PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331208}

Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60189
6,8 12 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

Herosi vs 4400

ocenił(a) serial na 10

który lepszy waszym zdaniem?

Pan_Diament

herosu lepsi..................nie wiem czemu...

ocenił(a) serial na 9
oliaa

He he. Widze, ze wszyscy wola Herosow :)

ocenił(a) serial na 8
Pan_Diament

Heroes :):):):):):):)Najlepszy :):):):):)

Pan_Diament

o i to jest sensowne porównanie, bo te seriale maja podobną tematykę. Co wolę sama nie wiem, na obecną chwilę Heroes, bop 4400 oglądałam dawno.

Pan_Diament

Oba seriale są bardzo podobne pod względem fabuły, jednak jeśli chodzi o aktorstwo, efekty specjalne, itd. to chyba lepszy jest Heroes.

ocenił(a) serial na 9
Pan_Diament

Z czystym sumieniem odpowiadam: Heroes :D

ocenił(a) serial na 10
Nurs

Nie ma nawet co porównywać takiego gniotu do Heroes :-)

MackKL

440 to przyznam.. bylo dno..;). A Herosi są OK.

Progresywna

I tu i tam są ludzie z niezwykłłymi umiejętnościami ale wole Heroes

Pan_Diament

Wedlug mnie Herosi.Jest poprostu lepszy

ocenił(a) serial na 5
Pan_Diament

'4400' skończyłem oglądać po 8 odcinkach - takiego syfu naprawdę nie udało mi się dalej przetrawić. Co do 'Heroes - właśnie przed chwilą obejrzałem ostatni odcinek i wreszcie mam obraz całego pierwszego sezonu i muszę przyznać, że serial naprawdę mi się bardzo podobał. Nudno na pewno nie było. No pewnie że wybieram 'Heroes'.

ocenił(a) serial na 8
Grifter

Podobnie zrobione. Ludzie obdażeni dziwnymi mocami. Ale jednak Heores lepszy... czemu? Np. Mowy na poczatku i koncu kazdego odcinka, niosa jakies przeslanie, moral, w 4400 tego brakuje...

ocenił(a) serial na 5
MasterKard

Pytanie do autora : TY jeszcze to porównujesz ?
To widać że Heroes jest znacznie lepszą produkcja ,lepsza fabularnie i efektami .Sorry ze to powiem ,ale to porównanie jest jak porównanie czekolady ,a gówna .Pozdrawiam

PS.Nikogo nie chciałem w tym poscie obrazić ,ale jesli mi sie to udało to wielkie sorry ,ale wyrazilem swoją opinię ;]

ocenił(a) serial na 4
nicctt1313

Ja rozumiem ze takie ostre słowa padaja lecz trzeba sobie zdac sprawe ze 4400 to serial WAKACYJNY!! idzie tylko w wakacje siła rzeczy nie jest mozliwe osiagniecie tego budzetu co HEROES normalka powiedzial bym ze takie porownanie mozna anologicvznie przypisac H do Xmen wiadomo ze Xmen lepsze bo ma swoja sile komiks serial film lepsze efekty przy Xmen H wyglada jak GÓWNO ;] pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
Pan_Diament

zdecydowanie herosi lepsi 4400 obejrzałam jeden odcinek i już mi sie znudzilo

ocenił(a) serial na 10
Pan_Diament

heeerosi oczywiscie lepsi nie ma co 4400 po prostu nudni byli

ocenił(a) serial na 9
nila2

bez porownania Herosi sa lepisiejsi od 4400

ocenił(a) serial na 6
pati_17

A ja wybieram 4400 xD

ŻARTUJE!!
oczywiscie ze Herosi lepsi!
Heroes jest świetnym serialem a takich gniotów
jak 4400 nie da sie nawet oglądac

