PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331208}

Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60190
6,8 12 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

Plagiat X-menów, załosne i smutne. 100% zgapienie, nawet bohaterowie maja te same moce, żenada!

ocenił(a) serial na 6
Frank_Horrigan

pozwij ich..

ocenił(a) serial na 10
Frank_Horrigan

pozwij ich..

ocenił(a) serial na 9
Beznickowy

Hehe, plagiat filmu o X-men? Nie zgodzę się! Nie masz racji, gdyż zapewne film o SAMYCH mutantach Ci się bardziej podobał od ciekawszego serialu. :)

PS.: Jak już coś, to Herosi mogą być plagiatem, ale komiksu, ale w prawie jest wyraźnie powiedziane, że odnośnie postaci o podobnych lub tych samych mocach (nie uwzględniając dobrych i złych stron, imion itd.) po wykupieniu specjalnych praw serial/film s-f o takiejże tematyce ma prawo zaistnieć i zyskać większą popularność od poprzednika. Ale wiadomo, że to Hollywood i filmy robione są "z jednej bańki", to nikt nie zwraca uwagi na to, co jest podobne. Więc? Kwestia gustu.

użytkownik usunięty
freepick

zresztą wszystkie filmy, komiksy , bajki itp itd przedstawiają podobne postacie ( te same moce) . ale cz to dziwne? w końcu te moce są takie najciekawsze, podstawowe i nie można wymyślac ich w nieskończonośc . bo co można wymyślić? kobiete leczącą swoim moczem czy faceta który przepoconymi skarpetkami tworzy armie roślin mutantów....

ocenił(a) serial na 1
Beznickowy

... pewnie że ich pozwe! A co ty sobie myslaes?! ;>

ocenił(a) serial na 8
Frank_Horrigan

Odrazu plagiat , przecież podobieństwa w filmach/serialach o superbohaterach sa nieuniknione. Przecież jakie nowe moce można by wymyslic zeby nie były one totalna głupota , wszystko sensowne juz było i nic na to nie poradzisz.
Powiedz mi w czym widzisz plagiat czy Herosi wygladają tak jak X meni, czy noszą te same imiona - NIE i najważniejsze czy posiadaja dokładnie takie same moce jak X meni nie więc nie pieprz głupot bo nic z nich nie wynika . Podaj mi konkretny przykład, który bedzie wskazywał na to ze Heroes jest plagiatem. Jesli masz zamiar napisać te same moce to przytocz mi postacie które dysponują identycznymi mocami co X meni (oczywiści wszystkimi)- bo namisanie że Clair regeneruje się i tym samym jest plagiatem Logana to szczyt debilizmu.

ocenił(a) serial na 5
Kraven

,,Odrazu plagiat , przecież podobieństwa w filmach/serialach o superbohaterach sa nieuniknione. Przecież jakie nowe moce można by wymyslic zeby nie były one totalna głupota , wszystko sensowne juz było i nic na to nie poradzisz.
Powiedz mi w czym widzisz plagiat czy Herosi wygladają tak jak X meni, czy noszą te same imiona - NIE i najważniejsze czy posiadaja dokładnie takie same moce jak X meni nie więc nie pieprz głupot bo nic z nich nie wynika . Podaj mi konkretny przykład, który bedzie wskazywał na to ze Heroes jest plagiatem. Jesli masz zamiar napisać te same moce to przytocz mi postacie które dysponują identycznymi mocami co X meni (oczywiści wszystkimi)- bo namisanie że Clair regeneruje się i tym samym jest plagiatem Logana to szczyt debilizm"

Zgadzam sie w 100% z autorem tej wypowiedzi.X-men(komiks)wyznaczył nowe schematy w sci-fi (chodzi o ludzi z supermocami),a z tego co wiem schemat ten jest tak rozległy że można na nim zrobić ze sto scenariuszy.Herosi mają podobne moce ,gdyż są to narazie jedne z podstawowych mocy stosowanych w tego typu filmach ,wiesz troche głupi by było gdyby jakis Heroes mial moc ,,Sikanie sokie drzewny o stężonym kwasie siarkowym ,więć tu nie liczy sie w tak dużym stopniu oreginalność lecz przetarcie schematu (troche naciagneicie lub znieksztalcenie go )

ocenił(a) serial na 10
nicctt1313

Jezeli to plagiat to sie dziwie ze jeszcze nie bylo pokazane jak Clair wysuwa z rak ostrza. Wspolczuje Zolendz'owi sposobu myslenia. I zalosne jest twoje rozumienie slowa plagiat.

Ogolnie serial wymiata.

ocenił(a) serial na 1
Phoenix_23

Może faktycznie plagiat to przegięcie ale chyba każdy wiedział co mam na myśli. Ja współczuje tobie, że każdy kicz połkniesz kto ci wciśnie. Może odwiedzasz ruskie targi?! Daj znać to upchnę ci trochę, mam nadzieje ze nie odróżnisz kalkulatora od zegarka.

ocenił(a) serial na 10
Frank_Horrigan

Ale sie wysililes, moze myslisz ze to zly serial bo nie rozumiesz co sie w nim dzieje? Tak w ogole ile odcinkow ogladales? I milych zakupow na ruskich targach.

ocenił(a) serial na 10
Frank_Horrigan

Ale sie wysililes, moze myslisz ze to zly serial bo nie rozumiesz co sie w nim dzieje? Tak w ogole ile odcinkow ogladales? A tak poza tym to dziwne ze taki "kicz" ma 4 miejsce w rankingu swiatowym nie? Ale gdyby tylko osoby takie jak ty ocenialy na filmwebie to na pierwszym mielibysmy mode na sukces. I jak bedziesz odpisywal to napisz jakie seriale ci sie podobaja.

Frank_Horrigan

Zgadzam sie!! Jedyny rozsądny człowiek!! ten film to tandeta i kicz!!! Nieobrze mi sie robi jak to widze hhe :P

ocenił(a) serial na 7
Frank_Horrigan

dodam ,ze Peter w stroju Wybrańca z Matrix'a to jednak
przegięcie.

Moce ... nie ma rzeczy orginalnych :)
ale wolę już moce w herosach niz w X-menach

ocenił(a) serial na 8
Panna_Filmowa

"dodam ,ze Peter w stroju Wybrańca z Matrix'a to jednak
przegięcie. "
hahaha no troche w tym prawdy jest, ale ogólnie ta scena o której napisałas była OK

ocenił(a) serial na 9
Frank_Horrigan

Zgadzam się z Sławek***.
<za krótki!!!!!!>