Zauważyliście, że ta sama aktorka gra te dwie postacie? :) Trochę to dziwne.
Lucy Lawless zagrała napier epizod Lyla i spodobała się twórcą serialu Herkules i dostała póżniej role Xeny, Xena zdobyła duzą popularność a dalej juz wiem że powstał serial.
Co Ty wygadujesz? Xena pojawiła się w pierwszym sezonie "Herkulesa", a dzisiejszy odcinek pochodzi z sezonu drugiego. Zresztą sam Salmoniusz mówi: "Layla przypomina naszą znajomą - Xenę, ale ma inny charakter".
Więc nie wygadaj głupot.
Czytaj co pisze Lucy zagrała napoczątku 1 sezonu najpierw Lyla z odcinkiem z cetaurami a potem zagrała jeszcze w Herculesie Xene gdzieś w środku 1 sezonu zagrała i Xene jak uwiodoła Jalausa potem Xene walczącą z Drefusem/ Spodobała się producentom jak Xena i powstał serial Xena
To co powiedział Salmoniusz scenarzyści musieli jakoś wybrnąć z sytuacji gdzie jedna aktorka dwie postacie
tak, zreszta w tym dzisiejszym odcinku Hercules czy tam Salmoneus wspominali ze jest łudząco podobna do Xeny.. a ja mam inne pytanie, bo mnie to ciekawi. Jak Lyla i centraur zrobili dziecko?: D ciekawe w jaki sposob to robili ; P
Tak samo jak Kevin Smith zagrał najpierw brata Herkulesa Ifiklesa,a potem dostał pamiętną rolę Aresa...
Większość obsady grała więc niż jedną postać. Lepiej pracować ze znanym zespołem, poza tym szybciej produkuje się nowe odcinki bez dodatkowych castingów ;P Szczególnie postacie drugoplanowe często wyglądają znajomo ;D
Zauwazylem to juz za pierwszym razem, kiedy ogladalem te seriale. W ,,Xenie'', ,,Herkulesie'' i ,,Mlodym Herkulesie'' - ci sami aktorzy, w roznych rolach (ale, jakos mi to nie przeszkadzalo).