użytkownik usunięty
Aleera_2

Zdecydowanie Herosi. Tak sie zlozylo ze obejrzalem 5 odc. 4400 i 4 odcinki Herosow. 4400 ogladalem jakby z nudow, natomiast Herosow nie moge sie doczekac. Scenarzysci sa profesjonalistami w kazdym calu, utrzymuja odpowiednie napiecie, zawsze gdy jestes pewnien ze nic Cie juz nie zaskoczy, zostajesz.... zaskoczony! :) Sceny z japonczykami sa smieszne, inne straszne, tajemnicze - po prostu kazdy z bohaterow wiaze sie takze z odpowiednim klimatem. Gra aktorow jest nieporownywalnie lepsza od 4400. Jest tez tu szybsza akcja, blyskotliwsze dialogi, tworcy nie zwlekaja z kolejnymi watkami. Super serial!
PS. Najbardziej lubie sceny z cheerelederka i japon3kami :)

ocenił(a) serial na 10
Pan_Diament

Co to za pytanie? ;P Oczywiście,że HEROSI!!!!! :] świetny serial!

ocenił(a) serial na 8
Pan_Diament

Najpierw obejrzałam wszystkie odcinki 4400 i przyznaję, że pomysł genialny, ale z wykonaniem jest już gorzej... W trecim sezonie wszystko juz było mętne jak woda w szambie :/ Następnie przeczytałam w gazecie o Herosach i pomyślałam, że można obejrzeć. Po pierwszych dwóch odcinkach nie mogłam sie doczekać następnych. Pomysł praktycznie identyczny jak 4400, ale o wieeele lepsze wykonanie. Zdecydowanie wybieram Herosów.

Hehe, ale sie rozpisałam xD

ocenił(a) serial na 9
Fluorescent_Adolescent

Oczywiscie, że herosi. Tylko rozczarował mnie ostatni odcinek. Za słaby jak na zakończenie 1 sezonu. Z niecierpliwoscią czekam na drugi sezon

ocenił(a) serial na 9
andit87

He he. Widze, ze wszyscy wola Herosow :)

ocenił(a) serial na 6
Pan_Diament

4400 to imitacja serialu moim zdaniem. porażka.
heroes są boscy. (;

ocenił(a) serial na 10
Eilen

oczywiście że Herosi są lepsi, hehe :D:) szkoda ze wczoraj bbyl tylko jesen odcinek;/

ocenił(a) serial na 10
Pan_Diament

4400 obejrzałem tylko 2 odcinki... i sobie odpuściłem. Niby ciekawe, ale w kwest zdjęć serial kompletnie "lezy i kwiczy" wszystko jakieś ponure. Widziałem już na wielu forach wiele tematów z takim porównanami.. baaa nawet znalexli się ludzie co twierdzili, ze Herosi to kiepska podróbka 4400. U mnie serial ma szane tylko wtedy gdy pierwszy odcinek mi sie spodoba, a obejrzałem dwa bo akurat miałem czas w tamten czwartek. W 4400 chciałęm się dowiedziec o co chodzi jak najprędzej a w Heroesach chce sie dowiedzieć jak najmniej :P (tzn nie śpieszy mi się i mam nadzieje, że nie bedą się śpiewszyć) wiem że tak naciaganie serialu to bezsens ale herosi wciagają na tyle że nadmiar zagadek nie preszkasdza mi

ziomas_2

4400 mniej brutalny i dlatego bardziej wole choc obydwa seriale sa slabe i przecietne.

ocenił(a) serial na 10
Pan_Diament

hehe ciekawe co by było jakby bohaterowie 4400 i Herosów mieli walczyć którzy by wygrali? :P

ocenił(a) serial na 9
Pan_Diament

Herosi, herosi, herosi - wiadomo :D. 4400 było nudne, obejrzałam z trudem 4 odcinki, po czym uznałam, że nie warto się dalej męczyć.

