienia KLASYKA!
to jest racja serial bardzo miło się ogląda pomimo tych śmiesznych scen walki ;)
Nie zapominajmy o nieśmiertelnej kwestii łotrów: "Musimy zabić Herkulesa..." :)
Piszę to po raz kolejny, ale napiszę jeszcze raz. Sorbo ostatnio poszedł w kino chrześcijańskie, z założenia reprezentujące to, co pojawiło się w temacie powyżej. I mimo licznych przymiarek - pod względem etycznym moim zdaniem nie przeskoczył Herkulesa. W 'Herkulesie' mamy siłę, spokój i mocny kręgosłup moralny bez nachalnego pouczania. W jego filmach chrześcijańskich mamy sfrustrowanych facetów, którzy próbują osiągnąć spokój Herkulesa, ale przeważnie kaleczą siebie i innych. Zresztą sam Sorbo mówił, że dostał sporo listów od młodych chłopaków oglądających 'Herkulesa', którzy w pewnym momencie zadecydowali, że zamiast dać w mordę - porozmawiają, bo to zrobiłby Herkules.