PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103707}

Herkules

Hercules: The Legendary Journeys
1995 - 1999
6,4 21 tys. ocen
6,4 10 1 20639
5,9 14 krytyków
Herkules
powrót do forum serialu Herkules

Xena i Lyla

ocenił(a) serial na 8

Zauważyliście, że ta sama aktorka gra te dwie postacie? :) Trochę to dziwne.

ocenił(a) serial na 10
Axel

Lucy Lawless zagrała napier epizod Lyla i spodobała się twórcą serialu Herkules i dostała póżniej role Xeny, Xena zdobyła duzą popularność a dalej juz wiem że powstał serial.

ocenił(a) serial na 9
maciejerzy

Co Ty wygadujesz? Xena pojawiła się w pierwszym sezonie "Herkulesa", a dzisiejszy odcinek pochodzi z sezonu drugiego. Zresztą sam Salmoniusz mówi: "Layla przypomina naszą znajomą - Xenę, ale ma inny charakter".
Więc nie wygadaj głupot.

ocenił(a) serial na 10
anita368

Czytaj co pisze Lucy zagrała napoczątku 1 sezonu najpierw Lyla z odcinkiem z cetaurami a potem zagrała jeszcze w Herculesie Xene gdzieś w środku 1 sezonu zagrała i Xene jak uwiodoła Jalausa potem Xene walczącą z Drefusem/ Spodobała się producentom jak Xena i powstał serial Xena

To co powiedział Salmoniusz scenarzyści musieli jakoś wybrnąć z sytuacji gdzie jedna aktorka dwie postacie

ocenił(a) serial na 9
maciejerzy

Jaki tytuł ma odcinek z centaurami, o którym piszesz?

ocenił(a) serial na 10
anita368

To ten The Festival of Dionysus odcinek z centaurami to 4 według rozpiski

ocenił(a) serial na 9
maciejerzy

Dzięki :)

maciejerzy

Lucy zagrała pierwszy raz jako Lula w odcinku pod tytułem:
"Kiedy zapada zmrok" 1x6

heniash84

*Lyla

ocenił(a) serial na 10
Axel

tak, zreszta w tym dzisiejszym odcinku Hercules czy tam Salmoneus wspominali ze jest łudząco podobna do Xeny.. a ja mam inne pytanie, bo mnie to ciekawi. Jak Lyla i centraur zrobili dziecko?: D ciekawe w jaki sposob to robili ; P

ocenił(a) serial na 9
leski5

Hahaha, też się nad tym przez chwilę zastanawiałam :D.

ocenił(a) serial na 8
anita368

Tak samo jak Kevin Smith zagrał najpierw brata Herkulesa Ifiklesa,a potem dostał pamiętną rolę Aresa...

ocenił(a) serial na 8
leski5

Wolę sobie tego nie wyobrażać.

ocenił(a) serial na 9
theodorebagwell3

Ja chyba też, chociaż wśród koni siedziałam od smarkuli.

ocenił(a) serial na 8
Axel

Większość obsady grała więc niż jedną postać. Lepiej pracować ze znanym zespołem, poza tym szybciej produkuje się nowe odcinki bez dodatkowych castingów ;P Szczególnie postacie drugoplanowe często wyglądają znajomo ;D

ocenił(a) serial na 10
AsieKoo7

Zauwazylem to juz za pierwszym razem, kiedy ogladalem te seriale. W ,,Xenie'', ,,Herkulesie'' i ,,Mlodym Herkulesie'' - ci sami aktorzy, w roznych rolach (ale, jakos mi to nie przeszkadzalo).

ocenił(a) serial na 9
Axel

To czeka was zadziwienie co i raz. Ewidentnie przy takiej ilości odcinków i tempie bardziej opłacało się dać kolejną rolę znanemu już aktorowi, niż kompletować od podstaw do każdego odcinka. Nawet Sorbo gra Herkulesa i Monarchę zarazem.