Odc dobry ale nie rewelacyjny
1. Dla kogo pracuje Bell?Firma?
2. kim jest jej ojciec?
3. ojciec Parkmana ten który zabija?
4. Co sie stało z Molly?nie otrzymaliśmy odpowiedzi w tym odc
5. Mohinder u tej dziewczyny pomoże czy zaciągnie do firmy?
6. Bennet jest już w Ukrainie. znajdzie obrazy?jak tak to czyją będą śmierć przedstawiać?
Za mało Hiro,nie było też Sylara i bliźniaków(ich mi nie brak)no i po raz pierwszy nie pojawiła sie Claire. w koncu Peter powróci mam taka nadzieje że otwarcie pudła a zwłaszcza śmierć brata katie i obraz go do tego zmobilizuje,bo nie chce aby cały 2sezon opierał sie na tym ze będzie w Irlandii a bliźniacy podróżować do NY.nie podoba mi sie też zachowanie Nicky.
1. Elle dała czadu :) usmażyła kolesia :P
2. Peter - czy on będzie teraz przez cały sezon nic nie pamietał ? nudy !
a ta jego laska to mogli jakaś ładniejsza aktorkę dać
3. Ojciec Matta - dobry czy zły ?
4. Mohinder - po które stronie ostatecznie stanie kiedy będzie trzeba ? bo coś sie ostatnio trochę miota .
jedynym plusem odcinka było pojawienie sie Elle ( ciekawe kto jest jej ojcem ) poza tym niczego nowego sie nie dowiedzieliśmy
"2. kim jest jej ojciec?"
Przeczytaj nowelę "Blackout", gość tam ma podobną moc, więc może być z nią związany.
"4. Co sie stało z Molly?nie otrzymaliśmy odpowiedzi w tym odc"
Została uwięziona w swym koszmarze tak jak Matt i Nathan. Ale tak to już jest, że gdy serial wymaga odrobiny pomyślunku, to zaraz szerzą się krzyki, że żadnych odpowiedzi nie ma.
"5. Mohinder u tej dziewczyny pomoże czy zaciągnie do firmy? "
Skoro Bob zlecił mu dostarczenie jej, to chyba oczywiste że to drugie.
"2. Peter - czy on będzie teraz przez cały sezon nic nie pamietał ? nudy !"
Wymazanie pamięci przez Haitiana jest raczej temporalne.
"4. Mohinder - po które stronie ostatecznie stanie kiedy będzie trzeba ? bo coś sie ostatnio trochę miota . "
Jest podwójnym agentem, więc wiadomo że nie podporządkuje się całkowicie jednej stronie, bo to zlikwidowałoby jego undercover. W dodatku wygląda na to, że Bob powoli go przekabaca.
"jedynym plusem odcinka było pojawienie sie Elle ( ciekawe kto jest jej ojcem ) poza tym niczego nowego sie nie dowiedzieliśmy "
Zawartość pudełka, moc i nastawienie tatusia Matta, moc kuzynki Micaha (wiemy już, że może podrobić każdą rzecz, jaką zobaczy, a nie tylko te z telewizji). Mało? Pewnie tak, bo większość z nich nie dotyczy koffanego Peterka, poza którym serialu przecież nie ma ;) .
"Wymazanie pamięci przez Haitiana jest raczej temporalne."
Ale czy to na pewno przez Haitańczyka? Przecież odszedł/uciekł z Firmy w 1 sezonie i teraz wraz z HRG zamierza ją zniszczyć. W takim razie nie wyczyściłby mu pamięci. To nie byłoby na rękę Bennetowi.
jeszcze parę pytań:
1. Czy pomazane zdjęcie Boba u Ojca Matta nie wskazuje wyraźnie na to, że to on jest tym który wszystkich likwiduje ?
Mi on nie pasuje na taki "mózg" - jest raczej śmieciem który wykorzystuje moc tylko dla swoich celów. Ale mógł przestraszyć i zmusić Angele Petrelii do "podrapania się".
2. Czyżby moce można było rozwijać ? Matt wydostał się z koszmaru bo ma podobną moc jak Ojciec i umiał nad nią zapanować - może "nauczy się" jak uratować Molly ?
3. Peter w kontenerze - kto go tam w ogóle wsadził - Tatuś Blondynki ? Miał go i stracił ? Z księżyca go przyciągneli (?) ?
4. Ktoś pamięta kto dokładnie jest na tym dartym zdjeciu ?
5. Wydawało mi się, że Firma wysyła Mohindera do zarażonych wirusem ? Monica nie jest chora, dopiero co poznała swoją moc a już o niej wiedzieli ?? o Micah też ? od Niki ? która zachowuje się bez sensu jak dla mnie.
6. I jeszcze Nathan - co jest z tymi wizjami z poparzoną twarzą ?
Widział ją już wcześniej w barze - jakaś alternatywna rzeczywistość ?
Materializacja wyrzutów sumienia ?
Dobrze, że Peter się w końcu ruszy bo wiało nudą.
1. Raczej to nie on zabija, bo: po pierwsze, scenarzyści lubią pokręcać akcję w chińskie osiem, więc będzie to z pewnością ktoś inny, po drugie, w odcinku gdzie zginął Kaito Nakamura widać było mordercę, tyle że w kapturze. I wydawał sie wtedy wysokim, szczupłym, dość młody gościem, a nie serdelkowatym ojcem Matta.
2. Raczej sie rozwija - Parkman umie już nie tylko słyszeć myśli, ale też mówić do innych za pomogą umysłu (do Nathana, gdy walczyli).
3. Przypuśćmy, ze firma pilnowała malutkich kawałeczków, na które rozpadł się Peter po wybuchu XD.
4 Z 12 znamy już Angelę, Papę Petrelli, Nakamurę, Lindermana, Boba i ojca Matta. Pozostała szóstka najpewniej pojawi się niedługo.
5. Linderman wiedział wszystko o Sandersach-Hawkinsach, więc zna także rodzinę DL'a. A poza ty to FIRMA. Oni wiedzą wszystko XD.
6. Według mnie Nath ma wyrzuty sumienia, że to przez niego zginął (bo tak chyab myśli rodzina) Peter. W końcu nie popadł w alkoholizm ze szczęścia po zdobyciu stołka senatora. A propo: ciekawe co z jego stanowiskiem? Ot tak odszedł z polityki?
Bez Claire jakoś tak smutno...:( pierwszy odcinek bez niej... nie no ale Peter i Bell jakoś mi zastąpili tą pustke...;)
Bez przesady wątek Claire jest najnudniejszym w tym sezonie, najlepiej jakby ją wogóle wycieli z fabuły
Wyciąć z fabuły to powinni Hiro.
Odcinek słaby, nic nie wnoszący. Potrzebna jest jakaś petarda, a tu cały czas te same pierdoły... Peter staję się irytujący, Parkman przez jakiś czas ciągnął serial do przodu, ale jako iż go w tym odcinku nie ma w ogóle... ;/
Rzeczywiście Hiro mógłby juz wrócić z tej japoni któregoś tam wieku, wątek Parkman & Nathan & Mohinder jest OK . Poczynania Benneta i haitańczyka tez Ok . Peter może być tylko niech w końcu sobie przypomnie kim jest i niech zacznie kozystać ze swoich zdolności. Claire po prostu nie cierpie jej w tym sezonie taka nuda i wazelina , jakieś love story sobie zrobili -litości ( co to M jak miłość? etc.) Mówimy NIE Claire