Spoiler !! Jestem po odcinku 1x11 ................................................................................ ............
Zacznijmy od tego, że odcinek niesamowity, dużo akcji, mnóstwo poczyńań wszyskich bohaterów, ale jak zobaczyłem Hiro z tym mieczem, a na przeciw dinozaura to poprostu zaniemogłem. Jeśli cofnie się do tak dawnych czasów to bedzie jeszcze lepsze niż to czego oczekiwałem. Chciałem aby pokazano przyszłość zniszczoną ziemię (przez bombę) i walkę bohaterów. Dość mam batmano-robinów w pelerynkach. A to rozwiazanie jeszcze lepsze. Ale czy Peter jest bombą? Myślałem, że to ten co go wcześniej przesłuchiwali. Wspaniały serial. Teraz muszę czekać na niego i Prison Break'a aż do 22 stycznia. Lost coraz bardziej opada w moich notowaniach.
Przyznaje świetny odcinek... ostatnio trochę serial łapał zamułę... ale odcinek 11 pozamiatał :) I wszystko dzięki panu Nakamura :P on jest gwiazdą tego serialu :) 3 najlepsze momenty to jak Hiro teleportuje sie do NY i widzi wybuch bomby, potem Hiro z przyszłości... i teraz Hiro z mieczem walczy z dinozaurem :P i teraz ci sadyści karzą nam czekać ponad miesiąc czasu :( ale podobno w styczniu ma się pojawić nowy heros :) ma być niewidzialny... ale ciiiii :) czekamy
WTF? w Heroesach tez jest przerwa tak jak w Prison Breaku?
zabije ich :|
dobrze, ze jeszcze Jericho i Day Break zostaly
Ja całe szczęście jestem przygotowany na taką ewentualność że mój ulubiony serial ma przerwę... dlatego wciągnołem sie w kilka seriali :)
Day Break
Dexter
Gotowe na wszystko
Heroes
Jericho
Kyle XY
My Name Is Earl
Prison Break
Lost
:)
Ale fakt... przerywać ten serial w takim momencie... całe szczęście to tylko miesiąc... a nie tak jak to było w przypadku losta że trzeba było czekać ... 3 czy 4 miechy... :/ to był ból... a po przerwie zamiast wciągającego serialu dostaliśmy kaszane :/ no ale miejmy nadzieje że Hiro nas nie zawiedzie i znajdzie miecz i zabije jaszczure :P
Co do tego pytania czy Peter jest bombą...Moim zdaniem rozwiążą to w taki sposób,że spotka się jakoś z tym kolesiem "pirotechnikiem" i zaabsorbuje jego moc,ale może nie potrafic jej kontrolowac.Pewnie będzie to coś w tym stylu.Albo raczej byłoby,bo przecież nie będzie żadnego wybuchu:)(tak przynajmniej mi się zdaje).Pozdro
Ja mam inną wersje, co do tego czy Peter jest bombą.
Trochę podobna ale... Peter absorbuje moc wszystkich co są w pobliżu niego.
A co by się stało gdyby wszyscy się spotkali (lub chociaż większość ze znanych nam heroes) w jednym miejscu, w pobliżu Peter'a.
Straciłby on kontrole nad taką ilością mocy w sobie, eksploduje.
Ale to tylko moja wersje, prawdę poznamy dopiero w stycznia:(((
Pozdro dla wszystkich fanów tego serialu
no tak bylo na koncowce widac, ze stal na ulicy, a dookola niego ci wszyscy heroesi z glownej obsady
Ta wersja też jest całkiem sensowna.Ale poczekamy,zobaczymy.I to pewnie troche dłużej niż do 22 stycznia;).
Xysiek chyba masz racje. po tym jak przeczytalem twoj post tez tak sadze;d ze zbyt duzo tych "mocy" pochlonal i poporosty nie wytrzymal;] Ten serial WYMIATA!!!
:) a ja mam też swoją teorie...
Piter zabija Sylara tak jak Sylar zabija swoje ofiary... zjada mu mózg czy jakoś...bo przecież on tak by mógł mając jego moce... w każdym razie wszystkie moce które miał Sylar przechodzą na Pitera i staje się trochę... niebezpieczny!! wybucha w obłędzie...
Ale bardziej interesujące jest to dlaczego on widzi przyszłość?? przecież nie było Izaka w pobliżu!! czyżby moce które raz przejął pozostawiały w nim jakieś echo czy coś...??
A i tak najciekawszym wątkiem dla mnie w tej chwili jest Hiro, jaszczurka i miecz :)
sądze jak niektórzy wyżej że Peter pochłonie zbyt duużo mocy i eksploduje, a raczej moim zdaniem zamieni się w tą "godzille" z obrazu . . . spójrzcie na jego oczy podczas wybuchu jest w nich coś takiego co cały czas mi się kojarzyło z tym jaszczurem . . . ale to tylko moja wizja :)
to tak na marginesie ale jak przybyl hiro z przyszlosci mowiac peterowi ze trudno go poznac bez blizny to mi sie wydawalo ze ta blizne zrobil mu wlasnie hiro i to tym mieczem, (dalsza czesc troche niedorzeczna ale seriale zaskakuja) a jak teraz wspomnieliscie ze peter moze byc tym smokiem to moze bedac smokiem hiro dziabie petera w twarz i przywraca do porzadku do postaci ludkiej:p
ale Hiro z przyszłości ma długie włosy a nasz Hiro nie zaczął jeszcze zapuszczać :P co znaczy że Hiro przeteleportuje sie dopiero za kilka miesięcy
czyli wszystko by się zgadzało, zanim dojdzie do wybuchu minie troche czasu, zanim znajdą smoka i zdecydują się go zabić minie jeszcze więcej czasu itp, itp, wszystko by się zgadzało, niedługo się dowiemy co wymyślili w nowych odcinkach :)
A ciekawe czy Eden nie żyje.. Sylar teraz bedzie bardziej niebezpiczny;] A Mohinder mógł wreszcie wszystkiueog sie dowiedzieć :P Jezu jak oni to pokomplikowali. A i ojciec Claire on jest w koncu tym dobrym czy tym złym?
A co do Petera wydaje mi sie że on musi mieć ajkąs taką swoją moc nie tylko to przyswajanie cudzej, więc może te sny to taki objaw tego?
I jestem za wersja że ta ilość herosów wokół niego spowoduje ten 'wybuch' czy coś.
A ja myślę że jednak dojdzie do wybuchu...
i dojdzie do drugiej epoki dinosaurów, sam nie wiem jak dokładnie ale coś koło tego lub może HERO go sprowadzi tego dino etc. ...
oni nie będą mieli uratować obecny świat ale ludzkość jako taką
(ta która pozostaje), która przeżyje.:)
no nic ja czekam z niecierpliwośćą:)
no powiem wam że chyba trochę was ponosi :) serial jest świetny... ale chyba twórcy nie posuną się aż tak daleko... no chociaż fajnie by było jak by na ekranie biegały sobie jaszczurki żywcem z Parku Jurajskiego :) miejmy nadzieje że niebawem się przekonamy :)
ostatnio tak sobie myślałem że może Piter widział wybuch oczyma tego Saylo'ra, że on widzi przyszłość innych osób...oczywiście to tylko domyły
Zresztą dowiemy się niedługo:)
pozdrofka;D