anianana

czy nikt nie zauważa,że 4400 powstali PIERWSI, więc herosi to po prostu bezczelnie ściągnięta (i może trochę ulepszona...) podróbka??! oglądam obydwa seriale i obydwa mi się podobają, choć herosi mają takie irytujące mowy moralizatorskie na początku i końcu odcinka...oczywiście w 4400 był lepszy pomysł(był JAKIKOLWIEK pomysł-przepraszam ale teraz"ludzie z mocami" to nie jest coś,co scenarzyście przychodzi do głowy na zasadzie nowej,rewolucyjnej idei;)).jednak herosi też są nieźli i mają świetne wyczucie kiedy skończyć odcinek-nie da się nie czekać na następny:D

ocenił(a) serial na 5
pantalajmon

Skoro Herosi to kopia 4400 pójdźmy może jeszcze dalej ? 4400 powstał w oparciu o fabułę komiksowej serii ?Rising Stars?, który z kolei może być kopią serii X-Men. Dlaczego? Bo X-Men był pierwszy? A przecież przed nimi były jeszcze inne grupy herosów z lat 50. Wniosek ? pomysł jest stary jak świat i setki razy wykorzystywany w kinie i TV, więc wstrzymaj konie i zastanów się chwilę, zanim cokolwiek o podróbkach zaczniesz prawić...

użytkownik usunięty
Grifter

Popieram Griftera. Wyjąłeś mi te argumenty przeciwko pantalajmonowi z ust :) Po za tym praca nad scenariuszem do Herosów musiała trwać bardzo długo (może wcześniej go pisano od 4400?) i musiała być zaplanowana szczegółowo, gdyż każdy odcinek ma ze sobą ogromne powiązanie (np. dopiero w 10 chyba dowiadujemy się co działo się 6 miesięcy przed odcinkiem pierwszym). Zawsze podziwiałem scenarzystów, którzy piszą o załamaniach czasowych. Muszą uważać na każdy szczegół, by nie wpaść w pułapkę efektu motyla.

ocenił(a) serial na 8
Pan_Diament

zdecydownie heroes

ocenił(a) serial na 3
Pan_Diament

Po 7 odcinkach, które na razie wyemitowała TVP muszę powiedzieć, że wolę 4400. Fakt, 4400 ma niektóre odcinki naprawdę słabe, ale inne są świetne. Chociażby 3 sezon. Dobry początek, dość nudny środek, ale ostatnie kilka odcinków po prostu wymiata! A na Heroes na razie po prostu przez większość czasu po prostu się nudzę, choć dużym plusem jest spora dawka humoru w tym serialu, którego niestety brak u 4400. Brak tam takich postaci, jak np. Japończycy w Heroes, dzięki którym można się przez chwilę pośmiać. Cóż poczekam jeszcze trochę może serial się rozwinie bardziej, choć mam złe przeczucia.

użytkownik usunięty
majam_maj

Jeżeli 7 odcinków nie zdołało zjednoczyć Cię z fotelem, to już możesz sobie odpuścić Herosów. Mnie ich historia wciągnęła już po dwóch, po piątym zostałem nałogowcem ;) Jak więc widzimy: nie tylko Herosi i 4400 różnią się od siebie, także ich fani mogą być jakby z innych planet :)

Pan_Diament

Ja powiem tak: obejrzałam 2 sezony 4400 i muszę powiedzieć, że do tej pory nie mam zielonego pojęcia, o co w tym chodzi. A Herosów rozgryzłam już po 1 odcinku. Więc oczywiście Herosi :)

ocenił(a) serial na 10
Bells93

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HEROSI-LEPSI!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 4
Pan_Diament

Widze, ze Herosi wygrywaja, ale ja dodam swoje punkty 4400. 4400 nie jest az tak 'komiksowy' - moze juz jestem za stary, ale nadmierna komiksowosc mnie irytuje. Oczywiscie popieram, ze 4400 to pierwowzor, a Herosi to imitacja. A ja i tak wybieram Stargate !!! :)