Nie wiem co się stanie w środku, oglądam w TVP1, ale wczoraj zajrzałam do netu i okazuje się, że koniec wcale nie jest taki super, mój ulubiony bohater umiera :/
nie wiadomo czy umrze,tego nie ma pokazane,dziwinie sie konczy to fakt ale to sie prosi o druga serie,teraz czekam aby ja obejrzec bo seral jest super
ach ale ggate całkiem możliwe że Peter przeżyje ;) Przecież Ted Płonąc nie ranił się prawda?? Poza tym Peter zaabsorbował też moc Claire... Czyli stał się niemal nieśmiertelny
SPOILER
Podobno w II sezonie pojawią się: Hiro Nakamura , Noah Bennet , Matt Parkman , Nathan Petrelli , Sylar , Ando, Claire Bennet , Peter Petrelli. Tak wynika ze wszystkich przecieków, ponadto Peter bez żadnych wątpliwości będzie w II sezonie - to on jest praktycznie głównym bohaterem "Herosów", przyciąga masę nastoletnich fanek przed telewizory, jego postać jest bardzo istotna dla całej fabuły, jednym słowem - głupotą byłoby z niego rezygnować.
no nie wiadomo :P
SPOILER
przecież może się leczyć, nawet jego matka mówiła że przeżyje wybuch [w przyszłości przeżył]... moim zdaniem przeżył no i Sylar też niestety ...
SPOILER!
Peter nie umiera! Jak oglądaliście 1x20 to tam była przyszłość po wybuchu Petera i on żył tylko z wielką blizną na twarzy. Czyli teraz też przeżyje. A jak Nathan był sprytny i chytry to też może przeżyć :D
wiadomość do "CIPKA" Mogłabyś Zmienić Nick Bo jest on obrzydliwy :/ Jeśli ci sie wydaje że jest podniecający to zapewniam cie że NIE JEST!!
o jezu a co? boli cie tak że ktoś ma taki nick? następna od różańca przyszła zmieniać świat na taki jak sobie chce. niech sobie ma taki nick jaki chce i nic ci do tego!
Jak obejrzysz 20 odcinek to nie bedziesz w takiej rozpaczy:) Nie rozumiem tylko dlaczego jest powiedziane, że syn Niki nie żyje. Może II sezon wszystko wyjaśni:)
Nie wiadomo w sumie skąd ta blizna u Petera. W odc. 20 (5 lat później) było już wiadome jakie Sylar ma nowe moce: od Nathana, od tej babki co wytwarza iluzję, od D.L a jeśli od niego to i prawdopodobnie od Micaha też i od... Claire.
Czyli na to wychodzi, że oni nie mogli zginąć w wybuchu, jak już co, to po nim.
o jeny ale to była alternatywna przyszłość! i się nie wydarzyła bo nie doszło do wybuchu [właściwie doszło ale nie zginął nikt - nie jest tak nigdzie powiedziane przynajmniej]
No dobra, to jedyne wyjaśnienie jest takie, że zostawili dzieciaka na pastwę losu?
Ale przecież Peter jest niezniszczalny, zresztą Ted też wyszedł cało z wybuchu w domu Claire. Radzę obejrzeć jeszcze raz odcinek 20
W tym serialu jest tyle skoków w czasie (a ja widziałam dopiero to co w TVP1), że naprawdę lepiej oglądnąć wszystkie i wtedy będzie wiadomo. Ja też widziałam kawałki w necie, gdzie Peter mówił, że to On zabił Mika i miał bliznę od czoła do policzka. Ale myślę, że to jest jedna z wielu wersji przyszłości, bo Peter sprawiał wrażenie jakby był z matką Mika :>
Pożyjemy, pooglądamy, zobaczymy :)
Też widziałem wszystkie odc ;)
Ale to i tak dziwne, skoro Peter jest niezniszczalny, to skąd ta blizna?
Jakieś luki?
Spoiler?
W heroes'ach jest pełno nieścisłości. Po pierwsze skoro Hiro Nakamura potrafi się przemieszczać w czasie a Peter pochłania tą zdolność to dlaczego niby nie mógłby tego robić ? Jakoś nie widziałem żeby się cofnoł w czasie aby Claire nie uciekła gdy byli w garażu. Po drugie mógłby się teleportować samemu bo Hiro to potrafił a więc Peter też. Idąc dalej zauważamy, że gdy w przyszłości nasz kochany policjancik gada z Bellickiem to Bellick nie myśli po japońsku (jak mu się wcześniej udawało). Nie potrafił także dojrzeć myśli Nathana/Sylara?
