PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331208}

Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60190
6,8 12 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

3x18

ocenił(a) serial na 8

Nowy odcinek na podobnym poziomie jak 3x17, nic ciekawego, ale da się obejrzeć.

Pierwsze i najważniejsze co mam do powiedzenia to:
SHUT THE F*CK UP, SYLAR!!!
Jezu, już dawno mnie tak krew nie zalewała. Kiczowata muzyczka, ckliwa histotyjka jak z serii "Prawdziwe Historie", a Sylar tylko blablabla, załzawione oczy, znowu blabla łamiącym się głosem i na koniec ślachetne darowanie życia swojemu przydupasowi.
I jeszcze te całe zamiesznie z matką - kurde, jak z krwii swojej przyrodniej mamusi zrobił farbki, to było dobrze, a teraz będzie się mścił na ojcu, bo mu się dramatyczna przeszłość przypomiała. Żal do kwadratu.
Na miejscu Zacha Quinto ewakułowałbym się z Heroes jak najszybciej, dopóki widzowie nie zaczeliby wymiotować na mój widok.

O dziwo sceny z Claire mi sie podobały, ale to chyba za sprawą jej matki, którą darzę symoatią odkąd przestała być tylko wnerwiającą psią mamą i pokazała, że umie przykozaczyć.
No i sprawdziły się wszystkie znaki na niebie i ziemi i dostaliśmy wątek romansowy z Fishboyem. Można przeboleć, przynajmniej już go nie będziemy odglądać. Plus, dostaliśmy Puppet Mastera, więc akcja się rozkręci.

I, łał, nie spodziwałam się takich ludzkich odruchów u Nathana. To dobrze, bo jako jednowymiarowy pan zło byłby nudny. Szacunek dla mamy Petrelli, bo to jedyna obok Sandry Bennent sensowna kobieta w serialu. Gdyby tylko tak Claire brała z nich przykład...

Kolejne oklaski dla kogoś z rodziny Petrelli - Peter poważnie zyskuje w moich oczach. Najpierw inteligentnie wykorzystał swoją moc, a potem nie poddał się zwyczajowemu zrobieniu w konia przez brata.

Jest bez rewelacji, ale na pewno lepiej niż w vol.3. Następny odcinek to "Shades of Gray", najprawdopodobniej poświęcony w większości Sylarowi. Dziwne, ale jakoś mnie to nie cieszy.

P.S Kolejny odcinek bez Hiro! Świętujemy!

Kate_V

jest cos co mnie ciekawi... wyglada na to ze Peter ma swoja stara moc a niby nie... bo moze miec teraz tylko jedna moc naraz czy tak ? i nie moze ich kumulowac jak wczesniej ?

użytkownik usunięty
Bisao

Petera moc jest dużo bardziej skomplikowana. Nie będę o tym pisał, bo to spoilerowanie i ktoś może nie chcieć.

Co do odcinka:

Ogólnie to mi się podobał, jak wszystkie. Dobrze, że nie było Hiro. Fajnie się Peter i Matt bawili tą 'magią umysłu'. Nathan jest nuuuuuuuuuuuudny, a Hunter mnie tylko wkurza.. Claire od zawsze lubiłem, nawet jak przynudzała. Tu też mi się podobała. No i teraz wątek z Doylem. <3
Ten wybuch Matta - jak wybuchnie to będzie w sumie dobrze i źle. Trochę mi będzie go szkoda, bo go polubiłem, ale dobrze to wpłynie na fabułę i dalszą akcję. : )

Ogólnie to teraz sezon nabierze tempa, zobaczycie. Następny odcinek o ojcu Sylara, ale potem będzie baaaaardzo ciekawie (wnioskuję ze spoilerów).

Wybaczcie, że tak chaotycznie ;f

BTW: To jedyne forum o Heroes? :o Innych Polskich nie znajduje. ;|

ocenił(a) serial na 10

A możesz zamieścić link do tego spoilera a propos mocy Petera?

użytkownik usunięty
Sarge72

Jasne, proszę:

http://www.heroestelevision.com/heroes-spoilers-cbr/

Po Angielsku, ale tekst stosunkowo łatwy.

ocenił(a) serial na 9

Mi się też tam odcinek podobał bywały lepsze ale ten był dobry, zgodze się z kate Peter zadziwia wreszcie używa mózgu, jak dalej tak mu to będzie szło to widzę dla niego świetlaną przyszłość :D
Dobrze wyszło Mattowi i Peterowi wejście do budynku, nudno trochę z Sylarem i dziwne że teraz sobie przypomniał dopiero skoro został sprzedany jak miał z 10 lat a dziwił się zegarmistrzowi że jest 'adoptowany'.
Człowiek kukiełka myślałem że nie przeżył ale skoro żyje to miło jest fajną postacią. Mam nadzieje ze wszyscy nie będą się zgłaszać do Claire o pomoc bo to już będzie nie ciekawe.

ocenił(a) serial na 8
ZlyCzarny

Claire powinna otworzyć przytułek pod wezwaniem (nie)Świętego Adama Monroe. Darmowe gofry i chowanie w szafie + kiss jeśli wyglądasz jak połączenie mojego wujka i najgorszego wroga XD.

