PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331208}

Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60189
6,8 12 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

Pytanie

ocenił(a) serial na 7

Jak to możliwe ze Charlie (ruda kelnerka) nie poznala w terażniejszości Hiro, którego znała z przeszłośći?? Coś mi tu nie gra...

użytkownik usunięty
tom_31

Dobre pytanie!!! Chyba jakas nieścisłość w scenariuszu...

ocenił(a) serial na 10
tom_31

hmm można to wyłumaczyć na znanym powiedzeniu greckiego filozofa <cwaniak> nie pamiętam imienia ale mówił on że "dwa razy nie wejdziesz do tej samej rzeki" i czas jest jak rzeka płynie i jeśli jesteś w jednym miejscu i cofniesz się do pszeszłości to jest tak że te wydarzenia które miały miejsce już się nie wydarzą ... bo dla hiro czas się nie cofa ... :D trudne do opisania ale kiedy by się posłuachało profesora takiego którego znam to by się to jaśniejsze zrobiło...mam nadzieje tylko że chociaż na dobrą droge kogokolwiek sprowadziłem... ;)

ocenił(a) serial na 10
tom_31

oj ludzie, skoro Hiro cofnął się w czasie w momencie kiedy zginęła kelnerka i wrócił jak juz mimo wszystko nie zyła to jak mogła go poznać w teraźniejszości??wy chyba filmu nie ogladaliście!!!!!!

ocenił(a) serial na 7
p_kow

Bez ładu i składu ta twoja odpowiedz. Przeciez spotkali sie w terazniejszosci, gdy kelnerka odbierala od chlopaków zamowienia i wspomniala wtedy ze 6 m-c temu nauczyla sie paru zwrotów po japonsku. Chyba nie ma racjonalej odpowiedzi na to pytanie (w kazdym filmie z podrózami w czasie mozna znalezc niescislosci)

tom_31

no wiadomo, nie poznała go bo to było ich pierwsze spotkanie, dopiero później Hiro się cofnął w czasie i to było juz tak jakby zupełnie inne zycie

ocenił(a) serial na 8
oliina

Odnośnie tego "morderstwa" Claire-przecież mowili tam,że została znaleziona gdzieś naga.a troche niedorzeczne pytanie,że nikt się nią nie zainteresował.Przecież to była impreza i pewnie wszyscy byli nieźle zchlani ,więc kto by się nią tam interesował;).Ale za nieścisłośc mozna wziąc to,że była te kilkadziesiąt kilometrów od domu no i jakoś sie tam jednak dostała(do domu) rano,a przecież nie wiadomo w jakim prosektorium i gdzie wylądowała(chociaż fimy dla amerykanów są tworzone tak,żeby się nie przepracowali myśleniem,wiec możemy im to wybaczyc;)).

tom_31

a jak to możliwe że Claire,zaraz po próbie gwałtu,z gałęzią w głowie, trafiła na sekcję mimo iz był środek nocy i nikt nie miał pojęcia o jej "śmierci" i o tym że zniknęła z imprezy????ale i tak serial jest świetny:)

tom_31

a jak to możliwe że Claire,zaraz po próbie gwałtu,z gałęzią w głowie, trafiła na sekcję mimo iz był środek nocy i nikt nie miał pojęcia o jej "śmierci" i o tym że zniknęła z imprezy????ale i tak serial jest świetny:)

guzi69

no to już lepsze pytanie :) widocznie ktoś ją znalazł, ale nie zidentyfikowali jej

ocenił(a) serial na 7
oliina

gdy by ktoś ją znalazł, to by był tłum kryminologów. szczególnie że claire nie wyglądała jak bezdomna. jak by znaleźli jej ciało, nikt by jej nie ruszył zanim kryminolodzy by nie zrobili oględzin ciała i miejsca zbrodni, co by potrwało ładne kilka godzin. dużo nieścisłości jak by nie patrzeć jest w serialu.

ocenił(a) serial na 7
reaper

odpowiadajac na pierwszy post: to widzimy najpierw, to linia czasu A. w niej i kelnerka i hiro maja takie same wspomienia. hiro cofa sie w czasie i powstaje linia czasu B, w ktorej inne sa tylko wydarzenia, ktore zmienil hiro, a reszta jest taka jak w linii A. wracajac do B: hiro cofa sie, robi zdjecie i teraz: akcja toczy sie normalnie dla nas jako obserwatorow z punktu widzenia kumpla hiro, a dla samego hiro mija te pol roku.

a lopatologizujac: jest dzis 13 lutego. czytacie to co napisalem. teraz: ja cofam sie w czasie do powiedzmy 2 grudnia i dajmy na to, ze ja robie sobie zdjecie i umieszczam je w tym temacie. wy zauwazacie, ze ono jest tutaj w momencie, zaraz po tym jak ja znikam i przenosze sie do przeszlosci. i teraz: ja zyje sobie te 2 miesiace i przezywam wszystkie przygody, a wy widzicie tylko skutki tego co ja w przeszlosci zrobilem (np to zdjecie) i dozywam do dzis, czyli 13 lutego i dalej zycie toczy sie wraz z tymi zmianami, ktorych dokonalem miedzy 2 grudnia, a 13 lutego.

Misiek_5

A ten słownik, o którym wspomina Charlie w teraźniejszości? Powiedziała że dostała go od przyjaciela. Potem jak Hiro cofnął się w czasie to dał jej ten słownik. Czyli jak słownik miała od Hiro, a go nie skojarzyła? Jedyne wyłumaczenie (przeczytałem je na forum serialu) to chyba to w którym Hiro mówi że próbował zapobiec śmierci więcej niż raz i wracał do teraźniejszości za każdym razem gdy próbował zmienić bieg wydarzeń. Nie wiadomo więc ile razy Hiro był w przeszłości i co tam nawyrabiał więc pewnie widzieliśmy tylko jedną z możliwych wersji. Ale najprostszym wytłumaczeniem jest chyba zwykła nieścisłośc tak jak już tu ktoś wspomniał.