Chciałby, żebyście wyjaśnili mi coś... Chodzi o odcinek 1x20, kiedy Hiro przenosi się 5 lat w przód... Jakim cudem Peter ma bliznę, jeśli ma zdolność regeneracji... no jakim?
Jestem dopiero po 20 odcinku, jeśli to ma jakiś wyraźny powód, który się wyjaśni to przepraszam, ale to pewnie niedopatrzenie scenarzystów.
Peter 5 lat później nie ma zdolności regeneracji, bo przecież Claire została zabita przez Sylara i nie mieli okazji się spotkać, by przejął jej moc.
Hero przenosi sie w czasie po uratowaniu Clair, wiec Peter powinien miec zdolnosc regeneracji. W sumie jednym z glownych watkow odcinka 20 jest to ze mimo uratowania Clair wybuch ma dalej miejsce, wiec nie mozesz powiedziec ze sie nie spotkali.
No spotkał ją spotkał, a ona żyła sobie nadal w 1x20, czyli widocznie niedopatrzenie.
Hehe serial jest dziurawy jesli chodzi o spojnosc scenariusza, ze glowa boli, wiec nie nalezy sie nad tym za bardzo zastanawiac. Do ksiazek ze zlotej ery SF kiedy naukowcy mieliby problemy z wytykaniem luk w spojnosci swiata i faktow temu serialowi brakuje eony. Na szczescie druga polowa pierwszego sezonu jest na tyle trzymajaca w napieciu i przyjemna do sledzenia, ze mozna to wybaczyc ;D
ten watek byl juz wczesniej poruszany. peter rzczywiscie ma zdolnosci regeneracyjne, ale niezapomninajmy o haitianczyku, który blokuje moce herosów. Mysle ze to z blizna wyjasni sie w drugiej serii
choc z drugiej strony w kwestii haitianczyka to zastanawiam sie jak nathan mogl mogl przy nim latacm gdy tan wraz z noahem (uwielbiam to imie) chcieli go zlpać w vegas
Słuszne pytanie. Peter miał 5 lat żeby sie dorobić tej blizny, więc pewnie jakoś to będzie wytłumaczone, ale fakt że Nathan poleciał jest chyba co najmniej trudne do wytłumaczenia.
Nie jest, Haitańczyk wchodzi do głów i je czyść ze wspomnień (jedna z jego zdolności). Jedyne co blokował ten człowiek, to możliwość odczytywania myśli przez Parkman. To chyba logiczne, biorąc po uwagę opisaną powyżej moc.
No nie wiem, bo gdy Hiro z Peterem wchodzĄ DO TEGO BIUROWCA (?) Hiro (ten przyszły) mówi, że na piętrze jest Haitańczyk i jego moc będzie zablokowana.
Serial jest bardzo poplątany, tak poplątany, że największe dzury cieżko zauważyć :P
Obejrzałem ten odcinek przed chwilą i muszę się z tobą zgodzić. Cóż, popełniać błędy jest rzeczą ludzką. Zwłaszcza w przypadku Heroes :) .
Po krótki przemyśleniu (lol dla mnie), doszedłem do wniosku, że może chodzić o moce wymagające skupienia umysłu osoby, która się nimi posługuje. Kto wie, może mam rację...
Mr Bennet kazał Haitańczykowi oczyścić mózg Nathana ze wspomnień i może wtedy "wyłączyła" się mu moc blokowania innych mocy, żeby mógł się skupić na wymazywaniu pamięci Nathana. To moje jedyne wytłumaczenie na to, jak widać bardzo naciągane, więc wydaje mi się, że prędzej to po prostu kolejne niedopatrzenie twórców serialu.