Czarny, mini Sylar wyglądał dla mnie na 3,4 latka, więc nie ma co sie czepiać o jego wspomnienia... tyle, że lepiej by było, jakby ich wcale nie pokazywali.

Hultekk, porządnych polskich forum Heroes rzeczywiście nie ma, ale my tu chętnie pogawędzimy!

ocenił(a) serial na 9
Kate_V

Aha no chyba że tak, mam problem z rozróżnianiem wieku :D
Troche nie potrzebnie pokazywali te wspomnienia ale za to teraz wiadomo że z Sylara seniora jest sonofabitch.
Szykuje się dobra walka, dwaj krwiści twardziele... chyba że się zbratają.

Hehe widzę nie tylko ja zauważyłem że ten człowiek ryba podobny do Peta i Gabiego jest :D

ocenił(a) serial na 8
ZlyCzarny

Taa, twardziele... Sylar ostatnio jest jak masło zostawione na słońcu, a jego tatko wygąda jak... jak wygląda.
UWAGA, SPOILER, NIE WCHODŹ JEŚLI NIE MUSISZ!: Tatko Gray> http://www.herosite.net/gallery/thumbnails.php?album=85

Proponuję przygotować się raczej na więcej załzawionych oczu i dialogów a'la Moda na Sukces. Mogę się oczywiście mylić. Proszę, powiedzcie mi, że się mylę! XD

użytkownik usunięty
Kate_V

Aha i tak apropo - pamiętacie Bridget? W którymś odcinku sezonu 3, była pokazana na kilka sekund. Jej moc to 'poznanie historii przedmiotu'.

Sylar dotknął samochodzik i go oświeciło - tej mocy użył. : )

ocenił(a) serial na 10
Kate_V

mam pytanie
jaki był tytuł tego odcinka polski

użytkownik usunięty
patryks83

3x03 - Jeden z nas, jeden z nich
One of Us, One of Them

ocenił(a) serial na 8

Hultekk, seriously?

3x18 to Exposed, po polsku do wyboru: odsłonięty, narażony, wystawiony.

ocenił(a) serial na 9
Kate_V

A tam ja wierze w Sylara!
Ale skoro ma plan zabić ojca to pewnie się z nim pojedna :P
Ja tam już nie czytam spoilerów bo to psuje zabawę, wole element zaskoczenia ;)

ocenił(a) serial na 8
ZlyCzarny

Chciałabym mieć taką silną wolę, niestety nie potrafię się pozbyć swojej codziennej rundki po spoilertv XD.

Zaczynam żałować, że ten samolot w "Clear and Present Danger" nie dotarł do celu. Zamiast zżynki z Lost mielibyśmy Heroes:Prison Break.
Peter jako Scotfield (ten przymus pomocy innym), Matt jako Linc (podobny poziom inteligencji) i Mohinder jako Sucre (bo obaj mi działają na nerwy). XD
No i mogliby schwytać Sylara. Przynajmniej infantylna wyprawa w poszukiwaniu tatki zostałaby zamieniona na obijanie się o ściany celi i spektakularne próby ucieczki.
I znowu wszyscy chodziliby w piżamach XD.

ocenił(a) serial na 9
Kate_V

Ja tam jestem ciekawy jak wyglądała przyszłość z 1 sezonu gdy bomba wybuchła tam dopiero było ciekawie, same badassy jeszcze teksty Petera i Hiro ze dawno nie robili takiej rozwałki razem, oraz że są terrorystami i z więzienia uciekli dwa razy :D szkoda że Peter nie rozwalił Nowego Jorku :D

użytkownik usunięty
Kate_V

Ale on chyba pytał o Polską nazwę odcinka, w którym Sylar 'zjada' Bridget. :)
Przynajmniej tak zrozumiałem.

