PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331208}

Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60189
6,8 12 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

4x09 (episode 8)

użytkownik usunięty

Moim zdaniem akcja trochę zwolniła. Sceny z Peterem i Emmą przynudzały, tak samo z Claire/Benettem/Haitańczykiem. Ale warto było dla scen z Mattem i Sylarem! Nareszcie coś się ruszyło, a wnioskując z promo i spoilerów, to już niedługo Sylar wróci do siebie, a Nathan zginie na dobre.

Ogólnie to mi się średnio podobał odcinek, takie 6-7/10.

ocenił(a) serial na 10

odcinek nawet ciekawy ale zawiele akcji to nie było, najciekawszy wątek z parkmanem i sylarem. a peter chyba znalazł sobie kolejna dziewczyny bo iskrzy między nim a emmą:P

ocenił(a) serial na 9
clown

Motyw z Parkmanem i Sylarem świetny!

Samuel coraz bardziej mnie denerwuje :) jeszcze niedawno miałem mieszane uczucia co do jego postaci to teraz naprawdę go nie trawię :)

Nie podobała mi się za to w tym odcinku gra Clair. Jakoś za często się uśmiechała i to na dodatek jakoś tak głupkowato :>

Z promo 10odc wynika że pojawi się w końcu Mohinder! I w końcu herosi się spotkają :D Parkman z Peterem, do tego umysł Sylara :D

Oj działo się będzie ....

Zastanawiają mnie za to wyniki oglądalności w USA. 5.35mln widzów to duzo gorszy wynik niż poprzedniego odcinka (6.18mln). To najgorszy wynik nie tylko w 4 sezonie ale i w całym Heroes.
Zastanawia mnie to bo, uważam że Heroes teraz staje się tym czym miał być. Z odcinka na odciek jest można powiedzieć coraz lepiej. Odcinki nie są tak przebajerowane mocami jak w Volume 3 - Villains.

ocenił(a) serial na 10
Lukasz_Artyszuk

Według mnie akcja właśnie przyspieszyła :D Nie było żadnych niepotrzebnych motywów w stylu znajomej Noah z odcinka z Hiro i w ogóle jakoś tak wszystko się ładnie kleiło dosiebie. Samuel jest strasznie powściągliwy kiedy chce wszystko załatwić po dobroci ale przecież już pokazał, że jak chce to ma jaja i rozwala całe budynki jednym ruchem ręki. Według mnie odcinek był bardzo dobry bo w starym dobrym stylu. Szkoda, że pewna osoba odejdzie z serialu na dobre ;/

użytkownik usunięty

W czwartym sezonie ginie wiele ważnych bohaterów. Nathan (który zginął tak naprawdę w 3), Hiro (ma raka, ale Peter ma moc uzdrawiania, może go uzdrowi), Mohinder (pewno Hiro cofnie się w czasie i go uratuje), czy też Parkman (Chociaż po scenie, że karetka go wiezie można wywnioskować, że spotka się z Peterem i go uzdrowi, tada :P). Heroes jest jednak takim serialem, że jak ktoś umiera, to może i tak przeżyć (Chociażby Nathan, który umierał kilka razy już, Tracy, która przetransformowała swoją zdolność, czy też największe zaskoczenie, Charlie).

ocenił(a) serial na 8

Odcinek ciekawy mimo braku jakiejś powalającej akcji. Myślałem, że Peter uleczy Emme, ale to pewnie w kolejnym odcinku. Claire niedługo pewnie odwiedzi cyrk Samuela.
Zaskoczyło mnie pojawienie się Nathana, myślałem że już ostatecznie zginął według tych pogłosek które pojawiły się w necie. No ale jak już wyżej ktoś napisał w Herosach wszystko jest możliwe :D
Odcinek oceniam na 8/10

użytkownik usunięty
korak19

"Peter uleczy Emme, ale to pewnie w kolejnym odcinku" Raczej nie, bo Deanne Bray (aktorka grająca Emmę) jest niesłysząca (w 100% na prawe ucho, na lewe jest niedosłysząca). "Zaskoczyło mnie pojawienie się Nathana, myślałem że już ostatecznie zginął według tych pogłosek które pojawiły się w necie. " Przecież to był Sylar, który uciekł z cyrku.

ocenił(a) serial na 10

Mnie zdziwiła jedna sytuacja. Gdy Emma dotkneła Petera to dlaczego on nie przejął jej mocy?

Poison_Girl

Bo on przejmuje tylko wtedy, kiedy chce. Sytuacja z autobusem była o tyle inna, że Peter nie wiedział, że ona ma moc, poza tym działo sie to ze sporymi emocjami z jego strony.

Odcinek bardzo dobry - dawno nie pamiętam, żeby motywy z Parkmanem była aż tak dobre, normalnie mnie ten gość irytuje (już wolę Hiro), tutaj grał dobrze, a same motywy też były zarąbiste. Matt odzyskał kontrolę nad jedną ręką na chwilę i starczyło :D Quinto jak (prawie) zawsze grał dobrze.
Motywy z Claire nie były najgorsze, ale sama Panetierre grała słabiutko. Bennet jak zwykle nie zawiódł, Samuel (T-Bag ;) ) dalej robił swoje (równorzędny przeciwnik dla Benneta?), Peter grał przeciętnie (Ventimiglia nie popisywał się), ale ogólnie było spoko. A scena końcowa jest całkiem niezłym cliff-hangerem.

ocenił(a) serial na 8
matematyka_korki

Zgadzam się, naprawdę fajny odcinek, czuję jakbym oglądał Heroes'ów takich jak w pierwszym sezonie! Peter i Emma - uwielbiam ten wątek, jest świetny. Zgadzam się, że w tym odcinku motyw z Sylarem był bardzo fajny, przynajmniej Parkman mnie nie denerwował co się rzadko zdarza;) Akcja z Claire słabiutko, za to sam Bennet i Samuel, bardzo fajnie.

P.S. Co to znaczy cliff-hanger ( poważnie pytam ) ?

ocenił(a) serial na 10
Blackmoorland

Cliffhanger (ang. "zawieszenie na krawędzi klifu") - zabieg stosowany w filmach (zwłaszcza w serialach) i powieściach, polegający na nagłym zawieszeniu akcji w sytuacji pełnej napięcia, w której główni bohaterowie znajdują się w trudnej sytuacji, nawet zagrożenia życia. - za wiki

ocenił(a) serial na 9
xyz_14

A ja mam pytanie z inne "beczki" mianowicie nie wiecie moze jak mozna "zdobyc" ostatnie dwa odcinki??

użytkownik usunięty
sisi421

Szybko i sprawnie. No wybacz, choć może większość z nasz piraci, to nikt do piractwa nie będzie namawiał, ze względu na fakt, ze jest to niemoralne, etc, etc.

ale będę miły i uchylę rąbka tajemnicy i powiem magiczne słowo: torrent.

ocenił(a) serial na 9

Chyba znalazlam inny sposob ale bardzo dziekuje.... oczywiscie ze do piractwa sie nie namawia i ja nikogo o to nie prosze :D Ja juz jesten niestety po ciemnej sronie mocy ;p

ocenił(a) serial na 8
xyz_14

Dzięki bardzo:) W sumie mogłem sam sprawdzić, nie pomyślałem ;)

ocenił(a) serial na 3

Jak przewijałem motyw z głuchą i piterem to dało rade obejrzeć, ale bez rewelacji.

ocenił(a) serial na 10
Krenciolek

Ten odcinek był trochę nudny, ale nie najgorszy. Przynajmniej serial robi się znów tajemniczy, jak kiedyś ;)