Ktoś obstawia na co przepis zawiera tajemnicza formuła? Moim zdaniem to będzie coś co daje/odbiera moc, podobnie jak wynalazek Mohindera. A tak poza tym to zaleciało mi 4400 ;]
Nie dosc ze papka sie robi z tych Heroes to jeszcze sciagaja pomysly z badz co badz lepszego serialu jakim byl 4400.
nie powiedziałbym że 4400 jest lepszym serialem powiem nawet że jest dużo gorszym, oglądałem to i to i jakoś nie widze podobięństw
Ponadto 4400 mial duzo lepsza fabule. Widac ze Heroes jest wymyslany na biezaco przez co jest taki naciagany! Najpierw jakis bezsensowny wybuch Petera przez co mialbyc koniec swiata. Gdy sobie z tym poradzili to scenarzysci wymyslili kolejne "ratowanie swiata". Pytanie ile jeszcze tych koncow swiata?
Co do podobienstw do 4400 to niekore moce bohaterow i teraz najwieksze czyli plyn w strzykawce na stanie sie wyjatkowym. Dobrze ze nie sciagneli jeszcze szans na przezycie po aplikacji 50%/50%. Ale zeby nie bylo tak latwo to wystepuje jakis efekt uboczny "luski na plecach". Glupiej juz chyba sie nie dalo.
podobne moce no bardzo dobry argument, w x-menach, spidermenach, nie z tego świata,mutant x oraz kilku dziesięciu innych filmach, serialach, komiksach ludzie posiadają nad przyrodzone zdolności i jest ich ograniczona ilość.
Płyn w strzykawce też rzeczywiście dobry argument jasne, a gdzie ma trzymać 'płyn' wzięty z krwi? W kartoniku, butelce? Po to jest strzykawka.
Czlowieku nie badz zalosny. Nie chodzi mi o sama strzykawke. Lecz o pomysl ze po wstrzyknieciu srodka mozna posiasc moce. Teraz jeszcze tylko pozostalo poczekac na drugi specifik ktory bedzie calkowicie odbieral moce. Jezeli to ci nie przypomina 4400 to chyba za bardzo jestes zapatrzony w ten serial. Bo z tego co widze to zachwycasz sie niemilosiernie tym serialem. Serial bardzo slaby nie jest ale dobry tez nie.
Wszystkich odcinków 4400 nie oglądałem bo za bardzo mnie nudziły skończyłem w połowie drugiego sezonu. Jak serial opowiada o mocach to kiedyś musi się znaleźć coś co będzie je odbierało. Zdarzyło się także w X-menie 3 i jakoś nie widziałem żeby ktoś pisał że ściągnięte z czegoś innego. Jeśli uważasz że 4400 jest lepsze to twoja sprawa, twój gust co mi do tego próbuje ci tylko odpowiedzieć.
'Najpierw jakis bezsensowny wybuch Petera przez co mialbyc koniec swiata.'
Żadnego końca świata nie było po wybuchu tylko zniszczenie Nowego Jorku.
4400 obejrzałem tylko jeden sezon. Wszystkie odcinki takie same, ogólnie kiepski serial. Co do podobieństw to się wypowiadać nie będę, bo za mało widziałem.
Zgodzę się natomiast z tym, że Herosi stają się naciągani. Czemu muszą zepsuć każdy serial, który osiągnie duży sukces? Lost, PrisonBreak, etc. Tylko seriale z mniejszą popularnością utrzymują się w formie np Dexter, a też już leci trzeci sezon.
Od początku Heroes był naiwny, ale rekompensował to świetnym klimatem. Źli nie zawsze i do końca źli, a dobrzy wcale nie są dobrzy. ;-) To było piękne. Teraz to tylko waegetacja na uformowanym już sukcesie.
Kolejny Lost...
heh ja także nie uważam tego za jakieś duże ściągniecie z 4400. Ok nie oglądałem 4400 ale muszę przyznać ze mohinder szuka tego specyfiku od samego początku serialu a przed nim szukał go jego ojciec :P wiec nie wiem czy to podpisuje sie pod ściąganie :). Mi se tylko nie podoba ze mohinder sobie to wstzyknoł ... i jeszcze ten efekt uboczny... ale wszystko musi mieć jakieś skutki
slawek dobrze sie czujesz? Jak nie ogladales 4400 to skad mozesz wiedziec czy to duzo sciagniecie czy male? A to ze szukal tego od pierwszych odcinkow to nic nie zmienia. Serial 4400 skonczyl sie przed emisja Heroes wiec to niczego nie tluamczy.
Ja tez nie twierdze ze sa to jakies olbrzymie sciagniecia. Tylko pisze ze podobienstwo jakies jest a jezeli ktos tego w ogole nie dostrzega to chyba nieuwaznie oglada.