Spoiler?
W heroes'ach jest pełno nieścisłości. Po pierwsze skoro Hiro Nakamura potrafi się przemieszczać w czasie a Peter pochłania tą zdolność to dlaczego niby nie mógłby tego robić ?
***Gdyż Peter opanował tę zdolność dopiero po 5 latach! To było dla niego zbyt trudne. W ogóle, to po 5 latach Peter całkowicie się zmienił.
Jakoś nie widziałem żeby się cofnoł w czasie aby Claire nie uciekła gdy byli w garażu. Po drugie mógłby się teleportować samemu bo Hiro to potrafił a więc Peter też.
***Nie tyle co teleportować, lecz może zmienić wszystko?
Jak wyżej...
Idąc dalej zauważamy, że gdy w przyszłości nasz kochany policjancik gada z Bellickiem to Bellick nie myśli po japońsku (jak mu się wcześniej udawało). Nie potrafił także dojrzeć myśli Nathana/Sylara?
***Czysta aluzja, w ogóle nie mamy wpływu na to co bohaterowie robią, bądź zamierzają. W końcu Bellet zostaje zabity, a jego ostatnią myślą miał być japoński?
Moim zdaniem Nathana i Sylara napewno nie bedzie w drugim sezonie. Zaskoczyly mnie tylko 2 zwroty akcji-
Kiedy to Hiro zabil Sylara i kiedy Nathan wysadzil sie z Peterem. W pewnym sensie 2 sezon sie zaczal juz w
ostatnim odcinku bo pisalo koniec czesci 1 a potem czesc druga i ciag dalszy nastapi
spoiler
no proooszę cię! nawet obejżeć odcinka jednego nie potrafisz? to że Sylar przeżył to jest podane jak na tacy- został krwawy ślad po tym jak Sylar wczołgał się do kanałów! czy to nie jest dość wyraźna aluzja?
Peter na pewno nie umarł i Syler niestety też nie. Co za aktor gra Sylera bo jakos nie mogę znaleźć. Ciekawa jestem co ma do rzeczy to gdzie Hiro wylądował. Może pokażą tego smoka? Poza tym uważam że to że Peter nie teleportuje się jest łatwe do wyjaśnienia i nie ma co robić z tego takiego dylematu. Przecież Hiro sam miał długo problemy ze swoją mocą i Peter też nie umiał się posługiwać od razu każdą mocą jaką zaabsorbował. Poza tym to co było w 20 odcinku przecież się nie zdażyło bo jednak nie było wybuchu!!! Pozdrawiam wszystkich wielbicieli
Peter na pewno nie umarł, pochłoną zdolności Claire co go uchroniło!
Nielogiczne byłoby natomiast gdyba Nathan przeżył. Jak widzieliśmy Saylar żyje i uciekł sobie .. kanalizacją:)
Ciekawe czy Niki i L.D. zaadoptują Molly ;)
Peter na pewno żyje bo posiadał moc Claire- w odcinku 20 Peter również żył chociaż wycbuchł
według mnie to jest właśnie najbardziej beznadziejne w tym zakończeniu - że Sylar nie umiera tylko ucieka. Jakim niby cudem udałoby mu się przeżyć, skoro został przebity mieczem samurajskim??!! To jest naciągane na maksa, bo on nie miał zdolności regeneracji, a Hiro przecież przebił go na wylot. Jeśli on będzie nadal żył to to będzie CHORE.
Peter i Nathan nie zginą - więc co za bzdury piszecie.
Co prawda kończy się tak jakby peter i nathan zginęli -ale Tim Kring powiedział że powrócą w 2 sezonie - więc co zombie ? :P
Czyli żyją.
Peter nie umrze przeciesz w 20 odcinku hiro przeniósł sie do przeszłości i w tedy sayler wybuchłi jakoś rzył choć nie miał mocy cler Mam pytanie kiedy bedzie 2 sezon
odpowiem zanim cię wszyscy zakrzyczą, że już jest milion postów na ten temat - drugi sezon podobno 24 września :)
Peter nie umrze przeciesz w 20 odcinku hiro przeniósł sie do przeszłości i w tedy sayler wybuchłi jakoś rzył choć nie miał mocy cler Mam pytanie kiedy bedzie 2 sezon