PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331208}

Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60189
6,8 12 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

Ale z was piraci

ocenił(a) serial na 3

Skąd sie niby tyle ocen wzięło, przecież dopiero mają to puszczać w TVP. Jak zwykle niestety wszyscy pościągali nielegalnie z sieci i sie cieszą. A można przecież uczciwie. Wystarczy troche poczekać i ma sie legalnie w TV.

ocenił(a) serial na 9
krevek

TVP dla tego zaczyna emitować ten serial bo zebrał on już spora grupę fanów i cieszy się popularnością wśród Polskich "Piratów"...TVP postanowiła złapać swoją szansę.Poza tym nikt nikogo do złego nie namawia...chcesz to czekaj:-) ja wolę oglądnąć sobie kilka odcinków naraz popijając chłodne piwko i sprawdzając transfer na Emulku:-))

Draven_81

hm...w sumie to nie jest takie piractwo ... bo to sobie leci w tv w stanach nermalnie ... to tak jakbys sobie nagral na video i pozyczyl koledze do obejrzenia :P i w sumie to jest tak jakby ogolnei dostepne nawet na stronie producenta itp itd nawet w necie online są odcinki całe

ocenił(a) serial na 4
krevek

Mam jedno zdanie:
Jezeli TVP jest taka super to czemu serial wczesniej wykupila TV malezyjska nie wydaje sie wam dziwne ze jakis kraj 3 siwata ma serial(dosc popularny) szybciej niz MY???
A moze po raz kolejny okazuje sie ze jestesmy 100 lat za innymi ;]
pozdro

ocenił(a) serial na 7
grot84

To proste, Polska jest krajem 4 świata :P

grot84

Malezja kraj 3-go świata????LOL Gdzie Ty takie cos wyczytałeś??? Byłeś??? A ja byłem w Kuala... Ich gospodarka by naszą pożarła bez popijania....Inny przykład F1 GP Malezji pozdro

ocenił(a) serial na 10
krevek

Zgadzam się z poprzednikami, w USA większość seriali można spoko oglądać na necie, tak jak niektóre na itvp. Są one dostępne dla wszystkic więc to żadne piractwo. W dodatku wole obejrzeć w orginale niż z polskim beznadziejnym dubblingiem, często z błędami w tłumaczeniu.

ocenił(a) serial na 7
bebob

Niestety nie do końca - odcinki są dostępne w necie, ale tylko dla adresów IP z USA...

krevek

założe sie ze ty krevek nie jeden film sciągnoleś\as ... wiec nie pisz tu o nielegalności... bo naprawde watpie w to Twoje zdanie " A można przecież uczciwie" ...

ocenił(a) serial na 3
martuska358

Oj, tu sie mylisz martuska358 i to bardzo. NIGDY nie ściągnąłem filmu z sieci. Nie mam nawet żadnego programu do ściągania. Więc mógłbym przyjąć zakład z czystym sumieniem. I nie podoba mi się że w Polsce jest już takie zaawansowane łamanie prawa w tej kwestii że kogoś dziwi że jeszcze są ludzie którzy nie ściągają nielegalnie flmów.

Jeśli chodzi o to co pisze bebob to:
Seriale na przykład w itvp można oglądać online bo TVP może udostępniać za darmochę SWOJE produkcje gdzie chcą. Wyłożyli kasę np. na "Ranczo" więc mogą robić z tym co zechcą, widocznie uznali że w ich interesie jest żeby ludzie mogli online to oglądać. Skoro producent sam udostępnił to OK, oglądać sobie można legalnie.

Krejzi pisze, że to sobie leci w stanach normalnie. No właśnie - w stanach. Na każdy kraj musi być licencja, Polska TVP jej nie ma. A jeśli chodzi o to że dostępne są na stronie producenta, no to nie uwierzyłem w to, więc sprawdziłem. I faktycznie, są one dostępne, ale nie z Polski. Jeśli producent uznałby że chce żeby widzowie z całego świata mogli legalnie to oglądać poza telewizjami które wykupiły serial to by to udostępnił wszystkim. Ale tak nie zrobił i należy to uszanować.

grot84 pisze, że "Jezeli TVP jest taka super to czemu serial wczesniej wykupila TV malezyjska nie wydaje sie wam dziwne ze jakis kraj 3 siwata ma serial(dosc popularny) szybciej niz MY"
No dobra. Ale po pierwsze to gdzie napisałem że TVP jest super ? Po drugie, to jak ci nie pasuje TVP to wyjedź do USA czy nawet do tej twojej Malezji i będziesz sobie oglądał to. A że TVP jet beznadziejna i dopiero teraz dała ten serial... No coż, mi też sie to nie podoba ale to nie znaczy że mam łamać prawo przez to.

