Nie no uważam że to nie fair że autorzy serialu zostawili widzów po 23 odcinku z takimi rozterkami. Za dużo tu niewiadomych. Jak można tak zrobić ludzie też mają uczucia. A reszta co po wakacjach?
Z drugiej strony serial Heroes miał przedstawiać ludzi z wyjątkowymi zdolnościami. I wszystko co miało się dziać to jak oni tam np. uzdrawiają świat. A tu proszę jedyne co to oni wszyscy walczą ze złymi ludźmi którzy ich sami chcą powstrzymać ew. walczą z Sylarem. Paranoja. Kółko zamknięte. Tak naprawde nic się nie dzieje. A dla tych którzy widzieli odc. 23 i wiedza o czym rozmawiał Peter na dachu to jeszcze bardziej koło zamknięte.
Jestem trochę zawiedziony sezonem 1 mimo że zrealizowany fabularnie był świetnie. I zawiedziony jestem pomysłem scenarzystów na całość, może w przyszłości to się zmieni i te 23 odcinki to tylko preludium wstęp do całej ciekawszej historii. Bo to w ogóle najlepszy serial "sifi" jaki widziałem.
No i zaskakujący Mr. Bennet któremu od początku wróżyłem wielką przemianę. Jego pierwsza kwestja w odc 23 powaliła mnie z nóg. Pozdrawiam fanów serialu :)
Ta kwestIa jest co prawda ciekawa. :)
Ale od początku:
Poprzedni Herosi, kiedy Peter rozmawiał na dachy z ojcem Simone, wyjaśnione było, że oni pomagali światu za swoich czasów. Nie było wtedy żadnych wrogów, ani sporów. A teraz co? Dwie osoby potrafiące absorbować moc (w tym jeden morderca) i reszta mutantów z osobistymi mocami, tj. latanie, regeneracja itd.
To, jak losy tych bohaterów potoczą dalej, dowiemy się tylko w II sezonie. Jeżeli jesteś naprawdę "w gorącej wodzie kąpany", to poszukaj tutaj jakiejś strony ze spoilerami II sezonu Heroes. [ http://heroes.seriale24.pl/ ], tą uważam za najlepszą. A zresztą nie rozumiem tego tematu na forum? To w końcu serial się podoba, czy nie? A może tylko niektóre odcinki? Trzeba być bardziej zdecydowanym.
Serial mozna powiedziec dobry, chociaz naprawde zaciekawiona bylam tylko w ostatnich 4 odcinkach. A co do tego ze zostalo wiele niedomowien, zgadzam sie ! nie wiem co mam o tym wszystkim myslec ! Mam prosbe czy ktos moglby mi powiedziec kiedy bedzie sezon 2 ?
Serial arcydzieło ,swietna fabuła ,wybitna gra aktorów w szczególności Zachar'ego Quinto ,aktora grajacego Ted'a oraz aktora grajacego Claud'a (co z nim sie stalo ?).Cóż koncówka zostawia wiele nie domówien ,ale to chyba dobrze bo rosnie tym samym atmosfera i oczekiwanie na 2 season ( tak sam zawsze jest w przypadku Losta ),a season 2 mam zaczac emisje pod koneic września ;]