BTW: hultek, nie 'hultekk'. To drugie "k" dodałem, bo tamten nick jest zajęty. ;<

ocenił(a) serial na 9

Micah rządzi, widać jak ładnie się komputerami chłopak bawi. Ale po co zsyłał Lalkarza do Claire? Matt terrorystą, no tak... Ciekawe co jednak matka Natha szepnęła na ucho... I co widziała?

ocenił(a) serial na 10
Kate_V

odcinek dobry , choc juz w tej serii były lepsze , wątek Clair i Fishmana nudny dobrze że gościa spuścili w sedesie.
A propo wiecie kto zagra ojca Saylara :

John Glover czyli Lionel Luthor ze Smallville

ocenił(a) serial na 10
patryks83

Mi się on już trochę znudził w roli złego ojca w smallville i diabła w Brimstone. Ale ciekawe jak zaprezentują tą postać.

Kate_V

Yay, ktoś mówił, że scenki Claire z jej ojcem są nudne? To co powiedzie na scenki z tym gościem co oddychał pod wodą. O dziwo z całej rodzinki chyba jej Matka będzie teraz najciekawszą postacią, jeżeli ukrywa jeszcze jakieś asy w rękawie :D

Wierzę w Sylara - od początku serii to mój ulubiony bohater, dlatego kolejne odcinki napawają mnie słodka nadzieją :D <w sensie tytułów, np ten 3x19, albo ostatni 3x24 "I am Sylar" ;)> a tak w ogóle wciąż go lubię, dopóki żądza krwi nie maleje :P

ocenił(a) serial na 8
LiMiTED_UNCUT

Trudno tylko napawać się nadzieją, gdy poziom jego wątka ostro ssie.
Wierz mi, do tej pory sądziłam, że cieszyłby mnie jego widok nawet gdyby ograniczał się do stania w rogu ekranu i wyglądania ładnie, ale po kolejnej porcji pierdół z jego ust czekam na jakąś akcję z Rządem albo naszym błyszczącym Herosowym ruchem oporu. Bo więcej tego męczennikowania chyba nie zniosę.

Co do "I Am Sylar" - wielkie nadzieje na epicki odcinek, ale mam stracha, że w tym sezonie, szczególnie po takim odcinku zabiją go już definitywnie. Quinto ma szansę po Star Treku na zostanie rozchwytywanym aktorem, a co za tym idzie, jego gaża sie znacznie zwiększy. A kryzys mamy, NBC już tnie koszty zwalniajac kolejnych scenarzystów i zmniejszając budżet odcinków.

Z dobrym wątkiem czy bez, smutno by było już nie wiedzieć go co wtorek na moim ekranie. Szczególnie jeśli po odnalezieniu ojca weźmie się w garść i wróci do standardowego robienia rozpierduchy.

ocenił(a) serial na 9
Kate_V

Powiedziałbym raczej... po zabiciu ojca. :) W końcu też ma moce... ale jakie? Rozcinania głów? Może taką samą co jego syn?
I kto go będzie grał... Miejmy jednak nadzieję, że człowiek ryba nie wróci.. A ta scena w basenie to co to miało być? Claire nieśmiertelna potrzebuje tlenu do oddychania?

użytkownik usunięty
freepick

I co, że nieśmiertelna. Kto by chciał się utopić, a potem zmartwychwstać i o tym pamiętać :)
Odcinek niezbyt ruszył akcje do przodu, ale o niebo ciekawszy od poprzedniego.
Ciekawe co będzie z tym gostkiem (jak on się nazywał?) co przyszedł do Claire na końcu.

ocenił(a) serial na 10

facet-marionetka czy jakoś tak.
Mnie sie odcinek podobał szczególnie ta końcówka z Barbie :)
Matt ma to czego chciał, a Piter jakoś nie błyszczy intelektem jak mówicie, matka "Barbie"(od 3x18 Claire dla mnie zmieniła imię) wymiata, jeszcze się okaże że i ona ma moc :) bójcie się oprychy pani Bennet

ocenił(a) serial na 10
macias_b

macias_b - o tym samym pomyślałam (dot. się pani Bennet)

No, Nathan zbladł po tym, jak matula szepnęła mu coś do uszka. Hah!

A Rebel (czyt. "buntownik") - hm... to według mnie Micah i Molly ;-)...ale czas pokaże.

Sylar coraz bardziej mnie denerwuje (!)... Hiro,ANDO WRACAJ(cie)! xD

ocenił(a) serial na 10
ewka_88

No niby ich zdolności byłyby tu niezbędne ale ktoś musi stać ponad nimi, 10 latka i 12 latek raczej nie są geniuszami strategii, chyba że zaraz się dowiem że Rebel to Molly i Micah z przyszłości xD

ocenił(a) serial na 9
Sarge72

Molly? To ta co potrafiła znaleźć innych herosów? Szkoda, że ją usunęli. I raczej wątpię, że ją przywrócą.

ocenił(a) serial na 10
freepick

...możemy snuć tylko przypuszczenia =D
Amerykańscy fani nawet w sondach zaznaczali Meredith (Gordon) którą już uśmiercono ;-)