To tyle co mam póki co do powiedzenia

krevek

czlowiecze ile razy ty zlamales/nagiales prawo/zasady? ile razy przechodziles na czerwonym swietle? ile razy jechales bez biletu tramwajem/autobusem? ile razy jechales rowerem/samochodem nieprzepisowo? nie jestem za piractwem ale tez nie jestem za takim glupim gadaniem.

ocenił(a) serial na 7
romper

krevek człowieku ogarnij sie, żyjemy w Polsce, to nie jest jakaś pieprzona UK czy USA.

ocenił(a) serial na 9
Fanek_2

To jest Polska i "Zasady są po to by je łamać " :D

marc2004

"Zasady są po to by je łamać " <--sorry ale jak dla mnie odpowiedziec dzieciaka..

ocenił(a) serial na 9
romper

" "Zasady są po to by je łamać " <--sorry ale jak dla mnie odpowiedziedź dzieciaka.."

Odezwał się tu dorosły <rotfl>

ocenił(a) serial na 3
romper

Na przykład jazda autobusem bez biletu to według mnie zwykłe złodziejstwo.

ocenił(a) serial na 9
krevek

a dla mnie to zwykłe poczucie adrenaliny :P

ocenił(a) serial na 7
krevek

mam rozumiec ze nigdy nie ogladales zadnego filmu w divx, xvid, x264 czy rmvb sciagnietego z neta? Ani nie masz zadnego nielegnego pliku Mp3? To jak dla mnie jestes zbawicielem, ale jezeli nie, to jestes zwykly pozer.

ocenił(a) serial na 7
Mephisto86

Juz nie wpomne o tym ze samo sciaganie tego typu plikow nie jest nielegalne jezeli sa sciagane z serwisow typu warez. Nielegalne sie staje dopiero przy wymianie p2p.

ocenił(a) serial na 3
Mephisto86

Czy naprawdę nie możesz zrozumieć że nie wszyscy mają 20 giga empetrójek i filmów na dysku ? Jeśli chcesz jednoznaczną odpowiedź to nie mam ani jednej nielegalnej Mp3. W sumie na dysku mam ich może aktualnie kilkanaście plików i wszystkie są legalne. O filmach nie wspomnę, bo nie mam ani jednego.

krevek

ok, wiesz co ci powiem - żyj i pozwól żyć innym. Nie ściągasz - ok. A co inni robią to już nie twój biznes.

ocenił(a) serial na 9
krevek

Są strony w Necie na których można obejrzeć wiele filmów bez ściągania ich (typu youtube). I ja oglądam ten serial w ten sposób :)

ella

Dopóki TVP nie wykupiła licencji NIE BYŁO TO PIRACTWO!!! A teraz to ch** wie co to jest jak się ściąga odcinki tego serialu z neta xP

krevek

a ja sie z Toba zgadzam marc2004 " zasady sa po to żeby je łamac " :D:D:D

ocenił(a) serial na 9
martuska358

Fajnie że TVP puści od 17 Heroesów chociaż niesądzicie, że byłoby lepiej aby puścili 3 serię Zagubionych a nie zaczynać nowy serial.... - choć ten podobno jest zajebisty..

ocenił(a) serial na 3
DAMIANO_7

Nie będe może już podgrzewał atmosfery, bo wyjdzie że tylko podpuszczam i podburzam ludzi a nie o to mi chodzi. Zostańmy na statusie quo i niech każdy zastanowi sie nad piractwem zgodnie z sumieniem. Widze że niektórych nie przekonam, ale zachęcam do uczciwości. Pokój.

ocenił(a) serial na 8
krevek

Daj spokój :D Nie ma ludzi uczciwych na świecie ;) Swoją drogą... Windowsa tez masz orygnialnego? :> Tak z ciekawosci pytam.
Krejzi napisał(a) wcześniej że to jest tak jakby nagrać sobie film na kasete VHS i oglądać. Jak najbardziej sie z tym zgadzam. Nie mówimy tu o czerpaniu korzyści materialnych z seriali, tylko o oglądaniu ich. Myślisz że USA straci na tym, że my ściagamy serial z neta i oglądamy? Nie wydaje mi się. Nie ukazuje się on przed premierą w TV, tylko dopiero po niej. Więc widzów i tak nie stracą. Co najwyżej mogą się martwić Polskie telewizje, ale to dzięki takim osobom, seriale jak Heroes, czy Prison Break ukazywane są w TV bo zrobiły furore wśród ludzi. Prison Break ma po 5-6 mln widzów, więc liczby mówią same za siebie.
A przez tą swoja uczciwość to chyba niezbyt życiowy jesteś ;) Nudne zdaje się być takie życie gdy robi się wszystko idealnie jak Pan Bóg przykazał ;)

ocenił(a) serial na 3
kicu88

Windowsa jeśli chcesz wiedzieć też mam oryginalnego.

ocenił(a) serial na 9
krevek

krevek zapraszam:
http://ks.sejm.gov.pl:8009/proc2/ustawy/86_u.htm
artykuł 23 jak i 25 zreszta, ale glownie 23.
Prosto i na temat.
miłego czytania

ocenił(a) serial na 10
DAMIANO_7

Oj uwierz mi, że "Herosi" 1 seria jest znacznie lepsza od 3 seri "zagubionych". A "LOST 3" i tak poleci, wtedy kiedy zwięcej osób będzie spezać czas w domu (jesień). Heroes będą w tzw. "sezonie ogórkowym" (wiosna/lato), gdzie ludzie nie są codziennie w domu (wyjazdy itp.) a w przypadku obu seriali sens ma jedynie śledzienie każdego odcinka

krevek

Gdyby nikt nie ściągał filmów / seriali z sieci, to mielibyśmy kompletne zacofanie! Ja bym np. obejrzała bardzo niewiele filmów gdyby nie wspomniane wcześniej Emule. Ale osobiście seriali nie lubię na PC oglądać, więc przerzucę się na TVP. I chwała im za to, że w ogóle cokolwiek fajnego puścili i to o przystępnej porze.

ocenił(a) serial na 8
violet_bunny

A już tam piractwo. Jak ktoś chce to niech ogląda NBC przez net ( aczkolwiek wysiłek wstania o ok 3-4 rano jest poważny) - co w tym nielegalnego??:P
Heroes kończy się w USA i zaczyna u nas, z przyjemnością obejrzę jeszcze raz - oby tylko lektor był dobry bo nie ręczę za siebie:)

Scarface

po pierwsze sciaganie na własny użytek seriali tv nie jest nielegalne i to nie jest zdanie moje a profesora Uniwersytetu Gdańskiego.

ocenił(a) serial na 10
krevek

Szkoda tylko ze TVP puszcza ten serial pod bzdetnym tytułem "Herosi" :/

ocenił(a) serial na 7
SkywalkeR

a pod jakim powinna puszczać ? znasz angielski ? chyba widze słabo ;]

ocenił(a) serial na 7
krevek

Fajnie, że Cię stać na tego Windowsa :D. Pewnie stać Cię też na dużo innych rzeczy, na których przeciętnego Polaka niestety nie :D.
Wiesz co, na ściąganiu seriali raczej nikt nie traci. No bo kto? Producenci? Przecież i tak nie oglądalibyśmy tego w USA. Polska telewizja? Oni też mają z tego tylko zysk. Ludzie ściągający nakręcają biznes - Polska tv widzi, że internauci oglądają, więc kupuje od telewizji amerykańskiej. I wszyscy są zadowoleni :).
Poza tym - ktoś tu dał linka ustawy. Tak więc, jak widzisz, to nawet nie jest przestępstwo :].
Miłego oglądania w tv :].

ocenił(a) serial na 7
aniela917

Kasia :* dobra zostawcie już to, bo za każdym razem, gdy ktoś coś napisze to mi email przychodzi o nowej odpowiedzi, czyli codziennie hehe

ocenił(a) serial na 8
krevek

Kolo jestes spoko wyczesany. Na pewno bede czekala az puszcza go w TVP. A skąd wiesz ze w dniu emisji pierwszych odcinkow odetna ci pradu lub nie zaplaciles abonamentu RTV i przyjdzie komornik i ci telewizor grabnie i co bedziesz plakal wtedy. Kup mi caly pierwszy sezon i wyslij mi go to ci pogratuluje. Wiesz czego ci pogratuluje ???
Głupoty ci pogratuluje ;).

ocenił(a) serial na 10
krevek

Wiesz co fan84zam faktycznie znam słabo angielski ale według mnie powinien polecieć pod normalnym tytułem
"Heroes" ale to w końcu tylko moje zdanie